تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۷
اوقات فراغت دانش آموزان ایرانشهری در سه ماه تابستان امسال همچون سال های گذشته با کمترین کیفیت به پایان رسید.
۹۰ روز تعطیلات تابستانی دانش آموزان ایرانشهر چگونه طی شد؟/بی توجهی مسئولین جوان ترین شهر کشور به مسئله اوقات فراغت
۹۰ روز تعطیلات تابستانی دانش آموزان ایرانشهر چگونه طی شد؟/بی توجهی مسئولین جوان ترین شهر کشور به مسئله اوقات فراغت
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از پهره؛ اوقات فراغت یکی از واژه های ملموس و آشنایی است که بیشتر ما این اصطلاح را در فصل تابستان و بعد از پایان سال تحصیلی دانش آموزان به کار می بریم و چه بسا خودمان نیز این روز ها را سپری کرده ایم. اوقات فراغتی که با بهره گیری مناسب؛ توان لازم را برای بخش های دیگر زندگی به دانش آموز می دهد.

احساس رضایت درونی، افزایش شادکامی و موفقیت تحصیلی زمانی میسر می شود که دانش آموز بتواند در فرصت مناسبی هیجانات مضر و احساسات منفی و خستگی های روحی خویش را تخلیه کرده  و در پرتو فراغت مطلوب به تعادل و سلامت روان دست یاید؛ با فراهم شدن چنین شرایطی دانش آموز می تواند به سهولت بر فشارهای روحی خویش فائق آمده و با شروع سال تحصیلی جدید آماده تلاش برای رسیدن به قله های موفقیت شود.

اوقات فراغت از آن موضوع های کلیشه ای است که هرساله دستگاه های مسئول مثل آموزش و پرورش، فرهنگ و ارشاد، سازمان تبلیغات اسلامی، ورزش و جوانان، بسیج و … با ارائه آمار و گزارش های مختلف از موفقیت نهاد خود در غنی سازی اوقات فراغت سخن به میان می آورند حال آنکه اکثر تلاش آن ها فقط در برگزاری کلاس های هنری، ورزشی و اردوها خلاصه شده و مهمتر اینکه این آمار و ارقامی که برای فعالیت های فراغتی از سوی سازمان های ذیربط انجام می گیرد بیشتر جنبه کمی قضیه را در بر داشته و به بعد کیفی توجه نمی شود.

استفاده از کلاس های گوناگون از قبیل نقاشی، کشتی، شطرنج، موسیقی، زبان، شنا، فوتبال، خوش نویسی، نویسندگی و همه و همه از برنامه هایی است که به منظور پر کردن وقت تابستانی فرزندان در ذهن خانواده ها نقش می بندد اما اینکه چه قدر از این خواسته ها در شهرستان ایرانشهر اجرایی می شود تنها باید گفت افسوس.جوانان و نوجوانان شهرستان ایرانشهر که به نام یکی از جوان ترین شهرهای کشور لقب گرفته فارق از چنین امکانات و کلاس هایی در سایه توجه ویژه مسئولین تابستان امسال را هم با حداقل ها سپری کردند.

download

بسیاری از خانواده ها که از سعی و توجه مسئولین به این مسئله مهم فرهنگی نا امید شده و از سویی دغدغه آینده فرزندانشان را داشتند نتوانسته به راحتی از کنار این مسئله گذشته و ترجیح دادند جهت تقویت استعدادهای فرزندانشان آن ها را جهت نام نویسی در کلاس های مورد علاقیشان به نزد اقوام در سایر شهرهای دور و نزدیک بفرستند.

اما سوالی که در این جا می توان از مسئولین ذی ربط پرسید این است که آیا جوان و نوجوان را به عنوان سرمایه های بالنده و پیشتاز جامعه قبول دارند یا خیر؟ آیا توجه به رشد این سرمایه های بی بدیل انسانی تنها به زمان تحصیلشان خلاصه می شود؟ باید دید آیا مسئولین به مسئله اوقات فراغت سالم و غنی که زمینه ساز رشد و ترقی دانش آموزان در زمان تحصیل می شود را معتقد هستند یا خیر؟

images

جوان و نوجوان شهرستان ایرانشهر با طبع صبورانه خود تمام کاستی ها را تا به حال به جان خریده و با سکوت و بردباری لحظه ها راسپری کرده.اما باید گفت تا زمانی که شرایط به این نحو است و توجه به مقوله فرهنگ و اوقات فراغت تنها جهت رفع تکلیف اجرا شود نباید توقع کسب موفقیت های آنچنانی در رتبه های بالای کنکور، کارآفرین برتر، پرورش متخصص، قهرمان ورزشی و غیره را که سایر استان ها به آن دست یافته اند داشت، چرا که تفریح و تحصیل لازم و ملزوم یکدیگر بوده و حتی می توان گفت این تفریح سالم و مفید است که زمینه شکوفایی را در سال های  تحصیلی  فراهم خواهد کرد.

البته جوان و نوجوان ایرانشهر با همه کمبودها ساخته و ترقی های متعددی را زمینه های مختلف تا حدودی کسب کرده اما می طلبد نگاه مسئولین به این امر مهم فرهنگی که بارها جز دغدغه های رهبری عنوان شده نگاه ها ویژه تری داشته باشند.

پس می طلبد نهادها و ارگان های مختلف که به نوعی متولی غنی سازی اوقات فراغت هستند باید در این باره با احساس مسئولیت بیشتری عمل کرده و صرفا از باب رفع تکلیف به این موضوع مهم اجتماعی ننگرند.

انتهای پیام/ 9031

https://www.asrehamoon.ir/vdchimnq.23nkvdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما