تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۷ دی ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۰۶
کارشناس ارشد حقوقی گفت: طرح استانی شدن انتخابات علاوه برکاهش میزان مشارکت مردم در صحنه، وحدت ملی را هم دچار چالش می کند.
استانی شدن انتخابات مجلس نفعی برای مردم سیستان و بلوچستان ندارد
استانی شدن انتخابات مجلس نفعی برای مردم سیستان و بلوچستان ندارد
به گزارش عصرهامون، طرح استانی شدن انتخابات که ناظر به تعیین حدود حوزه‌های انتخابیه است، برای نخستین بار در سال 1378 و در مجلس شورای اسلامی دوره‌ی پنجم مطرح شد و طرح مذبور با اصلاحاتی در مجالس دوره‌ی ششم، هفتم، هشتم و نهم نیز مطرح شد و در مواردی نیز تا مرحله‌ بررسی شورای نگهبان پیش رفت و لیکن از جهات مختلف مورد ایراد شورای نگهبان واقع شده و در دوره‌هایی نیز به عنوان مصوبه‌ی مجلس، به این شورا راه نیافت و هیچکدام تبدیل به قانون نشده است. حال برای ششمین بار، این طرح تقدیم مجلس شورای اسلامی شده است.

اسما دهمرده کارشناس ارشد حقوق و جزا در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون با بیان اینکه طرح استانی شدن انتخابات مجلس شورای اسلامی نفعی برای مردم سیستان و بلوچستان ندارد، اظهار کرد: این اقدام منجر به بروز و ازدیاد اختلافات محلی، قومی، قبیله ای و مذهبی در این خطه از کشور خواهد شد.

به گفته وی، طرح استانی شدن انتخابات علاوه بر کاهش میزان مشارکت مردم در انتخابات، باعث می شود تا تعداد خاصی که اشراف کامل به نقاط مختلف استان ندارند انتخاب شوند و استان را دچار مشکل کنند.

کارشناس ارشد حقوق و جزا در ادامه با بیان اینکه اساس نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران بر اساس مردم سالاری دینی است، افزود: استانی شدن انتخابات سبب قطع حلقه ارتباطی با مردم و کاهش مشارکت عمومی  آنها در صحنه می شود.

وی با تاکید بر این مطلب که این طرح مغایر با بند ۱۵ اصل سوم قانون اساسی است، ادامه داد: سیستان وبلوچستان دارای اقوام و مذاهب مختلفی است که هر یک می‌توانند نمایندگان خود را داشته باشند، اما بر اساس این طرح اقلیت‌ها نمی‌توانند نمایندگان خود را داشته باشند که این امر باعث می شود این استان از لحاظ قومیت‌ دچار مشکل می‌شود.

به گفته دهمرده، استانی شدن انتخابات علاوه بر کمرنگ کردن وحدت ملی، از توسعه یافتگی برخی شهرها هم جلوگیری می کند.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjtaeviuqeymz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما