تاریخ انتشار :سه شنبه ۸ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۳۲
سروش کیانی قلعه سرد گفت: از 6 حوزه توافق شده میان ایران و چین شامل خرید نفت و گاز ایران، سرمایه گذاری چین در زیرساخت ها، توسعه فناوری های نوین، بانکداری و تجارت، حوزه های دفاعی و هماهنگی در نهادهای چندجانبه، نقش و جایگاه چابهار بسیار حائز اهمیت و اثرگذار است.
فرصت های توافق ایران و چین برای توسعه تنها بندر اقیانوسی کشور/ قراردادی که سبب گذر سیستان و بلوچستان از عدم توسعه می شود
سروش کیانی قلعه سرد، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: نقش و اهمیت استراتژیک بندر چابهار در روابط تجاری و ترانزیت منطقه ای به گونه ای است که برای کشورهایی مانند هند و چین فرصت کم نظیر و خاص تلقی می شود.

وی ادامه داد: از این رو ورود به بندر چابهار و تفاهم با ایران برای برخورداری از مواهب این منطقه همواره مورد توجه این دو کشور بوده و رقابت در این زمینه وجود داشته است و دارد.

کیانی قلعه سرد تصریح کرد: از سوی دیگر معافیت از تحریم ها در این بندر شرایط را برای فعالیت های تجاری و اقتصادی تسهیل کرده و این مساله نیز در افزایش تمایل کشورهای مذکور برای فعالیت در این منطقه بی تاثیر نبوده است.

کارشناس مسائل اقتصادی اظهار کرد: پس از توافق میان ایران و چین و کم رنگ شدن نقش هندی ها در توسعه بندر چابهار فرصت تازه ای برای دو طرف در زمینه فعال سازی این بندر ایجاد شده است.

سرمایه گذاری چین، کمک به توسعه چابهار

وی ادامه داد: از 6 حوزه توافق شده میان ایران و چین شامل خرید نفت و گاز ایران، سرمایه گذاری چین در زیرساخت ها، توسعه فناوری های نوین، بانکداری و تجارت، حوزه های دفاعی و هماهنگی در نهادهای چندجانبه، نقش و جایگاه چابهار بسیار حائز اهمیت و اثرگذار است.

این کارشناس گفت: به طور خاص در بخش سرمایه گذاری چین در زیرساخت ها، یکی از مهم ترین موارد مورد توافق، کمک به توسعه بندر چابهار است، امری که می تواند علاوه بر بهبود شرایط اقتصادی و تجاری ایران، این منطقه را نیز در دو بعد زیرساخت و سرمایه گذاری با جهش بسیار خوبی مواجه سازد.

کیانی قلعه سرد عنوان کرد: تجربه و فعالیت چین در بندر گوادر پاکستان و تلاش هایی که در زمینه توسعه این بندر داشته است علاوه بر آنکه می تواند نقشه راهی در زمینه توسعه بندر چابهار باشد، باتوجه به محوریت چین در هر دو بندر می تواند این بنادر را به مکمل یکدیگر تبدیل سازد.

بهره مندی ساحل نشینان از مزایای سرمایه گذاری

وی اظهار کرد: در صورتی که روندهای اجرایی این کار به خوبی پیش رود ساحل نشینان این منطقه در وهله نخست از مزایای مختلف آن بهره مند خواهند شد.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: توسعه بازرگانی، حمل و نقل، زیرساخت، تولیدی و... با ظرفیت ویژه ای که در بخش اشتغال ایجاد خواهد کرد تاثیر بسیار مهم و قابل توجهی بر زندگی مردم این منطقه خواهد گذاشت و از سوی دیگر اثرات سرریز این توسعه در سیستان و بلوچستان به خوبی خود را نشان خواهد داد.

کیانی قلعه سرد بیان کرد: در مجموع ظرفیت پیش آمده در توافق میان ایران و چین می تواند با اثرگذاری ویژه ای که بر بخش های مختلف دارد به رفع محرومیت، ایجاد و توسعه زیرساخت ها و کاهش سطح توسعه نیافتگی چابهار و استان کمک قابل توجهی کرده و با پتانسیل ویژه ای که به وجود می آورد زمینه گذر سیستان و بلوچستان را از عدم توسعه یافتگی فراهم سازد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcipuazzt1app2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما