تاریخ انتشار :پنجشنبه ۹ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۲۰
مسعود فیروزکوهی گفت: هر دام دارای کنه آلوده تلقی می شود که باید از خرید و ذبح آن خودداری کرد.
باید و نبایدهای ذبح دام/ قربانی ویروس تب کریمه کنگو نشوید
مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با تبریک عید سعید قربان و ارائه توصیه هایی برای ذبح قربانی در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، یک بیماری ویروسی بسیارکشنده بوده که کنه های روی بدن دام ناقل آن است.
 
وی با بیان این که گاو، گوسفند، بز، شتر و جوندگان حیات وحش منبع این بیماری هستند، ادامه داد: دام باگزش کنه،  آلوده به ویروس می شود و از آنجایی که این بیماری علامت و عارضه خاصی به جز یک تب خفیف و گذرا در بدن دام ایجاد نمی کند، باید هر دام دارای کنه آلوده تلقی شود و از خرید و ذبح آن خودداری کرد.
 
این کارشناس تصریح کرد: راهکار دیگر این است که بعد از سمپاشی و قرنطینه کردن دام و گذشت مدت 10 روز قرنطینه، نسبت به ذبح دام اقدام شود.
 
وی با اشاره به لزوم رعایت نکات بهداشتی در هنگام ذبح دام، اضافه کرد: ذبح در مکان بهداشتی که امکانات تهویه و جریان هوا وجود داشته باشد انجام شود که البته بهترین توصیه ذبح آن در کشتارگاه است.
 
فیروزکوهی افزود: خون و فضولات وامعاء و احشای غیر قابل مصرف حاصل از دام به درستی دفع و دفن شود و محیط اطراف را آلوده نکند.

لزوم استفاده از لوازم حفاظت فیزیکی
 
به گفته وی، استفاده از لوازم حفاظت فیزیکی مانند دستکش، عینک و ماسک برای قصاب ضروری بوده و بهتر است از لباس یکسره استفاده شود، اگر هنگام ذبح در محل حضور دارید ، فاصله یک و نیم متری از دیگران را رعایت کنید و در تمام مراحل کار از دست زدن به صورت، دهان، بینی، گوش و چشم ها خودداری کنید.
 
این کارشناس گفت: نگهداری لاشه قبل از قطعه قطعه کردن به مدت ۲۴ ساعت در پایین یخچال و در چلو صافی برای خروج خونابه مطلوب است.
 
وی با بیان این که به طور معمول این مورد کمتر اجرا می شود و افراد سعی می کنند همزمان با ذبح دام، آن را قطعه کرده و بین نیازمندان توزیع و بخشی را نیز طبخ کنند، اما توجه به موضوع برای سلامتی قصاب و مصرف کننده ها ضروری است.
 
فیروزکوهی گفت: گوشت  را پس از ذبح در فریزر نگذارید، زیرا میکروب ها و ویروس ها در آن زنده می ماند اما غیر فعال می شوند و هنگام رفع انجماد، می توانند موجب بیماری شوند.

ضرورت ضدعفونی وسایل قصابی
 

وی با تاکید بر این که تمام وسایل قصابی، سینی و دیس ها را قبل از استفاده ضدعفونی کنید، اضافه کرد: در هر شرایطی، کنه روی بدن دام را له نکنید و دست نزنید و از کشتار این گونه دام ها، خودداری کنید.
 
فیروزکوهی اذعان کرد: ویروس تب کریمه کنگو حتی از طریق تنفس دام آلوده و ترشحات خونی و تکه های گوشت و استخوان آلوه انتقال پذیر است، بنابر این بر استفاده از دستکش، عینک و ماسک تاکید می شود.
 
وی گفت: در مراحل ذبح مراقب باشید که خون و ترشحات دام به سمت شما یا دیگران نپاشد،کلیه لوازم آلوده به خون می توانند منبع آلودگی تلقی شوند، بنابراین قصابان از به دهان گرفتن چاقوی قصابی و سایر لوازم آلوده، جدا خودداری کنند .
 
این کارشناس تغذیه اضافه کرد: درصورت زخمی شدن دست ها در حین کشتار و قطعه قطعه کردن دام، بلافاصله محل را با آب زیاد شستشو دهید و ضدعفونی کنید، محل بالاتر از زخم را فشار دهید تا مقداری خون خارج شود و به مراکز درمانی مراجعه کنید.
 
وی گفت: در صورت بروز علایم شبیه آنفوآنزا و سرماخوردگی، ۳ تا ۹ روز پس از ذبح دام، از مصرف خودسرانه دارو خودداری و بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.

انتهای پیام/ 
https://www.asrehamoon.ir/vdcewv8zxjh8wzi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما