تاریخ انتشار :پنجشنبه ۶ آذر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۳۹
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تولید روح اقتصاد مقاومتی است گفت: باید تمام ساز و کارها را فراهم و مشکلات را به ترتیب حل کرد.
روح اقتصاد مقاومتی تولید است/امیدواریم در روند مذاکرات تحریم ها تعدیل شود
روح اقتصاد مقاومتی تولید است/امیدواریم در روند مذاکرات تحریم ها تعدیل شود
به گزارش سرويس سياسي عصر هامون، به نقل از خانه ملت؛ دکتر علی لاریجانی در جمع صنعتگران و معدن کاران استان یزد گفت: طی این سال‌ها تلاش‌ها در راستای همکاری با اتاق بازرگانی بوده و با تغییر آیین نامه‌ها فضا را برای حضور بخش خصوصی و نماینده دولت فراهم کرده‌ایم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: تصور ما این است که بخش دولتی در حوزه اقتصاد فربه بوده و نیاز است که ملاحظه بخش خصوصی را هم داشته باشد.

وی ادامه داد: بررسی هر پدیده بدون بررسی ضعف تاریخی آن بی‌نتیجه خواهد بود. ما طی این سال‌ها شرایط متفاوتی را تجربه کردیم.

رئیس قوه مقننه ادامه داد: ما طی سال‌های بعد از انقلاب به جزء بخش‌هایی از قبیل کشاورزی و موارد این چنین سایر بخش‌ها دولتی بود و حضور بخش خصوصی به صورت کمرنگ مشاهده می‌شد و یک اقتصاد سوسیالیستی در کشور مشاهده می‌شد.

رییس مجلس شورای اسلامی با اشاره به آثار تحریم‌ها در فضای اقتصادی کشور و فعالیت‌های اقتصادی ابراز امیدواری کرد که تحریم‌ها علیه کشورمان در روند مذاکرات هسته‌ای قدری تعدیل شود.
علی لاریجانی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه مذاکرات به سمت مسیر منطقی‌تری سیر پیدا کند، اظهار کرد: روند مذاکرات روبه جلو است. در مذاکرات اخیر هم شاید مقتضی نبود که آنجا تصمیم گیری شود چرا که برخی مسائل باید دقت شود و حرفه‌ای فهم شود و نباید عجله‌ای در این زمینه داشت.
وی تمدید مذاکرات را تصمیم عاقلانه‌ای توصیف کرد و افزود: این فرصتی برای بررسی تمام مولفه‌هاست تا در این زمینه تعیین تکلیف شود نباید در شلوغی تصمیم غلطی گرفته شود که تبعات داشته باشد به هرحال فرصت برای چانه‌زنی وجود دارد و ما امیدواریم شرایط بهبود یابد.

وی با بیان اینکه سیاست‌های اصل 44 مورد پذیرش تمامی جریانات قرارگرفته، تصریح کرد: ما همچنین قانون اصل 44 را در مجلس تصویب کردیم و سمت‌گیری این بود که باری که روی دوش دولت است به مردم واگذار شود اما این اتفاق نیفتاد.

لاریجانی با انتقاد از واگذاری برخی شرکت‌های دولتی به شرکت های دولتی دیگر یا وزراتخانه‌های دیگر اظهار کرد: این کارها در دولت قبل زیاد اتفاق افتاد ما هم در مجلس به این موضوع معترض بودیم و این محل اختلاف مجلس و دولت قبل بود یا موضوع نحوه اجرای سهام عدالت که اکنون با این سهام نه کسی احساس مالکیت می‌کند و نه سودی عاید کسی می‌شود بلکه تنها یک سری شرکت‌هایی درست شد و 3 هزار نفر هم پرسنل دارند.

لاریجانی رقابت متوازن را لازمه رشد بخش خصوصی عنوان و خاطرنشان کرد: شرکت‌های دولتی می‌توانند از رانت دولتی استفاده کنند درحالی‌که خصوصی‌ها این امکان را ندارند. در حال حاضر دولت فعلی هم این را قبول دارد. حسن دولت این است که متوجه است اگر بخواهد رونق اقتصادی و اقتصاد مقاومتی شکل بگیرد باید به بخش خصوصی احترام گذاشت و مشکلاتش را حل کرد.
وی با اشاره به بروز پدیده حبس و احتکار معادن یادآور شد: اکثرا دولتی‌ها این کار را می‌کنند در حالی‌که معادن بخشی است که می‌تواند اقتصاد را زنده کند. ما وزیر صنعت را خواستیم و گفتیم باید شرایط را عوض کنیم.

لاریجانی با بیان اینکه بانک ها برای رونق تولید باید تسهیلات به بخش خصوصی بدهند، اضافه کرد:‌ در موضوع معوقات بانکی باید بین کسانی که تسهیلات را گرفته‌اند و آن را در جای دیگری خرج کرده‌اند با کسانی که بر سر شرایط اقتصادی بدهکار شدند تفاوت قائل شویم . من پیشنهاد کرده بودم ستادی در هر استان با حضور استاندار تشکیل شود و به این موضوع رسیدگی کنند. ما باید به تولید کننده ای که معوقه دارد کمک کنیم تا سرپا بماند و در مقابل با کسی که از تسهیلات بانکی سوءاستفاده کرده برخورد کنیم.
رییس مجلس شورای اسلامی همچنین اضافه کرد: اینکه ما در مجلس قیمت خوراک پتروشیمی را تعیین کنیم درست نمی‌دانم بلکه باید سازوکاری ایجاد کنیم و نباید تا 10 سال این سازوکار را تغییر دهیم تا بخش خصوصی بتواند با اطمینان سرمایه گذاری کند./

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdchv6n-.23nzxdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما