تاریخ انتشار :يکشنبه ۷ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۵۴
گزارش عصر هامون از رشد مواد مخدر صنعتی در سیستان و بلوچستان؛

طلای ویرانگر مافیای افغانی در دستان نوجوانان

مواد مخدر صنعتی طلایی ویرانگر که سود هنگفت آن برای مافیای افغانی و آثار مخرب آن برای مصرف کنندگان سیستان و بلوچستان است و حتی به کودک و نوجوان هم رحم نمی‌کند.
طلای ویرانگر مافیای پاکستانی در دستان کودکان
طلای ویرانگر مافیای پاکستانی در دستان کودکان
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، استان سیستان و بلوچستان به دلیل هم مرزی با کشور های افغانستان و پاکستان در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر در کشور قرار دارد به طوری که به گفته مرعشی دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر سیستان و بلوچستان یک پنجم کشفیات مواد مخدر کشور در سیستان و بلوچستان و یک دوم آن از شرق کشور است و از سیستان و بلوچستان به عنوان خط مقدم مبارزه با مواد مخدر یاد می کند.
بنا بر اعلام رسمي مسوولان سالانه حدود ١٥٠٠ تن مواد مخدر توليد شده از مرز افغانستان وارد ايران مي‌شود، حدود ٥٠٠ تن آن با فرار از گلوگاه‌هاي امنيتي ايجاد شده براي مقابله با اعتياد به دست عوامل جزء مافياي مواد مخدر مي‌رسد كه براي مصرف معتادان داخل كشور صرف مي‌شود.
حدود ٥٠٠ تن آن توسط عوامل مقابله با اعتياد كشف مي‌شود و ٥٠٠ تن مابقي هم از كشور و به سمت مرزهاي اروپا ترانزيت مي‌شود.
این آمار نگران کننده در حالی است که امروزه این طلای ویرانگر به طور باورنکردنی در بین جوانان و نوجوانان در حال رشد است که این زنگ خطری برای مردم و مسئولان به شمار می رود.
با این وجود شهادت و جانباز شدن 15 هزار نفر از مامورین نیروی انتظامی در راه مبارزه با مواد مخدر در سال های اخیر نشان از تلاش های شبانه روزی این نیروهای خدوم دارد.
سردار رحیمی فرمانده نیروی انتظامی سیستان و بلوچستان نیز در نشست خبری اخیر خود عنوان کرده بود که با توجه به مشکلات فراوانی که این معضل خانمان‌سوز برای آحاد مردم ایجاد کرده، نیروی انتظامی با تمام توان در مقابله مافیای مواد مخدر ایستاده و اجازه نمی‌دهد سیستان و بلوچستان گذرگاه ترانزیت مواد مخدر حتی به کشورهای دیگر باشد.
براساس برنامه‌ریزی‌های علمی و کارشناسی، از سوی مسئولان اجرایی کشور راهکارهای مختلفی برای مبارزه با «مواد مخدر صنعتی» ارائه شده که شاید بهترین راه در مسیر مبارزه با این خطر، افزایش سطح آگاهی جامعه در بین قشرهای مختلف مردم و به ویژه در میان جوانان و خانواده‌ها است.
بروز روحیه تهاجمی، اخلاق تند، افسردگی، اختلال در حرکات فیزیکی، بدبینی، پرخاشگری، تشنج، تب و لرز، اضطراب، هیجان‌زدگی، ناهماهنگی در تکلم، رفتارهای جنون‌آمیز، افزایش تنفس، ابتلا به برخی بیماری‌های جسمی مانند پارکینسون و انتقال بیماری‌های عفونی مثل انواع هپاتیت و ایدز، از مهم‌ترین خطرات استفاده از «مواد مخدر صنعتی» هستند که حتی در مواردی باعث بروز سکته‌های مغزی و قلبی می‌شود.
همچنین مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت سیستان و بلوچستان در سخنرانی اخیر خود با بیان اینکه تاکنون در مسیر مبارزه با مواد مخدر موفقیت چشم‌گیری حاصل نشده است، عنوان کرد:  تجارت مواد مخدر بسیار خطرناک بوده و تهدید بزرگی برای جهان بشریت و مسلمانان به‌شمار می‌رود.
وی عدم آگاهی، بیکاری و بی سوادی را از عوامل کشش جوانان به سمت مواد مخدر یاد کرد و گفت: اقداماتی که در نظام
جمهوری اسلامی در زمینه مبارزه با مواد مخدر صورت می‌گیرند ناکافی بوده و تاکنون موفقیت چشم‌گیری از در این زمینه حاصل نشده است و تا زمانی‌که مسأله مبارزه با مواد مخدر آسیب‌شناسی نشود، از این شیوۀ مبارزه نتیجه‌ای نخواهیم گرفت.
وی با بیان اینکه باید در راستای مبارزه با مواد مخدر از تمام ابعاد  وارد شویم، افزود: علاوه بر فعالیت‌های قوه قضائیه و نیروی انتظامی، باید فعالیت‌های فرهنگی نیز در این راستا صورت گیرد که مبارزه با فقر و بی سوادی از اولویت های مبارزه با مواد مخدر است.
امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های علمی صورت گرفته از سوی مسئولان کشور و سیستان و بلوچستان زمینه جلوگیری از ابتلای افراد جامعه و به ویژه نوجوانان به مواد مخدر بخصوص مواد مخدر صنعتی فراهم شود.
رسیدن به این هدف، نیازمند همکاری تمامی مردم و مسئولان با یکدیگر است و در این راستا، تقویت اطلاع‌رسانی، ارتقای آگاهی عمومی و برگزاری همایش‌ها، جشنواره‌ها و نمایشگاه‌های علمی، با هدف تشریح اثرات مخرب و سوء حاصل از مصرف مواد مخدر و روانگردان‌ها و رفع عواملی که باعث کشش جوانان به این سمت می شود نقش کلیدی، مؤثر و اساسی در این زمینه دارد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdci3qaq.t1a332bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما