>ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> مرگ با طعم دوسیب | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۳۰
عصر هامون گزارش می دهد؛

مرگ با طعم دوسیب

در فضای غبار آلود سفره خانه های به ظاهرسنتی اغلب جوانانی را می بینی که هر کدام با خیال راحت وآسوده با ولع به قلیان ها پُک می زنند وصدای قل قل قلیان هایی که دودشان را به اشکال مختلف از دهان وبینی خارج می کنند، نوعی پرستیژ وبرتری نسبت به دیگران قلمداد می شود.
مرگ با طعم دوسیب
مرگ با طعم دوسیب
به گزارش خبرنگار اجتماعی عصر هامون، کافی است سری به چند سفره‌ خانه یا قهوه‌ خانه در خیابان دانشگاه،مصطفی خمینی، بزرگمهرو... در زاهدان بزنید تا ببینید مکانی که روزگاری جای پهلوانان و بزرگ نامیان عرصه ادب و هنر بوده امروز به پاتوق امن افراد بیکاری که برای وقت گذرانی و کشیدن قلیان آمده اند و یا پنهانی و به دور از چشم خانواده و اطرافیان با فردی قرار ملاقات دارند، تبدیل شده است. مکانی که دیگرنه تنها درآن نامی از پوریای ولی ها، تختی ها و سایر مردان قهرمان ایرانی بگوش نمی رسد بلکه نگاه های مشکوک برخی از میهمانانش گویای رازهای پنهانی و پشت پرده در این مکان است!پاتوق جوانانی که مزین به شیشه های تزیین شده انواع مشروبات الکلی است ودرآن  فروش مدلهای مختلف سیگار به آسانی صورت می گیرد!!!
در فضای غبار آلود سفره خانه های به ظاهرسنتی اغلب جوانانی را می بینی که هر کدام با خیال راحت وآسوده با ولع به قلیان ها پُک می زنند وصدای قل قل قلیان هایی که دودشان را به اشکال مختلف از دهان وبینی خارج می کنند، نوعی پرستیژ وبرتری نسبت به دیگران قلمداد می شود.
در سالهای گذشته استفاده از قلیان به سنین بالا محدود می شد، در حالی که در چند سال اخیر ضمن افزایش استفاده از قلیان متاسفانه  نوجوانان و جوانان به طرفداران اصلی آن تبدیل شده اند وتاسف بار تر اینکه  اخیرا قلیان مصرف خانوادگی پیدا کرده است و والدین همراه با فرزندان جوان و نوجوان خود، در مکان های تفریحی - عمومی،  قلیان دود می کنند و همراه  حلقه های دودی که ماهرانه از دهان وبینی فرزندانشان بیرون می آید خوشحالی هم می کنند.
حال نکته ای که باید درباره آن تأمل بیشتری کرد، عرضه و استفاده از قلیان با انواع تنباکوهای طعم دار است که متاسفانه در سالهای اخیرمورد توجه و استقبال بسیاری از جوانان قرار گرفته است وعواملی چون کم هزینه و در دسترس بودن، نبود قوانین کافی در ارتباط با عرضه کنندگان و مصرف کنندگان و  همچنین سیاست های نادرست برخی مسئولان در این امر، سبب رونق وگسترش استفاده از قلیان در بین قشرجوان خصوصا دختران شده است. 
با توجه به اینکه روز به روز در جامعه شاهد گرایش جوانان به سمت این تفریح ناسالم هستیم، باید مسئولان فرهنگی، رسانه ملی و . . . اقدامی مناسب انجام دهند و همه بدانیم دست روی دست گذاشتن، نه تنها دردی را دوا نمی کند بلکه دردها را کهنه تر و لاعلاج تر خواهد کرد و بسی تاسف دارد که بسیاری از قهوه‌خانه‌های دارای مجوز کسب و کار، بدون هیچ سختگیری جدی از سوی مسئولان و واحدهای ذیربط در حال فعالیت هستند.
برهمین اساس برای آگاه سازی بیشتر جوانان و والدین در خصوص معضلات ومضرات استفاده از قلیان بامسئولان استان به گفتگو پرداختیم.

برخورد جدی با خاطیان عرضه قلیان در مراکز عمومی
سرهنگ محمود پارسافر رئیس پلیس اطلاعات استان سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی عصر هامون با بیان اینکه بازدید از قهوه خانه ها وسفره خانه های سنتی ازسوی اماکن عمومی صورت می گیرد، گفت: تنها موضوعی که جوانان وشهروندان از آن استفاده می کنند قلیان است که طبق قانون متولی برخورد وجمع کردن آن وزارت بهداشت است که درجلسه کمیسیون نظارت فروردین ماه امسال قرار براین شد با همکاری اتحادیه های مربوطه، وزارت بهداشت و نیروی انتظامی؛طرح ساماندهی را دردستور کار قرار دهیم.
وی ادامه داد: عرضه قلیان در مراکز عمومی که پروانه کار دارند ممنوع و درصورت مشاهده منع پروانه کارآنها صادر می شود و افرادی که بدون پروانه کار اقدام به عرضه قلیان کنند مرکز آنها پلمپ و باید براساس بازده زمانی اقدام به پروانه کسب کارکنند و طبق مقررات باید قانون را اجرا کنند.
سرهنگ پارسافر بیان کرد: ما مجری جمع کردن، برخورد وتحویل افرادی هستیم که خلاف قانون عمل کنند وجریمه برابر با بندقانونی توسط مراجع قضایی اعمال خواهد شد لذا امید است این کارباقوت هرچه سریعتر صورت بگیرد.
بانوان سیستانی و بلوچستانی رتبه دوم مصرف قلیان در کشور
در ادامه در تماسی که با سید مهدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان داشتیم، وی درباره استفاده از قلیان به خبرنگار اجتماعی عصر هامون گفت: دخانیات یکی از عوامل شناخته شده بیماری های مزمن قلبی، دیابت، فشارخون وانواع سرطانها است که بیش از 13 نوع سرطان را به خود اختصاص داده که سرطان ریه شایع ترین آن است.

وی با بیان این مطلب که افزایش تعداد مصرف کنندگان یکی از معضلات استفاده از قلیان در استان است، افزود: متاسفانه براساس مطالعات کشوری سال1391 بعداز استان بوشهر که 19%خانم ها در سن باروری به مصرف قلیان روی آورده اند استان سیستان وبلوچستان مقام دوم رابا17% به خود اختصاص داده است.
معاون دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: این تصور کاملا غلط است که اگر دود قلیان وارد ریه نشود و فقط از راه دهان خارج شود ، آسیبی به ریه ها نمی رسد،چون دود از طریق مخاط دهان وحنجره جذب بدن می شود وآثار سوء خودرابر بدن می گذارد. 
دکتر طباطبایی ادامه داد: امروزه مصرف دخانیات یکی از بزرگترین تهدید کننده های سلامت بشر در دنیا به حساب می آید. وابستگی به محصولات تنباکو از جمله سیگار و قلیان همانند وابستگی مواد اعتیاد آور، تدریجی ، مزمن و خطر ناک است و هر بار استفاده از قلیان برابر با 5/1بسته سیگار است.
معاون بهداشتی دانشگاه تصریح کرد: سیگار و قلیان نه تنها برای کسانی که مصرف‌کننده آنها هستند، مضر و خطرناک است ، بلکه به اطرافیان و کسانی که به صورت غیرمستقیم در معرض دود سیگار و قلیان قرار می‌گیرند ( دود دست دوم ) نیز آسیب می‌رساند. نشستن در فضایی که دیگران قلیان و سیگار مصرف می کنند فرد را در معرض دود دست دوم قرار داده و15%این افراد به سرطان ریه مبتلا می شوند.همچنین زنانی که در دوران حاملگی سیگار یا قلیان می‌کشند بیشتر با خطر سقط جنین یا تولد نوزادان کم وزن مواجه هستند. 
وی در پایان خاطر نشان کرد: اگرفردی تصمیم به تغییردر رفتار خود دارد ومی خواهد از مبتلا شدن به بیماری های مزمن نامبرده شده در امان باشد آن تصمیم ، می تواند ترک دخانیات اهم سیگار وقلیان باشدکه عوارض  مصرف این مواد در بدن در یک تا دودهه بعدتر نمایان می شود وآن زمان است که پشیمانی سودی ندارد.لذا از امروز تصمیم بگیرید برای حفظ سلامت خود واعضای خانواده تان این تصمیم مهم را در زندگی بوجود آورید.
انتهای پیام/9031* https://www.asrehamoon.ir/vdcjxxem.uqeahzsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما