شاتوت از ساخته شدن کلسترول بد که به بیماریها و حملات قلبی منجر میشود، جلوگیری میکند. علاوه بر این، شاتوت دارای ویتامینهایA ، C و املاح روی، پتاسیم، آهن، کلسیم و منیزیم است ومصرف این میوه در موارد التهاب رودهای کمک کننده است.
به گزارش عصرهامون؛ رئیس اداره جهاد کشاورزی شهرستان خاش گفت : این محصول در باغات اسماعیل آباد ، عباس آباد ، تفتان ، تمندان و ولان به بار می نشیند.
امان الله طوقی در خصوص برداشت این محصول اظهار داشت : کاشت درخت شاتوت در منطقه به صورت گسترده نیست و کشاورزان این منطقه درخت توت را به صورت پراکنده میان سایر درختان می کارند .
رییس جهاد کشاورزی خاش ادامه داد : این محصول در باغات اسماعیل آباد ، عباس آباد ، تفتان ، تمندان و ولان به بار می نشیند .
وی بیان کرد : این محصول بعضا توسط افرادی در ظروف یکبار مصرف و یا بطری های کوچک در کنار جاده ها و یا بازار عرضه می شود.
وی تصریح کرد : رشد درخت شاتوت در منطقه بسیار اندک است و جزو میوه هایی است که در صورت سرمایه گذاری بیشتر می توان در بازارهای سایر شهرها به صورت عمده عرضه کرد و یا کارخانه ای تولید مربای شاتوت راه اندازی کرد .
وی عنوان کرد : درخت توت انواع گوناگونی دارد که هم اینک فقط یک نوع آن به صورت تازه خوری آن هم توت سیاه یا شاتوت به بازار منطقه عرضه می شود.
طوقی خاطرنشان کرد : شاتوت از نظر تاریخی، میوهای از دیرباز شناخته شده است و در اروپا از سالهای دور مردم از این میوه برای درمان زخمهای دهان و تخفیف دردهای مربوط به دندان استفاده میکردهاند.
وی بیان داشت : استفاده از جوشانده برگهای این میوه برای برطرف کردن حالت تهوع از قدیم معمول بوده و ریشه آن برای درمان اسهال خونی استفاده میشده است.
وی در پایان اظهار داشت : شاتوت از ساخته شدن کلسترول بد که به بیماریها و حملات قلبی منجر میشود، جلوگیری میکند. علاوه بر این، شاتوت دارای ویتامینهایA ، C و املاح روی، پتاسیم، آهن، کلسیم و منیزیم است ومصرف این میوه در موارد التهاب رودهای کمک کننده است.