تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۲۹
فرزان عاشورزاده جوان‌ترين تكواندوكار اعزامی كشورمان به بازی‌های آسيايی نه تنها به دنبال سومين طلای وزن دوم تكواندو در بازی‌های آسيايی بود بلكه می‌خواهد دو المپيك را همراه تيم‌ملی تجربه كند.
قهرمان کاراته اینچئون از طلای المپیک می‌گوید
قهرمان کاراته اینچئون از طلای المپیک می‌گوید
به گزارش سرويس ورزشي عصر هامون، مدال طلای پديده تكواندو جايگاه ايران را در عنوان پنجمي مجموع مدال‌های اينچئون مستحكم كرد تا رويای پنجمی كشورمان در آسيا شكل واقعي‌تري به خود بگيرد. فرزان عاشورزاده جوان‌ترين تكواندوكار اعزامی كشورمان به بازی‌های آسيايی نه تنها به دنبال سومين طلای وزن دوم تكواندو در بازی‌های آسيايی بود بلكه می‌خواهد دو المپيك را همراه تيم‌ملی تجربه كند.

از اينچئون شروع می‌كنيم. رقابت‌هايی كه در آن فرزان عاشورزاده كار بزرگی را انجام داد.

خب هفدهمين دوره بازی‌ها بود و ميزبان كشور كره؛ جايی كه مهد تكواندوست. اين كار، سختي‌ها را دوچندان مي‌كرد. به خصوص اينكه من آخرين نفر بودم و به غير از من كسی نبود كه مبارزه كند. واقعاً كار سختی بود اما نكته‌ای كه وجود داشت، اين بود كه در اين رقابت‌ها همه با هم همدل بوديم و توانستيم با برنامه‌ريزی خوب نتايج خوبی بگيريم.

ما قول داده بوديم كه بتوانيم نتايج بهتری نسبت به دوره قبل بگيريم كه اين اتفاق افتاد. من خوشحالم كه توانستم در اين سن كم اين مدال ارزشمند را به ‌دست بياورم. ما حتی می‌توانستيم مدال‌های بيشتري بگيريم كه دو تا از بچه‌ها به دليل ناداوری نتوانستند مدال بگيرند.

قرعه سختی به تو خورده بود!

من نسبت به بقيه بازی‌های بيشتری انجام دادم. اول اردن را بردم، بازی دوم با تايلند مبارزه كردم و در بازی سوم به مصاف نماينده چين رفتم اما بازی چهارم كه مقابل نماينده چين تايپه بود، برای من اهميت زيادی داشت. در جايزه بزرگ قزاقستان مقابل او شكست خورده بودم به همين دليل به خودم قول داده بودم كه هم او را ببرم و هم مدال بگيرم. اين بار در بازی نيمه‌نهايی به او خوردم كه توانستم شكستش بدهم. در فينال هم كه مقابل حريفی از قزاقستان قرار گرفتم و توانستم با شكست دادن او مدال طلا را بگيرم.

كدام حريفت سخت‌تر بود؟

حريفم از چين‌‌تايپه. در مبارزه با او استرس كار بالا رفته بود. حريف خوبي بود اما با راهنمايی مربيانم توانستم شكستش بدهم. او دو تا المپيك را ديده بود و خيلی باتجربه بود. راستش در گروهم همه حريفان خوب بودند و قرعه‌شان خورد به من. همه آنهايی كه مبارزه‌هايشان را آناليز كرده بودم، درگروه من قرار گرفتند.

در بازی ماقبل فينال سرمربی حريف تو رضا مهماندوست بود. اين كار را سخت نمی‌كرد؟

كار خيلي سخت شده بود. حضور مهماندوست حساسيت‌ها را بالا برده بود. ما فارسی حرف می‌زديم و خب ممكن بود مهماندوست بشنود كه چه می‌گوييم، به همين دليل برای خودمان رمز گذاشته بوديم. من با مهدی بی‌باك برای هر حركت يك اسم انتخاب كرده بوديم و در زمان مسابقه آنها را می‌گفتيم.

اصلاً خودت فكر می‌كردی طلا بگيری؟

من تجربه خوبی داشتم. در مسابقات قهرمانی آسيا طلا گرفتم و حضور در چند مسابقه بين‌المللی را هم در كارنامه دارم. مسابقاتی كه در كره و تونس برگزار شده بود. از همه مهم‌تر، من در مسابقات جايزه بزرگ قزاقستان فيناليست شدم. همه اين‌ها كمك كرد كه توانستم در بازی‌های آسيايی حضور داشته باشم البته بايد بگويم كه اين بازی‌ها حساسيت خاص خودش را داشت.

تو دقيقاً می‌دانی كه چه ‌كار كردی؟ مدال واليبال كه قطعی بود اما مدال طلای تو باعث شد تا ركورد كسب مدال‌های ايران در بازی‌های آسيايی شكسته شود.

اولش نمی‌دانستم. راستش من خودم برای كسب مدال طلا رفته بودم. می‌خواستم مدالي كسب كنم كه برای كاروان حائز اهميت باشد. بعد از كسب مدال طلا من و كيومرث هاشمی با هم در استوديوی صدا و سيما بوديم. او تشكر ويژه‌ای از من كرد. تازه آنجا بود كه فهميدم چه‌ كار كرده‌ام. جالب اينجاست كه وقتی برگشتم ايران، مردم شهرم می‌گفتند بيستمين مدال به بيست‌ترين آدم رسيد.

اصلاً چطور شد كه رفتی تكواندو؟

من 6 سالم بود. نزديك خانه‌مان يك باشگاه ورزشی بود. يك روز كه مادرم ازآنجا عبور می‌كرد، ديده بود كه برای كلاس‌های تكواندو ثبت‌نام می‌كنند. به من گفت علاقه داری كه گفتم بله. از اينجا شروع فعاليت من در تكواندو بود كه بعداً حمايت‌های خانواده و به خصوص پدرم به من كمك بزرگی كرد.

مثل اينكه گفته بودی به شنا هم علاقه زيادی داشتی؟

خوب شد كه نرفتم البته تمام ورزشكاران در تمام رشته‌ها تلاش‌شان را می‌كنند. خانه ما نزديك ساحل بود و خب استخر و سالن‌های تخصصی هم وجود نداشت. هر وقت می‌خواستيم شنا كنيم با بچه‌ها می‌رفتيم دريا. من شنا را دوست دارم اما به تكواندو علاقه بيشتری دارم. من هنوز اول راه هستم و برنامه‌های زيادی برای خودم دارم. اميدوارم روزی در المپيك بتوانم مدال طلا بگيرم.

از المپيك حرف زدی. از آرزويت و گرفتن مدال طلا در مهمترين رويداد ورزشي جهان بگو.

اميدوارم ظرفيت اين را داشته باشم كه بتوانم در المپيك طلا بگيرم. مردم بايد دعا كنند تا من بتوانم به اين قله برسم. اين سقف آرزوهای ورزشی من است.

خونسرد مبارزه می‌كنی يا استرس داری؟

كلاً بازيكن خونسردی‌ام اما از باخت خيلی ناراحت می‌شوم. هر باخت، تجربه تلخی است برايم‌‌ اما درسی كه از آن می‌گيرم، در مبارزه‌های بعدی‌ام به من كمك می‌كند.

قراردادت سال قبل چقدر بود؟

من سال قبل مدال طلا نداشتم اما 10 ميليون قراردادم بود. خب امسال شرايط فرق كرده است. سال پيش نياز داشتم خودم را نشان بدهم.

امسال چطور؟

از 18 آبان‌ماه ليگ شروع مي‌شود. شايد رقم قرارداد به 40 ميليون برسد. تازه شايد اما واقعاً اين درد است. من سال قبل شنيدم كه بهداد سليمی كه اين همه افتخار برای ايران آورده است با ملی‌حفاری 35 ميليون قرارداد بسته است. خب، حق سليمی و ‌شأن و شخصيت او واقعاً اين رقم است؟

پيشنهادهای خارجی نداری؟

بازی كردن در خارج از كشور به صرفه نيست. من برنامه‌هايم را به اهداف خودم گره می‌زنم كه بتوانم به آن هدف بزرگم برسم./حمایت

انتهای پیام/ 4030 https://www.asrehamoon.ir/vdcjoiem.uqeyvzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما