تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۱ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۳
فرمانده پلیس راه شمال سیستان وبلوچستان گفت: در استان پهناوری چون سیستان و بلوچستان تنها 220کیلومتر راه چهار خطه وجود دارد و نبود آزاد راه و بزرگراه استاندارد یکی از مسائل نگران کننده در استان است.
پهناورترین استان کشور فاقدآزاد راه/ سایه سنگین فرشته مرگ بر سر مسافران
پهناورترین استان کشور فاقدآزاد راه/ سایه سنگین فرشته مرگ بر سر مسافران
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون به نقل از زاهدانه، سیستان وبلوچستان سومین استان پهناور کشوراست که حجم وسیعی از راه های مواصلاتی را به خود اختصاص داده است. از آنجایی که جاده های بین شهری استان نسبت به سایر استانهای یگر کشور از کیفیت پایین تری برخوردار است و به نوعی فقیرترین، بدترین و طولانی‌ترین جاده‌های کشور مربوط به این منطقه می باشد مورد بی‌مهری مسئولان کشوری و استانی قرار گرفته است که این امر سبب شده هرسال آمار بالایی در تصادفات داشته باشیم. بنا بر آمارهای اعلام شده از سوی اداره کل پزشکی قانونی سیستان وبلوچستان در یکماهه نخست امسال، 507 نفر برابر 358مرد و 149 زن در اثر حوادث رانندگی در استان فوت کرده اند.
عمده علل تصادفات جاده ای کیفیت پایین جاده های استان، دو بانده نبودن راه ها، عمر بالای آسفالت است. از طرفی نبود دید کافی رانندگان در هنگام بروز توفان ها، سرعت زیاد، سبقت غیرمجاز و ترافیک سنگین در روزهای آخر هفته در جاده زاهدان- زابل نیز از دیگر دلایل بروز تصادفات جاده ای در سیستان و بلوچستان است.
فرمانده پلیس راه شمال سیستان وبلوچستان با بیان اینکه تصادفات به سه عامل انسان، راه و وسائط نقلیه بستگی دارد، اظهار داشت: در حوزه راه در کل استان قریب به 25هزار کیلو متر راه اصلی، فرعی و روستایی وجود دارد.
سرهنگ«ایوب شرافتی»، افزود: در استان گسترده ای همچون سیستان و بلوچستان تنها 220کیلومتر راه چهار خطه وجود دارد و نبود آزاد راه و بزرگراه استاندارد یکی از مسائل نگران کننده در استان است که دراین زمینه برای جلوگیری از بروز تصادفات اگر روزانه یک کیلومتر هم از راهها بصورت چهار خطه در بیاید یا مسیر رفت و برگشت از هم را مسئولین مربوطه جدا کنند، قطعا تاثیر گذار خواهد بود و از بروز حوادث رانندگی کاسته می شود.
وی با بیان اینکه سیستان وبلوچستان با دو ناهنجاری قاچاق سوخت و قاچاق انسان مواجه است، خاطر نشان کرد: بخش عمده حوادث رانندگی در جاده های استان به دلیل دو بانده نبودن این جاده ها است، به طوری که در حال حاضر محور سراوان به خاش، خاش به زاهدان بیشترین حوادث ترافیکی رادارد که بخش زیاد آن هم به قاچاقچیان سوخت و انسان برمی گردد.
سرهنگ شرافتی ادامه داد: به دلیل مجزا نبودن مسیر رفت وبرگشت اکثر جاده های استان، راننده در هنگام سبقت و با سرعت زیاد به لاین مقابل می رود و این امر به تصادف و مرگ سرنشینان منجر می شود، از این رو بیشترین محور ترافیکی استان محور زاهدان- زابل در روزهای پایانی هفته می باشد که از حجم ترافیک بالایی برخوردار است.
وی تصریح کرد: 98 درصد جاده های استان دوطرفه است و استان در این زمینه رتبه اول کشور را دارد که این امر یک فاجعه برای استان محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه اکثر جاده ها استان به دوربین کنترل سرعت مجهز است، افزود: 16 دستگاه دوربین کنترل متوسطه در استان وجود دارد که ازسمت خراسان شمالی به زاهدان، استان کرمان - زاهدان، زابل – زاهدان، زاهدان - خاش و خاش -ایرانشهر می باشد به اینصورت که میانگین سرعت توسط دوربین ها سنجیده شده و اگر راننده ای زودتر از زمان تعیین شده به مقصد برسد؛ می توان تخلفات جاده ای آنها را به صورت کامل کنترل کرد و در این راستا بعد از ثبت تخلفات، قبوض تخلف رانندگان به نشانی منزل آنها ارسال می شود.
شرافتی در پاسخ به این سوال که طوفانهای 120روزه سیستان چه میزان اثر در بروز تصادفات جاده ای دارند، گفت: از آنجایی که این طوفانها محدودیت دید را در پی دارد، بی تاثیر نیست؛ اما قبل از بروز هر گونه گرد و غبار و طوفانی سازمان هواشناسی اعلام می کند و پلیس نیز تمهیدات لازم را برای بروز حوادث در جاده ها اتخاذ می کند که در این زمینه شاهد آمارهای کمی در ثبت گزارشات هستیم.
وی با بیان اینکه استان فاقد آزاد راه و بزرگراه است، ادامه داد: باید مسئولین امر تمام سعی و تلاش خود را بکار گیرند تا با مجزا کردن یا چهارخطه نمودن جاده های استان از بروز حوادث جاده ای جلوگیری کنند که در این راستا امید است به روزی برسیم که حداقل جاده های بین شهری ما از زابل به سمت زاهدان، زاهدان – خاش و خاش - سراوان و... چهارخطه باشد ومسیر رفت ازبرگشت نیزجدا شود.
فرمانده پلیس راه شمال سیستان وبلوچستان با اشاره به دو عامل قاچاق سوخت و انسان در استان افزود: افراد سودجو و فرصت طلبی که از راه قاچاق امرار معاش می کنند باید در وهله اول از این کار دوری کنند و فضای مخاطره آمیز رابرای سایر مردم ایجاد نکنند.
وی گفت: رانندگان نیزضمن اینکه خودشان قوانین را رعایت می کنند باید به طرف مقابل هم توجه داشته باشند که اگر سرعت مخاطره آمیزی دارد، سرعت خود را به حداقل رسانده و از منتهی الیه سمت راست برانند.
شرافتی در پایان به سایر رانندگان توصیه کرد تا با مطالعه کتاب آیین نامه جدید از قوانین آگاه شوند و با اراده خود و رعایت قواعد راهنمایی و رانندگی از بروز حوادث ناگوار جلوگیری کنند، زیرا رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی ضامن سلامت خودشان است.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdchmznq.23nvmdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما