تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۶ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۷
مهدی زنگنه از کاهش 33 درصدی تب کریمه کنگو در مقایسه با سال گذشته در استان خبرداد و گفت: در حال حاضر بیماری تب کریمه کنگو با وجود تمام چالش ها نظیر گستردگی آلودگی بیماری در کشورهای همسایه، قاچاق دام زنده و کشتار غیر بهداشتی دام در مرحله کنترل قرار دارد.
کاهش 33 درصدی مبتلایان تب کریمه کنگو در سیستان وبلوچستان
کاهش 33 درصدی مبتلایان تب کریمه کنگو در سیستان وبلوچستان
به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از زاهدانه، بیماری تب کریمه کنگو یک عفونت ویروسی است که به شدت واگیردار است. این بیماری از طریق تماس با حیوان آلوده و در هنگام ذبح حیوان و تماس با امعاء و احشاء حیوان آلوده به انسان منتقل می شود. همچنین این بیماری از طریق گزش کنه‌ای که روی بدن دام بیمار وجود دارد، قابل انتقال به انسان است که در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی به انسان منتقل می‌شود.
در ایران علاوه بر ورود دام غیر مجاز اصلی ترین راه انتقال بیماری، ذبح آلوده است. از آنجایی که قاچاق دام بیش‌تر در شرق کشور صورت می گیرد این بیماری در استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی نسبت به سایر مناطق بیشتر است؛ براین اساس دام‌های مبتلا به تب کریمه کنگو هیچ نشان و علامتی از بیماری ندارند از این رو به شهروندان توصیه می شود به هیچ وجه نباید دام‌هایی را که مهر تایید سازمان دامپزشکی ندارند، خریداری کنند.
به دلیل همجواری سیستان و بلوچستان با مرزهای شرقی و پدیده قاچاق دام بیماری تب کنگو همه ساله سلامت شهروندان در معرض تهدید این بیماری قرار می گیرد، علی رغم اینکه این بیماری خطرناک است و انسان در صورت ابتلا به آن با خطر جدی مواجه می شود، اما با رعایت این مسائل می توان ضریب اطمینان را برای عدم ابتلا به این بیماری بالا برد.
دکتر مهدی زنگنه در گفت و گو با خبرنگار زاهدانه از کاهش 33 درصدی تب کریمه کنگو در سال جاری در مقایسه با سال گذشته در استان خبرداد و گفت: در حال حاضر بیماری تب کریمه کنگو با وجود تمام چالش ها نظیر گستردگی آلودگی بیماری در کشورهای همسایه، قاچاق دام زنده و کشتار غیر بهداشتی دام در مرحله کنترل قرار دارد.
وی گفت: بیماری خونریزی دهنده ی تب دار حاد کنگو که عامل آن از گروه آربو ویروس ها بوده ازطریق گزش کنه، تماس با خون، ترشحات یا لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.
معاون فنی مرکز بهداشت استان افزود: از ابتدای سال 94 تعداد 5 نفر در استان سیستان و بلوچستان به تب کریمه کنگو مبتلا شده اند که با درایت کادر بهداشت ودرمان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هر 5 نفر بهبود یافته اند ودر سلامت کامل بسر می برند.
وی در ادامه این مطلب تصریح کرد: تعداد موارد بیماری در استان در سال 93 نسبت به سال 92 به مقدار 33درصد کاهش داشته است و در سال اخیر هیچ گونه مرگ ومیری ناشی از این بیماری تاکنون رخ نداده است.
زنگنه از جمله مناطق پر خطر بیماری تب کریمه کنگو را شهرستانهای زاهدان، خاش، سراوان و چابهار عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه کنه ها در انتقال بيماری تب کنگو نقش مهمی دارند، ادامه داد: قصابان، سلاخان، کارکنان کشاورزی، کشتارگاهها، دامپزشکان، پزشکان و شاغلين در آزمايشگاه ها از افراد در معرض خطر به این بیماری محسوب می شوند .
زنگنه با بیان اینکه درطي سال های اخير بيش از صدها مورد انسانی مبتلا به بيماری در کشور مورد تاييد قرار گرفته است، افزود: تاکنون دهها مورد فوت در استانهای خوزستان، بوشهر، چهار محال و بختياری، سيستان وبلوچستان، آذربايجان غربی، يزد، كرمان، تهران، اصفهان و فارس گزارش شده که با توجه به ورود بی رويه دام از كشور پاكستان و افغانستان شاهد نگهداری دام ها در جوار اماكن مسكونی، فرهنگ مصرف بالای گوشت توسط مردم منطقه و تامين بخشی از گوشت مصرفی مورد نیاز از طريق كشتارهای غير مجاز و غير بهداشتی در سطح شهرهستیم.
وی با بیان اینکه 70 درصد از موارد بروز این بیماری در سیستان و بلوچستان رخ داده است، گفت: به دلیل شناخت قابل قبولی که کادر بهداشتی و درمانی و مردم از این بیماری دارند درصد موارد مرگ ناشی از بیماری درمقایسه با سایر استان ها بسیار پایین تر بوده و در حد 0.13 در یکصد هزار نفر می باشد.
معاون فنی مرکز بهداشت استان خاطر نشان کرد:42 درصد از موارد بیماری به گروه سنی 20 تا 29 سال یعنی جمعیت فعال جامعه تعلق داشته و 80 درصد این بیماری را گروه مردان شامل می شوند، همچنین افرادی که در تماس با دام، کارگران کشتارگاه و کارگاه های بسته بندی گوشت و قصابان هستند از جمله گروه های درمعرض خطر بیماری بوده و 60 درصد موارد را این گروه از افراد به خود اختصاص داده اند که زنان خانه دار نیز كه در منزل خود دام نگهداری کرده يا سابقه خرد كردن گوشت را دارند با اختصاص حدود 20 درصد از موارد بیماری در رتبه بعدی قرار دارند.
وی در ادامه به شهروندان توصیه کرد تا گوشت مصرفی خود را تنها از مراكز و قصابی های معتبر و زیرنظر اداره دامپزشکی تهيه كرده و از خريد لاشه های بدون مهر اداره دامپزشكی ( كشتار غير مجاز ) خودداری کنند.
همچنین تاکید کرد: افراد هنگام هر نوع تماس با دام يا لاشه آن مانند قصابی، كمک به زايمان دام، خرد كردن گوشت تازه، پشم چينی، تميز كردن آغل يا طويله و.. از وسايل حفاظتی شامل كلاه، ماسک،عينک، دستكش، روپوش، پيش بند پلاستيكی و چكمه استفاده كنند.
زنگنه با بیان اینکه قبل از خرد كردن، دستكاری و مصرف گوشت تازه دام ذبح شده، باید 24 ساعت در يخچال و در دمای 2 تا 4 درجه نگهداری شود، اظهار داشت: در مناطقی كه احتمال گزش كنه وجود دارد افراد از لباس هايی به رنگ روشن كه بدن را به خوبی بپوشاند و از مواد دور كننده حشرات استفاده كنند و هر 2 تا 4 ساعت بدن و لباس خود را از لحاظ وجود كنه بررسی كنيد.
معاون فنی مرکز بهداشت استان در پایان خاطر نشان کرد: بيمار مشكوک به تب خونريزی دهنده را به سرعت به بيمارستان منتقل كنيد و در هنگام ملاقات يا تماس با بيمار از وسايل حفاظت فردی شامل كلاه، ماسک، عینک و چکمه استفاده کرده و از تماس با خون يا ترشحات بدن بيمارنیز جدا پرهيز كنيد .
انتهای پیام/4382
https://www.asrehamoon.ir/vdchmmnq.23nvzdftt2.html
منبع : پایگاه خبری زاهدانه
نام شما
آدرس ايميل شما