تاریخ انتشار :دوشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۵۰
کارشناس ارشد مسائل روستایی گفت: مصرف سالیانه‌ فضای سبز دانشگاه سیستان و بلوچستان معادل مصرف ۸۳ هزار خانوار زاهدانی است.
اسراف 5میلیون مترمکعب مایع حیات به بهانه فضای سبز/دانشگاه سیستان و بلوچستان آب شرب 83هزار مشترک زاهدان را می بلعد
به گزارش عصرهامون، گویا معطلی در صف های طویل سهمی از زندگی روزانه مردم در کلانشهر زاهدان است که هر بار به بهانه ای باید با این معضل دست و پنجه نرم کنند یکبار به علت نبود سیلندر گاز در سرمای استخوان سوز زمستان، بار دیگر گالن به دست در پی یافتن آب در گرمای طاقت فرسای تابستان و البته معطلی همیشگی در صف بنزین که خود داستانی مفصل دارد.

با این تفاسیر اما با شروع فصل تابستان و هجوم افزایش دمای هوا در کشور، مردم سیستان و بلوچستان در اقصی نقاط استان با قطعی مکرر و افت فشار آب به صورت روزانه مواجه شده که این امر گلایه های بسیاری را به دنبال داشته است. زاهدان مرکز استان نیز از این امر مستثنی نبوده و متولیان امور آبرسانی و تامین آب شرب شهر علت اصلی این موضوع را بحث انتقال آب اعلام می کنند این در حالیست که شهروندان از معضل افت فشار و قطع مکرر آب به ستوه آمده و خواستار رفع هرچه سریعتر این مشکل هستند و از مسئولان می خواهند هر چه سریعتر فکری به حال مردم کنند چرا که گرما تاب و تحمل را از آنان گرفته است.

ناگفته نماند که باران و سیلاب های شدید شروع سال ۹۸ که نوید روزهای پر آب و پر بارانی را برای پهناورترین استان کشور می داد نیز نتوانست دل تقتیده این سرزمین خشک که بیش از دو دهه با خشکسالی مواجه است را کمی خنک کند.

از این ماجرا که گذر کنیم اما عباس نورزائی، مهندس و کارشناس ارشد مسائل روستایی در گفت وگو با خبرنگار ما با بیان اینکه سالیانه قریب به ۳۳ میلیون متر مکعب آب از چاه ‌نیمه‌های سیستان به شهر زاهدان انتقال می‌یابد، گفت: این اتفاق در حالی رخ داده که سیستان در تب بی‌آبی می‌سوزد و مردم به صورت انبوهی اقدام به مهاجرت می کنند؛ و به ‌رغم تزریق این میزان آب به شبکه‌ شهری زاهدان، فغان از مشترکین آب شیرین، همواره بلند است و اغلب ساعات، این شهروندان از آب شرب مناسبی برخوردار نیستند و آب در لوله‌ها فشار لازم را ندارد و یا آبی از شیرها جاری نمی شود.

نورزائی با اشاره به انتشار مصاحبه ای از رئیس دانشگاه سیستان و بلوچستان در رسانه‌ها گفت: به گفته این مسئول "دانشگاه از بالاترین حجم فضای سبز برخوردار است و باید هر ۴۵ روز، ۲۵۰ تا ۲۷۰ میلیون تومان هزینه‌ آب پرداخت کند که این مسأله برای دانشگاه، مشکل ایجاد کرده است"؛ این مهم نیز در حالی است که در سال های اخیر بخش قابل توجهی از اعتبارات خشکسالی که باید به کشاورزان آسیب دیده اختصاص می‌یافت، یا طرح‌هایی برای کاهش آسیب‌های خشکسالی در مناطق روستایی استان، اجرا می‌شد، به دانشگاه سیستان و بلوچستان اختصاص یافت تا فضای سبز، ایجاد شود.

کارشناس ارشد مسائل روستایی خاطرنشان کرد: با اِعمال فشار بر اداره‌ی آب و فاضلاب شهری زاهدان، برای ایجاد و نگهداری باغات و فضای سبز وسیع این دانشگاه نیز از آب شرب شهری، تأمین شد و به گواه گفته‌های خود رئیس دانشگاه، حالا مشکل تأمین اعتبار برای خرید این آب دارند.

وی خاطرنشان کرد: چنانچه گفته‌ رئیس دانشگاه مبنی بر هزینه‌ ۲۷۰ میلیون تومانی برای ۴۵ روز تأمین آب فضای سبز دانشگاه را ملاک قرار دهیم، با احتساب قیمت حدود ۴۲۰ تومانی هر متر مکعب آب شهری، سالیانه قریب به پنج میلیون مترمکعب آب انتقال یافته از سیستان برای شرب مردم زاهدان، به کام فضای سبز دانشگاه می‌رود و ما فرض را بر این می‌گیریم که فضاهای مشابه دیگری از این آب استفاده نمی‌کنند.

وی گفت: به طور متوسط هر خانوار شهری در زاهدان، براساس آمار ارائه شده توسط مدیر امور آب و فاضلاب شهرستان زاهدان، روزانه ۱۶۰ لیتر آب مصرف می‌کند که سالیانه رقمی معادل ۶۰ مترمکعب برای هر خانوار می‌باشد.

نورزائی با بیان این مطلب که آمار ارائه شده در سال 92جمع آوری شده است، ادامه داد: بنابراین مصرف سالیانه‌ی فضای سبز دانشگاه، معادل مصرف ۸۳ هزار خانوار زاهدانی خواهد بود.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdko0fxyt0fs6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

ابه علت فت فشار و قطع آب در زاهدان مجبوریم روزانه کلی هزینه بابت خرید آب از مراکز آب شیرین کن بخریم اون وقت اینجوری آب به هدر می ره