تاریخ انتشار :شنبه ۷ شهريور ۱۳۹۴ ساعت ۰۷:۵۶
پرویز براهویی گفت: سیستان و بلوچستان ناامن ترین استان از نظر کیفیت غذا و تغذیه در کشور است و برای حل این مشکل باید سامانه پایش تغذیه و غذا راه اندازی شود.
سیستان و بلوچستان ناامن ترین استان از نظر کیفیت غذا و تغذیه در کشور است/ ۱۱۷ روستا شهرستان خاش با تانکر آبرسانی می شود
سیستان و بلوچستان ناامن ترین استان از نظر کیفیت غذا و تغذیه در کشور است/ ۱۱۷ روستا شهرستان خاش با تانکر آبرسانی می شود

به گزارش سرویس اجتماعی عصرهامون به نقل از تفتان ما، پرویز براهویی در کارگاه سلامت و امنیت غذایی شهرستان خاش، با تاکید بر ذبح قربانی در مکان های بهداشتی و کشتارگاه ها، از مسئولان دستگاه های اجرایی درخواست کرد تا در جهت مشارکت در امر تامین سلامت افراد جامعه تلاش کنند.
وی با اشاره به اینکه بیشتر بیماری ها از زباله ها و نخاله های سطح شهر به وجود می آید، تصریح کرد: ضروری است که شهرداری نسبت به جمع آوری زباله ها و نخاله ها در اسرع وقت اقدام کند.
براهویی با اشاره به پروژه های در دست اجراء شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش، گفت: کار ساخت و راه اندازی مراکز بهداشتی شهید بهشتی، اسلام آباد گرنچین، پدگان ایرندگان، شیرآباد گوهرکوه، میرآباد، مرز روتک، واحد مسکونی پزشکان مستقر در مراکز بهداشتی و درمانی روستایی، مجتمع فرهنگی و تفریحی کوشه و پایگاه تسهیلات زایمانی و مرکز بهداشتی و درمانی و آزمایشگاه نوک آباد در حال انجام است.
وی با بیان اینکه طرح تحول نظام سلامت در شهرستان خاش صد در صد اجرایی شده است، اذعان کرد: قبل از اجرای این طرح در شهرستان خاش ۲۳ پزشک و ماما و ۲۱۲ بهیار و بهورز در این شهرستان مشغول به کار بودند که این رقم پس از اجرای این طرح به ۳۹ پزشک و ماما و ۲۲۸ بهیار و بهورز رسیده است.

رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش افزود: در سال گذشته تعداد ۴۰ نفر دانشجو در رشته های اتاق عمل، بهداشت عمومی و فوریت های پزشکی در مرکز آموزش عالی سلامت شهرستان خاش فارغ التحصیل شدند.
وی همچنین از راه اندازی سامانه پایش امنیت غذا و تغذیه شهرستان خاش خبر داد و بیان کرد: در پی راه اندازی این سامانه نقشه آسیب پذیری امنیت غذا و تغذیه شهرستان نیز ترسیم خواهد شد.
براهویی با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان ناامن ترین استان از نظر غذا و تغذیه در سطح کشور است، افزود: این استان همچنین از نظر کم وزنی، کوتاهی قد و سوء تغذیه جزء بدترین استان در کشور است و از لحاظ پایین بودن این شاخص ها رتبه نخست را دارا است.
وی با بیان تاکید بر اتلاف سگهای ولگرد توسط شهرداری خاش، گفت: از ابتدای سال تا پایان تیرماه تعداد ۱۱۰ سگ ولگرد در شهرستان خاش اتلاف و معدوم شده اند.
براهویی با بیان اینکه طی سال ۹۳ بر روی ۲۷۵ مورد و سال ۹۴ بر روی ۵۲۰ مورد مشکوک به بیماری التور(وبا) آزمایشاتی گرفته شد، گفت: خوشبختانه هیچ یک از بیماران اسهالی در این شهرستان به بیماری التور مبتلا نبودند.
براهویی بیماری التور را یک بیماری عفونی دانست و تصریح کرد: خوشبختانه در ۱۳ سال گذشته هیچگونه بیماری مورد مشکوک به بیماری التور(وبا) در شهرستان خاش نداشته ایم.
وی گفت: بیماری التور از طریق مواد غذایی آلوده بخصوص آب آشامیدنی انتقال می یابد و بدن فرد مبتلا با کمبود شدید آب مواجه می شود و در پی آن باعث مرگ وی خواهد شد.
رییس شبکه بهداشت و درمان شهرستان خاش اظهار کرد: در سال گذشته ۲ بیمار مبتلا به مالاریا و امسال نیز یک بیمار دیگر مبتلا به این بیماری در شهرستان خاش بود که خوشبختانه با اقدامات بموقع، درمان شدند.
وی با اشاره به ورود غیرمجاز دام به استان و شهرستان خاش، گفت: متاسفانه از بیماری تب کنگو نیز مواردی در این شهرستان مشاهده شده است که تنها راه جلوگیری از این بیماری نظارت دقیق تر دامپزشکی بر ذبح و توزیع گوشت دام در سطح شهرستان است.
براهویی تصریح کرد: در مسئله جمع آوری زباله از تعداد ۱۰۶ دهیاری این شهرستان تنها ۱۱ دهیار در این امر همکاری می کنند و نسبت به جمع آوری زباله ها در روستاها همکاری دارند.
وی با بیان اینکه از تعداد ۹۷۳ روستای شهرستان خاش تنها ۳۷۹ روستا دارای شبکه آبرسانی است، افزود: تعداد ۱۱۷ روستا این شهرستان توسط تانکر و به صورت سیار آبرسانی می شود.
براهویی با بیان اینکه با متخلفانی که فاضلاب شهری خود را در خیابان ها رها سازی کنند برخورد قانونی می شود، افزود: از ابتدای سال تاکنون ۱۲۴ متخلف که فاضلاب منازل خود را در خیابان ها و کوچه ها رها سازی می کردند به دادگاه معرفی شدند.
فرماندار شهرستان خاش نیز در ادامه این جلسه، گفت: طرح تحول سلامت از برنامه های شاخص و موفق است که با رضایت رهبر معظم انقلاب و مردم مواجه شده است.
محمداکبر چاکرزهی افزود: موضوع سلامت از اهمیت ویژه ای برخوردار است و جهت ارتقای شاخص های آن تلاشهای بسیاری انجام شده است.
وی تاکید کرد: کشتارگاه صنعتی طیور شهرستان خاش که چندی پیش توسط سرمایه گذار افتتاح و مورد بهره برداری قرار گرفته بود اما متاسفانه این مکان مدتی است که تعطیل شده که باید دستگاه های مربوطه جهت راه اندازی مجدد آن تلاش کنند.
چاکرزهی با بیان اینکه مدیران دستگاه های مربوطه مدت یک هفته فرصت دارند که با سرمایه گذار رایزنی کرده و این مکان را مجدداً فعال کنند، افزود: اگر چنانچه سرمایه گذار جهت ادامه فعالیت میل و رغبتی ندارد باید این امتیاز از وی سلب و به شخص دیگری واگذار شود.

وی با تاکید بر رفع مشکلات بهداشتی جمعه بازار، تشکیل تیم مشترک از ادارت زیرربط جهت بازرسی مواد بهداشتی، انتقال صنوف آلاینده به خارج از شهر، از مسئولان دستگاه های اجرای خواست تا در جهت مشارکت در امر تامین سلامت افراد جامعه تلاش کنند.
فرماندار خاش با تاکید بر جمع آوری روزانه زباله ها روستایی توسط دهیاران، گفت: بخشداران باید دهیاران روستاها را موظف کننند که با اعتباری که در اختیارشان است جهت نظافت و تمیزی روستاها استفاده کنند و در این مسئله هیچگونه کوتاهی و قصوری قابل پذیرش نیست و چنانچه این مهم در دستور کار قرار نگیرد اعتبار آن دهیاری قطع خواهد شد.
در ادامه این جلسه بخشدار مرکزی خاش و نوک آباد بر ضرورت راه اندازی اورژانس در منطقه پشتکوه، روتک و نوک آباد تاکید کردند و توجه ویژه مسوولان استانی و محلی به نیازهای درمانی و بهداشتی ساکنان روستایی در بخش های تابعه شهرستان خاش را خواستار شدند.
مدیرجهاد کشاورزی، معاون شهردار خاش و رییس اداره دامپزشکی نیز در ادامه بعنوان اعضای این کارگروه گزارش های از اقدامات خود، ارائه کردند.

 

انتهای پیام/4382
https://www.asrehamoon.ir/vdcjmtea.uqetvzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما