تاریخ انتشار :شنبه ۱۸ مرداد ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۰۱
دانشگاه سیستان و بلوچستان یکی از زیباترین دانشگاه های کشور است که از نظر تشکیلاتی جزء دانشگاه های ردیف الف گروه ج دانشگاه های کشور می باشد.
به گزارش خبرنگار علمی عصر هامون، روزی که بنای دانشگاه سیستان و بلوچستان با تاسیس دانشکده فنی و مهندسی شهید نیکبخت گذاشته شد، شاید کمتر کسی فکر می کرد که این دانشگاه 38 سال بعد از نظر جمعیت دانشجویی در رده دوم دانشگاه های کشور قرار بگيرد و بسیاری از مراکز آموزش عالی کشور را پشت سر بگذارد و مدارج توسعه و ترقی را با سرعتی مضاعف طی نماید.
دانشگاه سیستان و بلوچستان به عنوان دانشگاه مادر در منطقه سیستان و بلوچستان فعالیت خود را از سال 1353 باگشایش رشته ی راه و ساختمان در قالب دانشکده فنی و مهندسی در شهر زاهدان آغاز کرد.
سپس در سال 1356 دانشکده ی دریانوردی و علوم دریایی چابهار تاسیس شد و در سال 1365 و 1368 به ترتیب دانشکده های علوم پایه و کشاورزی زابل شروع بکار نمود.




سرانجام در سال 1370 به دنبال مصوبه ی شورای گسترش آموزش عالی مبنی بر ادغام دانشگاه های تربیت معلم شهرستان ها در دانشگاه های محلی دانشگاه تربیت معلم زاهدان با دارا بودن بیش از 2000 دانشجو در 9 رشته گرایش با دانشگاه سیستان و بلوچستان ادغام شد.
رشته های علوم پایه دانشگاه تربیت معلم زاهدان به دانشکده علوم دانشگاه سیستان و بلوچستان پیوستند و رشته های علوم انسانی، دانشکده  ادبیات و علوم انسانی را تشکیل دادند.
یکی از افتخارات این دانشگاه در طول مدت فعالیتش ایجاد شاخص ها و توانمندی های لازم در جهت ایجاد دانشگاه های مستقل زابل و دریانوردی و علوم دریایی چابهار است به طوریکه در سال 1377 دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی زابل و در سال 1381 دانشکده ی دریانوردی و علوم دریایی چابهار به عنوان(دانشگاه زابل) و( مرکز آموزش  عالی دریانوردی و علوم دریایی چابهار) مستقل شدند.
در سال 1386 دانشگاه سیستان و بلوچستان توانست مجوز تاسیس واحد بین المللی دانشگاه سیستان و بلوچستان در چابهار را کسب کند.
این دانشگاه با جمعیت دانشجویی و دانش آموزی بالغ بر21000 نفر دومین دانشگاه بزرگ کشور به لحاظ جمعیت دانشجویی می باشد.
رشد روز افزون پذیرش دانش آموختگان این دانشگاه در مقاطع بالاتر، حاکی از موفقیت دانشگاه در ارتقاء کیفیت آموزشی است .


دانشگاه سیستان و بلوچستان در حال حاضر دارای 22 دانشکده ، یک مجتمع آموزش عالی و 10 پژوهشکده و مراکز تحقیقاتی، یک واحد بین المللی، 161 رشته گرایشی در مقاطع کارشناسی و کاردانی، 169 رشته گرایشی در مقطع کارشناسی ارشد، 39 رشته دوره دکتری و 18 مجله علمی  که از این تعداد 7 مجله به زبان انگلیسی و توزیع بین المللی که از آن میان نشریه سیستم های فازی دارای  مرتبه ISI ومجلات علمی و پژوهشی به زبان انگلیسی و به ترتیب، به صورت مشترک با دانشگاه های مارا در مالزی و آپسالای سوئد منتشر می شود ،که  مجله سیستم های فازی در نوع خود اولین در کشور و سومین در جهان می باشد.
در راستای افزایش تبادلات علم- ملی و بین المللی و همچنین آشنایی این محققین با توانمندی های دانشگاه از سال 1384 بالغ بر 84 همایش علمی برگزار گرديده که از این تعداد 8 همایش در سطح بین المللی برگزار شده است.
این دانشگاه همچنین با 24 دانشگاه معتبر بین المللی تفاهم نامه همکاری امضاء نمود که در قالب آن برگزاری دوره های اموزشی مشترک در مقاطع تحصیلات تکمیلی، ایجاد کرسی دائم زبان فارسی و انتشار دو مجله مشترک صورت گرفته است.
در بعد فناوری اطلاعات، در سال های اخیر اقدامات ارزنده ای انجام شد که از جمله آن ها می توان به ایجاد 20 سایت کامپیوتری، اجرای شبکه 20 کیلومتری فیبر نوری، افزایش پهنای باند دانشگاه تا 100 مگابایت بر ثانیه و... اشاره نمود.
احداث بزرگترین کتابخانه جنوب شرق کشور در دانشگاه با زیر بنای 10200 متر مربع و راه اندازی کتابخانه دیجیتال از دیگر اقدامات در خور توجه دانشگاه در بعد پژوهشی است.
در بعد دانشجویی، این دانشگاه با توجه به شرایط موجود به تمامی دانشجویان دوره روزانه خوابگاه اعطاء می نماید و از آنجا که تربیت معنوی دانشجویان و کشف استعداد های ذاتی ایشان، رسالتی است بر دوش مجموعه دانشگاه، به فعالیت های فرهنگی و مذهبی به صورت چشمگير پرداخته است.
در بعد عمرانی، توسعه فضای سبز و ایجاد مراکز خدمات دانشجویی این دانشگاه در ردیف دانشگاه های پیشرو و الگو شناخته شده است ،به طوری که در حال حاضر 15000 متر مربع زیر بنای پروژه های عمرانی افتتاح شده و یا در شرف افتتاح و در حال ساخت می باشد.
جهت مشاهده تصاویر اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام/9031 https://www.asrehamoon.ir/vdcezf8n.jh8fni9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما