تاریخ انتشار :سه شنبه ۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۰۸:۴۷
اگر کوچه خیابان‌های شهرها برای تردد معلولان مناسب‌سازی شود، قطعا نیازی نیست که کسی از سر ترحم دستشان را بگیرد یا برای رفت و آمدنشان به آنها کمک کند.
دستم را نگیرید؛ راه را برایم هموار کنید/مسئولان یک روز را با ویلچر سرکار بروند
دستم را نگیرید؛ راه را برایم هموار کنید/مسئولان یک روز را با ویلچر سرکار بروند
به گزارش سرویس اجتماعی عصر هامون، امروزه بزرگترین دغدغه معلولان عدم مناسب‌سازی و یا مناسب‌سازی غیر اصولی و غیر کارشناسی در معابر، اماکن و ادارات و سازمان‌های مختلف است که تردد آنها را با مشکل مواجه کرده به طوریکه برای انجام کارهای روزمره در سطح شهر دچار مشکل هستند.

استان حائز رتبه در زمینه مناسب‌سازی نداریم
مشاور وزیر کشور در امور ایثارگران با بیان اینکه در زمینه مناسب‌سازی محیط استان حائز رتبه در کشور وجود ندارد، گفت: در واقع هیچ یک از استان‌های کشور آن طور که باید در این زمینه اقدام نکرده‌اند.
یاوند عباسی اظهار کرد: اماکن عمومی شهرها آن طور که باید مناسب‌سازی نشده‌اند و اگر می‌خواهیم اقدام عاجلی در این زمینه انجام شود باید بر‌اساس برنامه‌ای هدفمند و یک مقطع زمانی دقیق پیش برویم.

مشاور وزیر کشور در امور ایثارگران افزود: باید میزان پیشرفت در زمینه مناسب‌سازی محیط در هر سال مشخص باشد و سال به سال بر این میزان افزوده شود.

وی با بیان اینکه در زمینه مناسب‌سازی محیط استان حائز رتبه در کشور وجود ندارد، گفت: در واقع هیچ یک از استان‌های کشور آن طور که باید در این زمینه اقدام نکرده‌اند.

عباسی با تاکید بر اینکه مناسب‌سازی فقط ایجاد رمپ نیست، افزود: تمامی ادارات و دستگاه‌ها باید در این زمینه عملکرد خود را ارزیابی کرده و برای مناسب‌سازی محیط راهکارهای لازم را اجرایی کنند.

مشاور وزیر کشور در امور ایثارگران بیان کرد: اگر هر یک از دستگاه‌ها و ادارات و دانشگاه‌ها مکانی را ساخته که یک معلول نمی‌تواند از آن استفاده کند، به منزله رعایت نکردن حق‌الناس محسوب می‌شود.

این مسئول گفت: باید به دفاتر فنی و مهندسی تاکید شود که در تمامی ساخت و سازها بر موضوع مناسب‌سازی نظارت شود تا حقوق قشر معلول و نابینا ضایع نشود.

بانک‌ها از موضوع مناسب سازی عقب مانده‌اند

معاون عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان نیز در این جلسه اظهار کرد: با توجه به بافت قدیمی شهرها، بحث مناسب‌سازی در سیستان و بلوچستان آن طور که باید رعایت نشده اما اقدامات لازم در این زمینه در حال انجام است، بسیاری از ادارات و سازمان‌ها نسب به این موضوع اقدام کرده‌اند اما در برخی اماکن مناسب‌سازی بر‌اساس استانداردها نبوده که نیاز به بازنگری و اصلاح دارد.

باقر کرد گفت: از تمامی بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها طی نامه خواسته شده ‌که بر موضوع مناسب‌سازی نظارت و تاکید لازم را داشته باشند.

وی ادامه داد: طی بازدیدهایی که انجام شده تنها بانک‌ها از موضوع مناسب سازی عقب مانده‌اند که در این زمینه هم اقدامات لازم انجام شده و مقرر شده در قسمتی از شهرها یک بانک برای معلولان مناسب‌سازی شود.

مسئولان یک روز کاری را با ویلچر سپری کنند

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: مسئولان در زمینه مناسب‌سازی محیط شهری برای معلولان آنطور که باید به حرف‌ها و قاونین و مقررات در این زمینه عمل نکرده‌اند.
مجتبی رحماندوست اظهار کرد: مناسب‌سازی محیط شهری با توجه به در نظر گرفتن شرایط معلولان جامعه یک نگاه انسانی  و در راستای توجه به حقوق شهروندی است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی افزود: فرهنگ مناسب‌سازی در جامعه نهادینه شده، تبلیغات مناسب انجام شده، اما عمل نکردن به حرف‌ها و برنامه‎ریزی‌های صورت گرفته عامل اصلی بروز مشکل است.

این مسئول ادامه داد: اگر هر یک از مسئولان مجاب می‌شدند در طول یک سال کاری یک روز را با ویلچر به امور روزانه خود رسیدگی کنند، قطعا بهتر معلولان را درک کرده و در مناسب‌سازی محیط برای آنها هرچه زودتر اقدام می‌کردند.

وی ادامه داد: در زمینه مناسب‌سازی قوانین و مقررات بسیار است و خلا در اجرایی نکردن قانون و مقررات وضع شده است، اگر به همان قانون جامع حمایت از معلولین عمل شود قطعا بسیاری از مشکلات این قشر از جامعه بر طرف خواهد شد.

رحماندوست با بیان اینکه از سال 68 کتابچه دستورالعمل برای مناسب‌سازی تدوین شده، گفت: با گذشت بیش از 26 سال هنوز آن طور که باید در این زمینه پیشرفتی حاصل نشده است.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: بازرسان و ناظرانی که در سطح شهرها بر کار مناسب‌سازی نظارت دارند، باید از بین معلولین ویلچری انتخاب شوند تا بتوانند به خوبی درد این قشر از جامعه را حس کرده و بر اساس استانداردها کار مناسب‌سازی را ارزیابی کنند.

این مسئول تاکید کرد: باید قدم به قدم در این زمینه برنامه‌ها اجرایی شود مثلا در یک شهر کوچک، یک محله و در یک استان یک شهر کوچک را بر اساس استانداردها مناسب‌سازی کنیم و آرام آرام این کار را به سایر محلات، ادارات و شهرها تسریع دهیم.

وی افزود: در ارزیابی ادارات و دستگاه‌ها در زمینه‌های مختلف، مناسب‌سازی را نیز یک شاخص قرار داده و هر دستگاهی که موضوع مناسب سازی را در محل کار خود رعایت کرد امتیاز داده و به دنبال آن هر اداره و نهادی که در این زمینه کوتاهی کرد را جریمه کنید تا اهمیت موضوع  برای همه مدیران و مسئولان مشخص شود.

رحماندوست ادامه داد: برگزاری همایش‌ها و جلسات و گفتمان در زمینه مناسب‌سازی کار ساز نبوده و باید حرف‌ها را عملیاتی کنیم، باید فاصله زمانی تعیین و بر اساس آن از ادارات و دستگاه‌ها بخواهیم محیط خود را مناسب‌سازی کنند.


 82 درصد معلولان سیستان و بلوچستان جسمی حرکتی، نابینا و ذهنی هستند
معاون بهزیستی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه شیوع معلولیت در سیستان و بلوچستان 1.42 درصد است، افزود: مهم‌ترین مولفه در توانمندسازی معلولان مناسب بودن محیط برای دسترسی آسان و حضور اجتماعی آنان است، به عبارت دیگر رسیدن به مولفه‌های دیگر توانمندی از جمله اشتغال، ازدواج، آموزش، مسکن و ... در گرو محقق شدن مولفه فوق است.

رسول اسکندری ادامه داد: تردیدی نیست که تحقق نیافتن این مهم منجر به انزوای فرد و آسیب‌های اجتماعی پس از آن خواهد شد.

وی گفت: از تعداد بیش از 29 هزار معلول زیر پوشش اداره‌کل بهزیستی سیستان و بلوچستان، 24 هزار و 388 نفر یعنی معادل 82 درصد معلول جسمی حرکتی، بینایی و ذهنی هستند که مانند افراد سالم قادر به تردد نبوده و باید اماکن و ساختمان‌ها برای تردد آنها مناسب‌سازی شود.

معاون بهزیستی سیستان و بلوچستان تاکید کرد: اشتغال به تحصیل 290 دانشجوی معلول در دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی در سطح کشور و وجود ورزشکاران معلول دارای مقام‌های قهرمانی استانی و کشوری اهمیت مناسب‌سازی مکان‌های آموزشی و ورزشی را بیشتر می‌کند.

اسکندری یادآور شد: مناسب‌سازی 10 ایستگاه اتوبوس در بلوار دانشگاه زاهدان برای استفاده معلولا‌ن، جانبازان و سالمندان، اجرای تمامی ضوابط مربوط به تردد جانبازان و معلولان در نوسازی معابر بلوار شهید مطهری شهر زاهدان، شناسایی و اعلام مکان‌های پر‌تردد معلولان به دستگاه‌های مربوطه برای انجام مناسب‌سازی، صدور ابلاغ فرمانداران به عنوان روسای کمیته‌های مناسب‌سازی شهرستان‌ها از جمله کارهای این اداره کل در راستای طرح مناسب‌سازی است.

وی بیان کرد: پیشنهاد می‌شود تمام دستگاه‌های اجرایی استان برای مناسب‌سازی محیط اداری از محل اعتبارات تملک دارایی مطابق با دستور‌العمل‌های مربوطه اقدام کنند، ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب‌سازی استان هر سه ماه برگزار شود، از محدودیت‌های معلولان در دسترسی به اماکن و خدمات عمومی برای حساس‌سازی عموم مردم با همکاری دبیرخانه، استانداری و صدا و سیمای استان مستند تهیه و پخش شود، همچنین اتوبوس‌های همکف و بدون پله برای دسترسی جانبازان و معلولان به سیستم حمل و نقل شهری علاوه بر مناسب‌سازی ایستگاه‌ها خریداری شود.

معاون بهزیستی سیستان و بلوچستان اختصاص بودجه مناسب به دبیرخانه برای انجام امور فرهنگی را از دیگر پیشنهادات برای تسریع در مناسب‌سازی سیستان و بلوچستان عنوان کرد.

به گفته مسئولان متولی از سال 1368 کتابچه دستورالعمل مناسب‌سازی در کشور تدوین شده است و با گذشت 26 سال هنوز آنطور که باید مسئولان در اجرای مناسب‌سازی استان‌ها خوب عمل نکرده‌اند، با توجه به اینکه تبعات این کم‌کاری‌ها به معلولان بر می‌گردد و تردد را برای آنها مشکل و در برهه‌ای از زمان غیرممکن می‌ساز، امیدواریم مسئولان تمام ادارات و سازمان‌ها، دانشگاه‌ها و امکان عمومی و خصوصی موضوع مناسب‌سازی را در اولویت قرار دهند.

یادمان باشد ممکن است یک فرد معلول هرگز سالم نشود، اما تضمینی وجود ندارد که یک فرد سالم هرگز معلول نشود!!!!
انتهای پیام/9031

https://www.asrehamoon.ir/vdciwwaq.t1ayq2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما