تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۵۹
دستاوردهای حوزه بهداشت و سلامت در سیستان وبلوچستان/

از افزایش مراکز بهداشتی و سلامت تا کاهش میزان پرداخت خدمات درمانی توسط مردم

رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از افزایش خانه های بهداشت و بیمارستان و همچنین کاهش میزان پرداخت خدمات درمانی توسط مردم را از جمله دستاوردهای بعد انقلاب اسلامی در حوزه سلامت عنوان کرد.
از افزایش مراکز بهداشتی و سلامت تا کاهش میزان پرداخت خدمات درمانی توسط مردم
از افزایش مراکز بهداشتی و سلامت تا کاهش میزان پرداخت خدمات درمانی توسط مردم
محمود رضا میری در گفت و گو با خبرنگار سیاسی عصر هامون با بیان اینکه در طول سی و شش سال از پیروزی انقلاب اسلامی به اندیشه ایده آل امام (ره) در حوزه سلامت نرسیدیم، اظهار داشت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی بسیاری از پزشکان هندی، فیلیپینی و پاکستانی از کشور رفتند لذا تصمیم گرفتیم که باید نیرو زیاد تربیت کنیم به همین دلیل در سال 65 رشته های علوم پزشکی را از دانشگاه های غیر پزشکی جدا کردیم.
اندیشه امام در حوزه سلامت برآورده نشده است
وی ادامه داد: مهمترین رکن انقلاب از جداسازی رشته های علوم پزشکی از دانشگاه های غیر پزشکی تربیت معلم و دانشجو بود ،زمانی می توانیم دانشجو بسازیم که معلم خوبی داشته باشیم اما متاسفانه اینقدر سرعت تربیت نیروی انسانی زیاد بود که کیفیت لازم را نداشت وبه خاطر همین الگوهای لازم را بر دانشجویان خودمان نتوانستیم تعمیم کنیم به همین دلیل بیشتر از اینکه معلم داشته باشیم باشیم پزشک تربیت کردیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اضافه کرد: اوایل به دلیل اینکه عضو هیات علمی نیاز داشتیم گزینش های علمی و رفتاری ما دقت لازم را نداشت اما در سال های اخیر اعضای هیات علمی مسیر پرپیچ و خمی را طی می کنند.
کاهش میزان پرداخت خدمات درمانی توسط مردم
میری با اشاره به اینکه در دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی دستاوردهای خوبی در حوزه سلامت در استان حاصل شده است، گفت: به برکت انقلاب اسلامی سه واقعه مهم در عرصه سلامت حاصل شد استقرار نظام و شبکه یکی از وقایعی بود که قبل از انقلاب وجود نداشت در حالی که در حال حاضر ما در دورترین نقاط کشور شبکه خودمان را توسعه دادیم و اکنون در دورترین روستاها نیز خدمات بهداشتی و درمانی عرضه می شود.
وی با اشاره به اینکه شبکه بهداشت و درمان حرکت بسیار عظیمی بود که به دنیا نشان دادیم کاری که خیلی ها نتوانستند انجام دهند ما توانستیم، تصریح کرد: استقلال نظام بیمه و شبکه در سال 65  تا73 از دیگر وقایع مهم در عرصه سلامت بود که انجام شد هر چند نظام بیمه به اهدافی که تعیین کرده بود نرسید اما از تحولات حوزه سلامت بعد از انقلاب است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: تحول نظام سلامت از اقدامات مهمی است که پس از انقلاب و در سال اخیر انجام شد با این اقدامی که در حوزه سلامت صورت گرفت روستاییان سه درصد و شهری ها 6 درصد هزینه درمان را پرداخت می کنند.
افزایش مراکز بهداشتی و سلامت
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اضافه کرد: در دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در استان سیستان و بلوچستان ما هیچ دانشگاه علوم پزشکی نداشتیم اما در حال 3 دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی در سطح استان داریم.
وی گفت: به برکت پیروزی انقلاب اسلامی هم اکنون 10 رشته پزشکی متخصص، 17 رشته تحصیلات تکمیلی، 483 عضو هیات علمی و تعداد کل رشته های تحصیلی 95 رشته است.
میری با بیان اینکه در دوران قبل از انقلاب 3 خانه بهداشت و  20 مرکز بهدشتی در استان فعالیت داشتند، افزود: هم اکنون 975 خانه بهداشت و 224 مرکز بهداشتی در استان فعالیت دارند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: همچنین تعداد تخت های بیمارستانی استان از 346 تخت در دوران قبل از پیروزی انقلاب به 2 هزار 370 تخت افزایش یافته است.
وی اظهار داشت: قبل از پیروزی انقلاب هیچ دستگاه سی تی اسکنی در استان نبود در حالی که در حال حاضر 14 دستگاه سی تی اسکن در استان وجود دارد.
میری ادامه داد: فقط 2 پایگاه های اروژانس و فوریت های پزشکی در استان فعال بود در حالی که در حال حاضر 107 پایگاه  فعالیت دارند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdchmqn-.23nk-dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما