ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> یادی از قهرمانان ملی شرق کشور سهم سیستان و بلوچستان از هفت تیر | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۷ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۲۳
به مناسبت گرامیداشت سالروز کربلای خونین سال 60؛

یادی از قهرمانان ملی شرق کشور/ سهم سیستان و بلوچستان از هفت تیر

در حادثه دلخراش انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی در 7 تیر 1360 به دست منافقین بار دیگر حادثه کربلا تکرار و اینبار 72 تن از یاران خمینی کبیر (ره) به شهادت رسیدند که سهم سیستان و بلوچستان نیز 2 تن از این شهدا بود.
سهم سیستان و بلوچستان از شهدای هفت تیر
سهم سیستان و بلوچستان از شهدای هفت تیر
به گزارش خبرنگار سیاسی عصر هامون، «ما بار دیگر نباید اجازه دهیم استعمارگران برای ما مهره سازی کنند و سرنوشت مردم ما را به بازی بگیرند. تلاش کنیم کسانی که متعهد به مکتب هستند و سرنوشت مردم را به بازی نمی‌گیرند انتخاب شوند...».
این کلمات آخرین سخنان شهید بهشتی ساعت 8 و 30 دقیقه شب هفتم تیر ماه 1360 بود که با انفجار منافقین نیمه تمام ماند. جملاتی که از نخستین روز‌های انقلاب تا به امروز که 35 سال از آن می‌گذرد در تمام برهه‌ها کارآیی داشته است و یکی از اهداف اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود.
امام راحل در پیام تاریخی در روز 9 تیر 1360 به مناسبت انفجار هفتم تیرماه دفتر حزب جمهوری با اندوه و خشم از منافقین سخن گفت و خطاب به آنها تاکید کرد «ننگتان باد ای تفاله‌های شیطان و عارتان باد ای خود فروختگان به جنایتکاران بین‌المللی که در سوراخ‌ها خزیده‌اید و در مقابل ملتی که در برابر ابر قدرت‌ها برخاسته است به خرابکاری‌های جاهلانه می‌پردازید.»
هفتم تیرماه 1360 ملت ایران به سبب از دست دادن 72 تن از یاران امام راحل در ماتم فرو رفت، در این بین سهم سیستان و بلوچستان در این حادثه دو شهید به نام های شهید محمد تقی حسینی طباطبایی و شهید حبیب مالکی بزرگوار بود كه نامشان برای همیشه در تاریخ این سرزمین جاودان می ماند. در ادامه نگاهی به زندگی این 2 تن خواهیم داشت.

شهید محمد تقی حسینی طباطبایی
كمتر شخصی را می توان در استان یافت كه وصف حال شهید طباطبایی و تلاش های او برای مقابله با بی عدالتی و ظلم رژیم پهلوی و سرنگونی آن را نخوانده یا نشینده باشد، شهیدی كه پس از گذشت 29 سال از شهادت وی یاد او نقش سیستان و بلوچستان را در جریان پیروزی انقلاب به منصه ظهور می رساند.
سیدمحمدتقی در یکی از روزهای زیبای سال 1307 در روستای «چلنگ» از توابع شهر زابل در خانواده ای روحانی، متدین و کشاورز متولد شد.
پدر بزرگش" سید حسن" از روحانیون مبارز شهر بود که به علت سخنرانی های کوبنده بر علیه رضاخان به بیرجند تبعید شد و پدرش نیز مردی متقی و پرهیزگار و از معتمدان سیستان بود.
شهید محمد تقی طباطبایی تحصیلات دینی را از شهر زابل آغاز کرد و با هوش سرشار و استعداد زیادی که داشت برای ادامه تحصیل به مشهد رفت و از محضر علمای بزرگی همچون «آیت الله شیخ کاظم دامغانی»،«شیخ هاشم قزوینی» ،«میرزاجواد آقا تهرانی» و«آیت الله میلانی» بهره برد و تألیفاتی از دوران تحصیل خود بر جای گذاشت.
 شهيد حسيني طباطبايي در سال 1344 اقدام به ايجاد كتابخانه‌اي درمسجد حكيم زابل کرد و بدينوسيله تعدادي از جوانان حقيقت خواه اين شهرستان را مجذوب خود کرد.
وی همواره همراه وهميار كساني بود كه رژيم پهلوي آنها را به سيستان تبعيد مي‌كرد وهنگامي كه مرحوم آيت الله طالقاني به اين منطقه تبعيد شد شهيد طباطبایی يخچالي براي ايشان فرستاد كه به همین منظور مورد بازخواست شهرباني قرار گرفت.
حمايت آيت الله سيد محمد تقي حسيني طباطبايي از تبعيد شدگان به قدري بود كه ايشان به عنوان مامن و پناهگاه اين افراد به حساب مي‌آمدند و حتي تبعيد شدگان ديگر شهرهاي سيستان و بلوچستان را نیز حمايت مي‌كرد.
وی در زمانی که ساواک به شدت روحانیت را تحت کنترل و مراقبت داشت خدمات صادقانه‌ ای را به مقام معظم رهبري در زمان تبعيد به ايرانشهر و همچنين حجت الاسلام راشد يزدي و مجد الدين محلاتي و آيت الله مكارم شيرازي در چابهار و نیز آيت الله طالقاني انجام می داد.
حمايت شهيد حسيني طباطبايي از نهضت امام خميني (ره) و فعاليت‌هايي كه براي آگاهي مردم سيستان و بلوچستان نسبت به اين نهضت صورت مي‌ داد در اوايل دهه پنجاه از ديد ساواك پنهان نماند به خصوص اينكه نامبرده به عنوان يكي از عوامل اصلي تهيه و توزيع رساله امام درمنطقه سيستان شناخته شده بود.
شهيد حسيني طباطبايي در سال 1352 به اتهام جمع آوري كتب مضتره، ارتباط با تبعيد شدگان، پخش رساله حضرت امام خميني (ره) وتشكيل جلسات و سخنراني ضد رژيم به تهران اعزام و مثل ديگر انقلابيون كشور روانه زندان شد.
وي پس از آزادي از زندان ممنوع المنبر شد و اما اين اقدام ساواك نتوانست ذره‌اي ترديد در دل اين مجاهد نستوه به وجود آورد و كما كان فعاليت خود را عليه حكومت ادامه و گسترش داد و به جاي استفاده از منبركه امكانش نبود پشت تريبون مسجد مي‌ايستاد و حتي نشسته دركنار مردم اقدام به سخنراني عليه رژيم مي‌کرد.
 سيستان در بهمن 57 يکي از پايگاه هاي اصلي انقلاب بود و حضرت امام خميني(ره) نيز از مردم اين منطقه شناخت بالايي داشتند.
شهيد سيد محمد تقي طباطبايي که به عنوان قهرمان ملي مردم شرق ايران محسوب مي شود فردي بود که در طول دوران تبعيد امام(ره) در نجف اشرف زمينه ديدار با ايشان را براي شخصيت هاي برجسته در داخل کشور فراهم کرد.
حضرت امام از سال ها پيش شهيد طباطبايي را مي شناختند به طوري که پس از ورودشان به ميهن سيد محمد تقي را به عنوان نماينده شان در سيستان منصوب و معرفي کردند. ایشان پس از پیروزی انقلاب مدتی به عنوان حاکم شرع و مسئول کمیته انقلاب در شهر زابل به خدمت پرداخت و بعد از انتخابات مجلس به عنوان نماینده مردم سیستان انتخاب شد .

شهید حبیب الله مالکی
شهید حبیب الله مالکی فرماندار وقت ایرانشهر از دیگر شهدای حادثه هفتم تیر ماه است که در سال 1334 در تهران در خانواده مذهبی متولد شد. وی پس از اخذ دیپلم به مراکز مذهبی و جلسات درسی شهید بهشتی قدم گذاشت و از آن پس با جریان مبارزه آشنا شد.
در نماز عید فطر 1357 و کمیته استقبال از امام(ره) فعالیت مستقیم داشت و بعد از پیروزی انقلاب و در جریان انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری بازوی توانایی برای وزارت کشور بود. اندکی بعد به فرمانداری ایرانشهر منصوب شد و حدود شش ماه در این مسوولیت خدمت کرد.

سرانجام این دو شهید بزرگوار پس از عمری مبارزه در راه احیای حق و مبارزه در برابر منافقین و زورگویان روز هفتم تیرماه سال 1360 به همراه 70 کبوتر خونین بال دیگر در حادثه انفجار حزب جمهوری عاشقانه به سوی معبود ازلی پر گشودند و  پیکر پاکشان را در زادگاهشان به خاک سپردند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdchq6n-.23nw6dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما