تاریخ انتشار :شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۰۶
بیش از 1800 هکتار از زمین های سیستان و بلوچستان و هرمزگان به کشت انبه اختصاص یافته است اما در این میان واردات انبوه این میوه باعث شده تا شیرینی طعم این شاه میوه گرمسیری تنها کام دلالان را شیرین کند.
واردات انبه کابوس کشاورزان بلوچ/ شیرینی شاه میوه گرمسیری بلوچستان در کام دلالان!
واردات انبه کابوس کشاورزان بلوچ/ شیرینی شاه میوه گرمسیری بلوچستان در کام دلالان!
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصر هامون، شهرستان قصرقند و سرباز به عنوان قطب کشت انبه در سیستان و بلوچستان مطرح هستند، این میوه که به شاه میوه گرمسیری بلوچستان معروف است در سال های اخیر افزایش واردات موجب شده تا روز به روز شیرینی طعم این میوه کام رقبا را شیرین سازد و کشاورزان بومی استان نیز برای جلوگیری از خراب شدن محصول به آماده کردن ترشی و سایر محصولات این میوه روی آورند با این وجود این امر در حالی اتفاق می افتد که در سایه غفلت های صورت گرفته شاهد افزایش واردات این میوه از پاکستان و هندوستان به کشور و فروش آن در برخی ادارات با قیمت 2 هزار تومان هستیم.

واردات میوه به جز موز ممنوع است
درحالي كه واردات ميوه بجز موز از مدتها پيش ممنوع است و براين ممنوعيت بارها تاكيد و تصريح شده است، اماميوه هایی چون انبه و نارنگی به نحو گسترده اي درميوه فروشي ها به چشم مي خورد و آزادانه به فروش مي رسد، جالب است كه ميوه هاي خارجي قاچاق بيشتر شامل اقلامي است كه بيشتر در استان توليد مي شود. مانند انبه و نارنگی!
بااين حال هيچكس نمي داند با وجود ممنوعيت واردات ميوه، اين ميوه ها چگونه وارد كشور مي شوند. توجه به اين نكته ضروري است كه ميوه كالايي نيست كه توسط مسافر يا كولبرهاي مرزي وارد كشور شود. چون ارزش وفسادپذيري سريع اين كالا ايجاب مي كند كه درحجم بالا وتوسط كاميون يا كانتينرهاي يخچال داروارد كشور شود. لذا واردات ميوه چندان قابل مخفي كردن نيست وهمچنين تداوم عرضه آن درميوه فروشي ها نشان مي دهد قاچاق ميوه دائمي بوده وبه يك رويه تبديل شده است.
بیشترین سطح زیر کشت انبه در سیستان و بلوچستان به مناطق راسک، سرباز، قصرقند، نیک شهر، دشتیاری و چابهار اختصاص دارد با این وجود واردات بی رویه انبه های پاکستانی، هندی و آسیای شرقی به بازارهای ایران جای انبه مرغوب و با کیفیت تولیدی استان را در بازار تنگ کرده است و بسیاری از کشاورزان این منطقه را جهت جلوگیری از خراب شدن این محصول مجبور به درست کردن ترشی و سایر محصولات این میوه کرده است.

برداشت انبه در قصرقند

تهیه ترشی انبه در سرباز
بسیاری از علاقمندان به این میوه تابستانه اعتقاد دارند انبه های وارداتی از هند و پاکستان طعم و مزه ندارند در حالی که طعم انبه ایرانی مثال زدنی است.

میوه های قاچاق غیر بهداشتی و ناقل بیماری هستند
چندی پیش مصطفي دارايي نژاد رييس اتحاديه بارفروشان کشور به رسانه ها گفته بود که: ميوه‌هاي خارجي موجود در بازار كه از مبادي غير قانوني وارد كشور مي‌شوند غير بهداشتي و ناقل بيماري هستند چرا که اين ميوه‌ها قرنطينه نشده و بعد از كشت وارد بازار شده است.
وي افزود: ميوه‌ها بعد از توليد بايد در حوضچه‌هاي قرنطينه قرار بگيرند. در حوضچه اول ميوه‌ها شستشو و در حوضچه دوم ضدعفوني مي‌شوند. بعد از ان به مدت 15 روز در قرنطينه قرار مي‌گيرند و ميوه‌هاي سالم از ناسالم تفكيك مي‌شود اما ميوه‌هاي قاچاق هيچ كدام از اين مراحل را نمي‌بينند و بدون واسطه قاچاق مي‌شوند كه يكي ازعوامل ناقل بيماري به دليل غير بهداشتي بودن آن نيز است.
دارايي نژاد تصريح كرد: اين ميوه‌ها از سم و بذر استاندارد كشت نشده‌اند و با روشي كاملا غير بهداشتي توليد شده است.
رييس اتحاديه بار فروشان گفت: ثبت سفارش تنها براي ميوه‌ موز، صادر مي‌شود و ميوه‌هاي خارجي ديگر موجود در بازار قاچاق هستند.
وي افزود: ميوه‌هاي قاچاق درسراسر كشور موجود است و همچنان روند تصاعدي دارد.

کشف قاچاق انبه در بلوچستان
وي اضافه كرد: اكنون از شهرهاي سيستان و بلوچستان، كردستان، اروميه و بوشهر انواع و اقسام ميوه وارد مي‌شود و بعد به اصفهان، شيراز و حتي مشهد كه زمين‌هاي كشاورزي بسياري دارد منتقل مي‌شود.

میوه های قاچاق از جنوب کشور با اسناد جعلي بارگيري مي شود
مديرکل مبارزه با قاچاق کالاهاي هدف ستاد مبارزه با قاچاق کالاو ارز نیز با بیان اینکه میوه های قاچاق از جنوب کشور با اسناد جعلي بارگيري مي شود گفته بود که: مطابق مقررات، واردات مرکبات در کشور ممنوع و در طول سال در يک محدوده زماني امکان واردات قانوني وجود دارد که با توجه به ميزان برداشت ممکن است صادر شود و در زمان غيرممنوعيت صرفا با مجوز وزارت جهاد کشاورزي و دريافت مجوز قرنطينه امکان ورود دارد، اما اگر چه ميزان قاچاق مرکبات نسبت به توليد داخل بسيار کم مي باشد، ليکن به لحاظ امکان ورود آفات گياهي و تاثير بر سلامتي مردم و کاهش درآمدهاي دولت، ستاد با جديت فراوان آن را دنبال مي کند.
عباس نخعي افزود: برخي از اين مرکبات نظير نارنگي در محموله هاي کوچک توسط مترددين مرزي از مسيرهاي غيرمجاز مرز پاکستان وارد و در معدود دفعاتي نيز از طريق جنوب کشور بارگيري و با استفاده از اسناد جعلي حمل و نقل به استان هاي ديگر وارد مي شود که کشفياتي در اين خصوص در محورهاي جنوبي گزارش شده است.
مقام معظم رهبری در جمع کارگران در این خصوص خطاب به مسئولین فرموده بودند که مسئله‌ی مبارزه‌ی با قاچاق را این‌همه ما تأکید کردیم؛ دولتهای مختلف از سالها پیش همین‌طور مرتّب آمده‌اند رفته‌اند؛ خب، این کار یک کاری است که باید تحقّق پیدا کند و این هم ممکن است؛ نگویند نمیشود، کاملاً میشود؛ جلوی قاچاق را به‌طور قاطع بگیرند. بنده یک وقتی گفتم فقط سرِ مرز دنبال قاچاق نروید؛ میلیاردها دلار امروز در داخل کشور - که حالا من چون رقم دقیقش را مختلف میگویند، نمیتوانم معیّن بکنم که چقدر؛ امّا رقمهای گزافی گفته میشود - دارد صرف جنس قاچاق میشود. قاچاق را از لب مرز و از پیش از مرز تا داخل مغازه دنبال کنید. این، یک قلم بسیار مهم است؛ یک کار بسیار مهم است. و آن کسانی که این کار را بکنند، آنها هم دارند مجاهدت میکنند، آنها هم دارند عبادت میکنند؛ این هم حسنه است.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdciwraq.t1avv2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما