تاریخ انتشار :دوشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۱۰
ورزش یکی از مقوله هایی است که اگر به آن در سیستان و بلوچستان بها داده شود با توجه به هم مرز بودن با کشورهای جرم خیز افغانستان و پاکستان می تواند زمینه بسیاری از انحطاطات و کجروی ها را در استان رفع و رشد و توسعه را برای استان فراهم آورد.
دلسردی جوانان سیستان و بلوچستان از نبود امکانات ورزشی/ موانع، ورزش استان را ضربه فنی کرد
دلسردی جوانان سیستان و بلوچستان از نبود امکانات ورزشی/ موانع، ورزش استان را ضربه فنی کرد
به گزارش خبرنگار ورزشی عصر هامون، وجود جمعیت جوان و مستعد یک مزیت ویژه برای سیستان و بلوچستان به شمار می رود که در صورت هدایت صحیح در مسیر ورزشی می تواند با کسب فرصت ویژه ای جایگاه واقعی خود را به دست آورد.
امروزه جوانان زیادی به دلایل متعدد از قبیل عدم وجود امکانات برای پر کردن اوقات فراغت در دام اعتیاد افتاده اند زمانی که برای استفاده از یک سانس استخر برای هر نفر در ساعت 25 هزار تومان باید هزینه کرد با توجه به شرایط اقتصادی حاکم بر سیستان و بلوچستان مطمئنا جوانان و نوجوانان برای پر کردن اوقات فراغت خود به قلیانی که تنها هزینه اش هفت هزار تومان برای استفاده چندین نفر است روی می آورند. بنابراین باید اماکن ورزشی زیادی ایجاد کرد تا همه به سادگی و ارزانی به ورزش بپردازند.
وجود موانعی از قبیل نگرش منفی نسبت به استان و عدم حمایت فدراسیون های ورزشی از هیئت های ورزشی ورزش سیستان و بلوچستان را دچار چالش کرده است.

عدم حمایت از قهرمانان ملی از موانع ورزش استان است
عباس شیبک عضو کمیسیون ورزش و جوانان شورای شهر زاهدان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصر هامون گفت: کمبود قهرمان ملی و نداشتن جایگاه مناسب مدال آوری در سطوح المپیکی و جهانی، نگرش منفی کاذب به دلیل شرایط امنیتی استان، توجه نکردن و عدم حمایت از قهرمانان استان، عدم حمایت از ورزش همگانی، نبود فضا و سرانه ورزشی مناسب از جمله موانع پیش روی ورزش در سیستان و بلوچستان به شمار می رود.
وی افزود: نبود حامی مالی، طولانی بودن مدیریت هیئت های ورزشی، عدم توجه به نقاط قوت ورزش استان، عدم توجه به ورزش پایه و پرداختن به کشف استعدادها، نداشتن سند راهبردی و چشم انداز برای آینده و اهمیت ندادن به ورزش شهرستان ها از دیگر چالش های پیش روی ورزش استان می باشد.
وی ادامه داد: فقدان تقویم ورزشی در هیئات ورزشی استان، بخل و حسادت ناشی از افکار بیهوده و عقب ماندگی فرهنگی و اجتماعی در بعضی افراد، عدم حمایت فدراسیون های ورزشی از هیئت های ورزشی استان، عدم فعالیت دستگاه های فرهنگی جهت ارتقا فرهنگی و مشارکت های اجتماعی و شرکت در فعالیت های ورزشی وکمبود بودجه از دیگر معضلاتی است که بر سر راه ورزش سیستان و بلوچستان قرار گرفته است.
امکانات ورزشی کمتر از نیازهای ورزش سیستان و بلوچستان است
مشاور ورزش و جوانان فرماندهی سپاه سلمان سیستان و بلوچستان گفت: امکانات ورزشی سیستان و بلوچستان در سطح متوسط به پایین است و حتی در بعضی از رشته ها به هیچ عنوان قابل قبول نیست.
عباس شیبک افزود: با راه اندازی کانون های ورزشی در آموزش و پرورش، پرداختن به ورزش همگانی، حمایت از ورزش های پر طرفدار، استفاده از وسایل نوین آموزشی، حمایت از ورزش بانوان، برگزاری مسابقات ملی و بین المللی، برگزاری جشنواره های ورزشی در مناطق دور افتاده استان و استفاده از قهرمانان و مربیان مجرب جهت استعداد یابی می توان به ورزش سیستان و بلوچستان کمک کرد.
کبدی، کریکت و تیراندازی رشته های مدال اور در سطح جهانی در سیستان و بلوچستان است
رییس هیئت ووشو سیستان و بلوچستان با بیان کبدی، کریکت و تیراندازی رشته های مدال اور در سطح جهانی در سیستان و بلوچستان است افزود: رشته های آمادگی جسمانی، ژیمناستیک، کاراته، ایروبیک و شنا رشته های پرطرفدار در بین بانوان و رشته های فوتبال، شنا، والیبال، هنرهای رزمی و بدنسازی ورزش های پرطرفدار در بین آقایان در سیستان و بلوچستان است.
عباس شیبک ادامه داد: بوکس، ووشو، تیراندازی، اتومبیلرانی، سپک تاکرا، کشتی، دومیدانی، دوچرخه سواری ، جانبازان و معلولان و بدمینتون رشته های مدال آور ملی برای استان بوده و رشته های کاراته، والیبال، بسکتبال، گلبال، اسکواش، تکواندو، وزنه برداری و جودو رشته هایی است که در صورت حمایت در آینده حائز رتبه و جایگاه در سطح ملی خواهند شد.
تنها 13 درصد مردم سیستان و بلوچستان ورزش می کنند
وی با بیان اینکه طبق آمار اعلام شده از سوی پژوهشکده مرکز مطالعات وزارت ورزش 55 درصد مردم سیستان و بلوچستان به مدت یک تا دو ساعت در هفته ورزش می کنند و 32 درصد مردم استان ورزش نمی کنند همچنین 67 درصد نیز ورزش می کنند اما جمعیت واقعی که به صورت منظم در سیستان و بلوچستان ورزش می کنند تنها 13 درصد می باشد افزود: طبق آمار حدود 21 درصد مردم سیستان و بلوچستان به باشگاه های ورزشی در سطح خوب  دسترسی دارند و رضایت مردم از امکانات ورزشی در حد خوب تنها 30 درصد بوده است.
شیبک افزود: طبق نظرسنجی ها  22 و نیم درصد هزینه بالای باشگاهها، 15 درصد دوری از محل سکونت، 18 درصد شلوغی اماکن و 11 درصد تبعیض جنسیتی در استفاده از اماکن ورزشی را مهم ترین مشکل خود در اماکن ورزشی و باشگاه ها عنوان کرده اند. همچنین بر طبق آمار  20 درصد عدم فراهم بودن امکانات، 12 درصد نداشتن هزینه های باشگاه، 29 درصد حوصله نداشتن، 26 درصد فرصت نداشتن و 12 درصد وجود کارهای مهمتر را عمده دلیل ورزش نکردن خود در سیستان و بلوچستان اعلام کرده اند.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdchwznq.23nx6dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما