ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> ورود خاموش یک بیماری سیستان و بلوچستان رکورد دار بیماری هپاتیت در کشور | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۶ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۴:۰۷
رئیس سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: بیشترین جمعیت بیماران هپاتیت کشور در سیستان و بلوچستان و گلستان و کمترین آنها در استان مرکزی قرار دارند.
ورود خاموش یک بیماری/ سیستان و بلوچستان رکورد دار بیماری هپاتیت در کشور
ورود خاموش یک بیماری/ سیستان و بلوچستان رکورد دار بیماری هپاتیت در کشور
به گزارش سرویس بهداشت و سلامت عصر هامون به نقل از زاهدانه، هپاتيت يعنی التهاب كبد و در ميان مردم به يرقان و زردی مشهور است که مهمترين عامل ايجادكننده آن ويروسها هستند، این ويروسها موجودات بسيار ريزی می باشند كه از فرد آلوده به فرد سالم منتقل شده و برای رشد و تكثير خود به يک موجود زنده نياز دارند. تاكنون 6 نوع ويروس هپاتيت شناخته شده است كه شايعترين آنها ويروسهای هپاتيت آ (A) ، ب (B) و سی (C) هستند .عوامل ديگری مثل داروها ، بيماريهای ارثی و خود ايمنی و مصرف مشروبات الكلی نيز می توانند سبب بروز هپاتيت شوند. امروزه هپاتيت يكی از عمده مشكلات بهداشتی در جهان است که 300 ميليون نفر در سراسر جهان حامل ويروس هپاتيت ب هستند.
این بیماری انواع مختلفی دارد که بعضی از آنها قابل سرایت هستند و برخی مسری نیستند. بیشتر مبتلایان به هپاتیت آن هم از نوع C و B علائمی ندارد. برخی از این بیماران علائم عمومی عفونت ویروسی را نشان می‌دهند از قبیل خستگی، دل درد، درد عضلانی و تهوع و بی اشتهایی، ولی در موارد پیشرفته علائم نارسایی کبدی بروز می‌کند که شامل تورم شکم، اندامها، یرقان و خونریزی‌های گوارشی و ... است .
عامل بیماری هپاتیت یک ویروس است و در ابتدا می‌تواند مثل یک سرماخوردگی بروز کند. ولی بیماری مزمن هپاتیت "C" بر عکس سرماخوردگی معمولی به دلیل از کار افتادن کبد و مشکل بودن درمان می‌تواند حیات بیمار را تهدید کند .در ایران بالغ بر سه درصد افراد آلوده به این ویروس می‌باشند،
در این زمینه رئیس سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان اظهار داشت: بیشترین جمعیت بیماران هپاتیت کشور در سیستان و بلوچستان و گلستان و کمترین آنها در استان مرکزی قرار دارند.
سهیلا خسروی در نشست مطبوعاتی با اصحاب رسانه در این خصوص بیان کرد: از سال 76 مرکزی با عنوان مرکز کنترل هپاتیت در سیستان و بلوچستان افتتاح و از آن زمان به بعد اقدامات بسیار خوبی برای پیشگیری از شیوع این بیماری آغاز شده است.
وی افزود: بر اساس آخرین مطالعات انجام شده بر روی خوشه‌های مختلف در سیستان و بلوچستان، هم‌اکنون در زاهدان چهار درصد به بیماری هپاتیت مبتلا هستند.
این مسئول شایع‌ترین راه انتقال بیماری هپاتیت را انتقال این بیماری از مادر به فرزند عنوان کرد و گفت: در سیستان و بلوچستان به دلیل بالا بودن آمار زاد و ولد، بیشترین جمعیت بیماران هپاتیت کشور را سیستان وبلوچستان به خود اختصاص داده و رتبه دوم این بیماری را گلستان به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: در سالهای 78 تا 79 بیش از هفت درصد جمعیت استان دارای هپاتیت بودند که با اقدامات انجام شده به ترتیب در سالهای 90 این آمار به پنج درصد و هم اینک به سه درصد کاهش پیدا کرده است.
این مسئول تصریح کرد: عوامل مختلفی از جمله اعتیاد، خالکوبی و انتقال در بین اعضای خانواده نقش مهمی در انتقال این بیماری در استان داشته است که هم اینک با ارتقای سطح بهداشتی، اطلاع رسانی و اقدامات صورت گرفته این نهاد و مراکز بهداشتی درمانی این روند روبه بهبود است.
وی بیان کرد: در سالهای مختلف شش هزار و 700 نفر از مبتلایان بیماران هپاتیت در استان شناسایی و با هماهنگی مراکز بهداشتی درمانی تحت آموزش و مراقبت قرار گرفتند.
خسروی با اشاره به اینکه بیشترین بیماران هپاتیتی در سیستان و بلوچستان را آقایان تشکیل می‌دهند، افزود: اعتیاد و استفاده از سرنگ مشترک و لوازم شخصی مشترک دلیل شایع افزایش آمار این بیماری در میان مردان است.
رئیس سازمان انتقال خون سیستان و بلوچستان گفت: هپاتیت نوع B اگر به موقع شناسایی و درمان نشود ممکن است، در آینده عوارض بسیار بدی را بر بدن افراد از خود به جا بگذارد، پس ضروری است افرادی که در معرض خطر این بیماری قرار دارند، ضمن فراگیری آموزش‌های لازم نسبت به تزریق واکسن هپاتیت اقدام کنند.
خسروی در پایان خاطر نشان کرد: در این راستا برای رفاه حال شهروندان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ارائه آموزش‌های لازم را برای آگاهی و اطلاع‌رسانی افراد در معرض خطر به ویژه کادر بهداشت و درمان، آرایشگران، پرستاران و معتادان پرخطر در دستور کار قرار داده است.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdchkqnq.23nzwdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما