ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> ابتلای22 نفر به تب کریمه کنگو در سیستان وبلوچستان زاهدان،پیشین و زابل رکورددار مبتلایان در استان شدند | عصر هامون
تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۰۰
رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی اداره کل دامپزشکی سیستان وبلوچستان از ابتلای 22 نفر به تب کریمه کنگو در استان خبر داد.
ابتلای22 نفر به تب کریمه کنگو در سیستان وبلوچستان/ زاهدان،پیشین و زابل رکورددار مبتلایان در استان شدند
به گزارش عصرهامون، هر ساله با شروع فصل گرما شرایط مناسبی برای رشد ویروس تب کریمه و کنگو (CCHF) فراهم می‌شود، بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی حاد تب دار مشترک بین انسان و حیوان است، با وجودی که بیماری مخصوص حیوانات است ولی موارد تک گیر و همه گیری های ناگهانی این بیماری در انسان‌ها نیز اتفاق می‌افتد و مخزن بیماری طیف وسیعی از حیوانات اهلی و وحشی از جمله گاو، گوسفند، بز، سگ، زرافه، کرگدن، جوجه تیغی و.. است.
 
غلامرضا سرگزی، مسئول اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی استان در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون افزود: بر  اساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در کارگروهی که هفتم مرداد ماه جاری برگزار شد تاکنون 22 نفر از شهروندان مبتلا به تب کریمه کنگو هستند که از این تعداد 14 نفر در زاهدان، یک مورد در سراوان. میرجاوه و بمپور ، سه مورد در پیشین و دو مورد در زابل رویت شده است.
 
وی مهمترین علت بروز این بیماری را از نظر کلاسیک تماس دست و مخاط‌ چشم و دهان با خون و ترشحات دام آلوده عنوان کرد و گفت: له کردن کَنه توسط دست و گزش توسط کنه آلوده از جمله راه های انتقال این بیماری است که اگر کنه گرسنه باشد یا واکنش دفاعی از خود نشان دهد انسان را مورد گزش قرار می دهد، ناگفته نماند که بیشترین تمایل این پشه به سمت دام است.
 
وی خطاب به شهروندان، دامداران و افرادی که در کشتارگاه ها و قصابی شاغل هستند، بیان کرد: گوشت مصرفی مورد نیاز باید از مراکز معتبر خریداری و 24 ساعت در یخچال نگه داری شود، جگر خام نیز  پس از گذشته سه روز در یخچال باید مصرف شود.
 
به گفته این مسئول، شهروندان باید از ذبح دام زنده در معابر و منازل به طور جد خودداری و از خوردن جگر به صورت خام پرهیز کنند.
 
وی ادامه داد: از آنجایی که امسال یکی از کانون های آلوده به این بیماری دهکده گاوداران زاهدان بود دامداران باید این مهم را مدنظر قرار دهند که از خرید و فروش دام بدون مجوز دامپزشکی خودداری کنند چرا که دام دارای مجوز دامپزشکی دوره قرنطینه ای را طی کرده است.
 
سرگزی مدت آلودگی دام به بیماری را موقت و حداکثر 10 روز دانست و تصریح کرد: باید دامداری ها را بهسازی و دیوارهای آن را با سیمان آسترکشی و کف را بتنی کرد، همچنین سمپاشی منظم بدن و جایگاه دام از دیگر اصول بهداشتی است که باید رعایت شود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcbzab80rhb8sp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما

بیطرف
عدم نظارت علت عمده شیوع این بیماری میباشد