تاریخ انتشار :شنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۹
دیار سیستان این روزها آماج خبرهای تلخ و ناامید کننده ای از قبیل خشکی دریاچه هامون، ابتلا شمار زیادی از اهالی آن به بیماری های چشمی و ریوی، طوفان و ریزگردها و مهاجرت است و کمتر خبری حاکی از امید و شور زندگی در آن به گوش می رسد.
پروژه ای که امید را در دل مردم زنده کرد/ اشتغال 35 هزار سیستانی در طرح بهره برداری از مراتع
پروژه ای که امید را در دل مردم زنده کرد/ اشتغال 35 هزار سیستانی در طرح بهره برداری از مراتع
به گزارش خبرنگار اقتصادی عصر هامون، سیستانی که روزگاری انبار غله ایران بوده این روزها در حال مدفون شدن در تلی از خاک های حاصل از ریزگردها و طوفان است. در این هیاهوی خبرهای دلسرد کننده دوستی با ذوق فراوان از آبادانی و سرسبزی صدها هکتار از اراضی سیستان به همت مسولین و مردم بدون استفاده از هرگونه آبی و تنها با رطوبتی که در خاک از گذشته موجود است خبر می داد.
پس از شنیدن این خبر مسرت بخش و اطمینان یافتن از صحت سخنان وی به همراه یکی از بومیان منطقه به محل مورد نظر اعزام شدیم. پس از طی حدود شش کیلومتر از شهرستان نیمروز به منطقه ای به نام چنگ دراز رسیدیم کیلومترها توسط مردم حصارکشی شده بود در پس حصارها گودال های فراوانی حاوی بوته های سرسبزی که خربزه زابلی یا پشمک از آن آویزان بود به چشم می خورد.
مردان و زنان زیادی در حال برداشت محصولی بودند که ماهها برای به ثمر رساندن آن زحمت کشیده بودند و کودکان نیز در کنارشان در حال بازی بودند. برق امید و شادی در چشمانشان موج می زد به آرامی به یکی از افرادی که در حال برداشت پشمک از زمینش بود نزدیک شدم و پس از معرفی خودم با وی به گفتگو پرداختم.
پروژه بهره برداری از مراتع امید را در دل مردم زنده کرده است
علیرضا یکی از افرادی است که در پروژه بهره برداری از مراتع به کشت پشمک اشتغال دارد وی که دبیر یکی از دبیرستان های شهرستان زابل است می گوید: با کشت این محصولات بدون هیچ گونه آبی به عظمت و بزرگی پروردگار می توان پی برد همچنین شور و سرزندگی را به مردم سیستان که سال ها در خشکسالی بسر می برند هدیه داده است.
وی افزود: در این پروژه نه تنها کشاورزان عادی بلکه تحصیلکردگان زیادی نیز به کشت پشمک اشتغال دارند و حتی هر هفته به همراه خانواده هایشان علاوه بر انجام کشاورزی در این منطقه برای تفریح و سرگرمی حضور می یابند.
وی ادامه داد: دولت با ایجاد طرح های اینچنینی در سیستان و حمایت و پشتیبانی مناسب علاوه بر ایجاد اشتغال و بهره برداری مناسب از منابع می تواند از مهاجرت افراد نیز جلوگیری کند تا سیستان دوباره شاهد آبادانی، سرسبزی و شور زندگی باشد.

پروژه بهره برداری از مراتع اشتغال 35 هزار نفر را در سیستان دربرداشته است
رییس منابع طبیعی شهرستان نیمروز گفت: یک هزار هکتار  از اراضی چنگ دراز در سیستان به کشت خربزه محلی یا پشمک اختصاص یافته که پیش بینی می شود از هر هکتار به طور میانگین هفت تا هشت تن پشمک یا خربزه زابلی برداشت شود.
علی پهلوان با بیان کشت این محصول از مرداد ماه آغاز و تا بهمن ماه برداشت آن ادامه خواهد یافت افزود: در این طرح سعی شده از تمامی امکانات به بهترین شیوه استفاده شود.
وی با اشاره به عدم استفاده از آب در کشت خربزه زابلی در این طرح عنوان کرد: تنها محلی که در سیستان می توان به این شیوه پشمک تولید کرد چنگ دراز بوده که دارای مساحت سه هزار و هفتصد هکتاری می باشد.
وی ادامه داد: در این طرح هفت هزار خانوار به طور مستقیم به کشت پشمک پرداخته که با احتساب میانگین حضور پنج نفر از هر خانواده می توان گفت 35 هزار نفر اشتغال زایی شده است.

پروژه بهره برداری از مراتع در راستای اقتصاد مقاومتی می باشد
رییس منابع طبیعی شهرستان نیمروز افزود: استفاده حداکثری از زمان، مکان و امکانات، استفاده از ظرفیت های مردمی در تولید، اشتغال و کارآفرینی در این طرح نشان از اقتصاد مقاومتی بر طبق فرمایشات مقام معظم رهبری دارد.
علی پهلوان ادامه داد: در پروژه بهره برداری از مراتع فشارهای اقتصادی بر مردم کمتر شده چرا که وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم سیستان تاسف بار می باشد. همچنین با وجود این طرح از مهاجرت نیز تا حدودی کاسته شده است.
وی عنوان کرد: در این طرح که قدمتی 14 ساله در سیستان دارد همه ساله زمین به صورت موقت در اختیار افراد جهت کشت قرار می گیرد هر چند در سال های گذشته از افراد بهره مالکانه گرفته می شد اما در سال جاری به دلیل افزایش انگیزه در افراد بهره مالکانه از کشاورزان گرفته نشد.
پهلوان با عنوان شماری از مردم توانایی خرید میوه را ندارند اما پشمک تولیدی به دلیل قیمت مناسب طرفداران زیادی دارد گفت: این محصول به صورت کاملا ارگانیک کشت شده و در تولید آن از آب استفاده نشده که با توجه به خشکسالی های اخیر و نبود آب طرحی موفق به شمار می آید.
وی با بیان پشمک تولیدی علاوه بر استفاده مردم سیستان به شهرستان های زاهدان و بیرجند نیز صادر می شود افزود: با توجه به سفت و محکم بودن خاک منطقه کشت شده در صورت بارندگی، زمین به حالت اولیه بازگشته بنابراین مشکلی از قبیل تخریب و ریزگرد به وقوع نخواهد پیوست.
انتهای پیام/9031-1 https://www.asrehamoon.ir/vdcjioea.uqeiizsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما