تاریخ انتشار :شنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۱۶
به علت ناکافی بودن واکسن تولیدی و عدم دسترسی سازمان دامپزشکی به واکسن مکفی زنگ خطر بیماری تب‌برفکی در کشور به صدا در آمد.
از خرید و فروش غیر ضروری دام خودداری کنید/ کمبود واکسن، بازار بیماری ویرانگر اقتصادی را رونق داد
از خرید و فروش غیر ضروری دام خودداری کنید/ کمبود واکسن، بازار بیماری ویرانگر اقتصادی را رونق داد
به گزارش خبرنگار بهداشت و سلامت عصر هامون، تب برفکی یا «بیماری دهان و پا» یک بیماری عفونی و گاهی کشنده ویروسی است که که موجب بیمار شدن حیوانات زوج سم از جمله گاو اهلی و اعضای خانوادهٔ گاوسانان می‌شود. این ویروس عامل بیماری در ابتدا به مدت دو تا سه روز تب شدید ایجاد نموده و متعاقباً تاولهایی در داخل دهان و روی پا ظاهر می‌شود که ممکن است پاره شده و موجب لنگ شدن حیوان شود.
بیماری تب برفکی بسیار واگیردار است و قطرات آیروسل دفع شده از حیوان آلوده، تماس با تجهیزات دامداری، غذا، وسایل نقلیه، البسه آلوده و حیوانات شکارچی اهلی و وحشی موجب گسترش بیماری می‌شوند. این بیماری بعنوان طاعون برای صنعت دامداری محسوب می‌شود.

کمبود واکسن، زنگ خطر تب برفکی را در کشور به صدا در آورد

به گفته جمال الدین جاویدی معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور: بیماری تب برفکی یکی از مهمترین بیماریهای‌ جمعیت دامی نشخوارکنندگان به ویژه گاو و گوساله محسوب می‌شود که در طی سال جاری علی‌رغم کمبود واکسن تولیدی و بهادار بودن واکسن وارداتی، با اعمال محدودیت و کنترل تردد و جابجائی دام و ممنوعیت خروج دام از استان سیستان و بلوچستان، مدیریت در کانون‌های بروز بیماری و همچنین مدیریت در مصرف واکسن محدود موجود در کشور، موارد گزارش شده بیماری تب برفکی در 9 ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه در سال 1393، کاهش 38 درصدی یافته بود، متاسفانه در دی ماه سال جاری به علت ناکافی بودن واکسن تولیدی و عدم دسترسی سازمان به واکسن مکفی شیوع بیماری رو به افزایش است.
جاویدی افزود: رخداد و بروز سویه جدیدی از بیماری در کشورهای منطقه خصوصا ترکیه،  عربستان و ارمنستان که با توجه به ناآرامی‌‌های حاکم در منطقه، اطلاع رسانی بیماری در سایر نواحی مناطق را تحت شعاع خود قرار داده است.
جاویدی تاکید کرد: در راستای محدودسازی سویه جدید بیماری تب برفکی و جلوگیری از گسترش بیشتر، لازم است اصول بهداشتی به طور جدی در واحدهای دامداری مد نظر و مورد عمل قرار گیرند.

از خرید و فروش غیر ضروری دام خودداری کنید
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور ادامه داد: این بیماری در برخی از واحدهای اپیدمیولوژیک کشور نیز گزارش شده است، لذا در راستای محدودسازی بیماری و جلوگیری از گسترش آن لازم است موارد ذیل در واحدهای دامداری مد نظر و مورد عمل قرار گیرند:
1. به منظور کاهش احتمال خطر ناشی از ورود ویروس به گله، از هرگونه جابجائی دام، خرید و فروش غیر ضروری و حضور در میادین دام و مناطق پرخطر خودداری شود.
2.  ضمن رعایت اصول بهداشتی قرنطینه ای و فعال نمودن حوضچه‌‌های ضدعفونی ورودی واحد دامداری و اجرای ضدعفونی کامل خودروهایی که الزام ورود به دامداری را دارند، از ورود افراد، وسایل نقلیه، تجهیزات و ... متفرقه به داخل واحد جلوگیری بعمل آید.
جاویدی افزود: همچنین اکیپ‌های مایه کوبی، دامپزشکان، مسئولان بهداشتی، ماموران تلقیح مصنوعی، مامورین بیمه و رکورد گیری شیر و صاحب دامداری باید وسیله نقلیه خود را کمافی السابق در محوطه خارج از دامداری مستقر نموده و از لباس کار یکبار مصرف و یا لباس کار مخصوص خود واحد استفاده نمایند.3. به منظور دریافت اطلاعات از آخرین فرایند‌‌های کنترلی بیماری در منطقه، ضمن تماس با شبکه‌‌های دامپزشکی دولتی محل استقرار واحد دامداری خود، از وضعیت بیماری تب برفکی در سایر واحدهای دامداری در همسایگی خود نیز اطلاع حاصل نمائید.
4.  در صورت بروز بیماری در واحد دامداری ضمن اعلام سریع مراتب به نزدیکترین واحد دامپزشکی دولتی، تمام عملیات غیرضروری در واحد متوقف و با همکاری و هماهنگی دامپزشکی دولتی منطقه، روند کنترل بیماری اعمال شود.
وی بیان داشت: عدم رعایت موارد فوق الذکر، شیوع بیماری در دام را به دنبال خواهد داشت، لذا بطور جدی از دامداران تقاضا می‌شود با رعایت اصول امنیت زیستی از گسترش بیماری جلوگیری شود.

بیماری تب برفکی باعث حساسیت جلدی در دامداران می شود
در تماسی که خبرنگار پایگاه خبری عصر هامون با مهدی حسینی مدیر کل دامپزشکی سیستان و بلوچستان در این خصوص داشت، وی گفت: بیماری تب برفکی باعث مشکل حادی در انسان نمی شود تنها دامدارانی که به طور مستقیم با دام در ارتباط هستند حساسیت جلدی لای انگشتان ایجاد می شود.
وی با بیان اینکه امسال آمار بیماری تب برفکی در سیستان و بلوچستان کاهش یافته است گفته های معاون داممپزشکی کشور را مربوط به غرب کشور دانست.
تب برفکی، بیماری ویرانگر اقتصادی است
روح الله زاهدی رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی استان نیز در این خصوص به عصرهامون گفت: بیماری تب برفکی در استان نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.
وی ادامه داد: به دلیل حساسیت استان سیستان و بلوچستان و موقعیت استراتژیک توانستیم این واکسن را تهیه نماییم ولی در صورت کاهش واکسن در کشور قطعا آمار این بیماری در استان هم تغییر می کند.
زاهدی افزود: این بیماری یک بیماری ویرانگر اقتصادی است که ضایعات اقتصادی بسیاری را به بار می آورد و زندگی مردم را تحت تاثیر قرار می دهد.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdciq5av.t1azu2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما