تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۰۷:۵۳
سروش کیانی قلعه سرد گفت: افزایش افسارگسیخته قیمت ارز نتیجه عدم مدیریت صحیح و ضعف های سیاست گذاری اقتصادی دولت است.
اقتصاد ملی و معیشت مردم؛ قربانی سیاست زدگی در کشور/ افزایش افسارگسیخته نرخ ارز نتیجه مدیریت ناصحیح دولت
به گزارش عصرهامون، آمارها نشان می دهد که نرخ ارز در نیمه نخست امسال رشد حدود 90 درصد داشته، به این معنا که ارزش پول ملی کشور در این مدت 90 درصد کاهش را ثبت کرده است، با توجه به این مهم و به منظور چرایی به وجود آمدن این شرایط و دلایل افزایش شدید نرخ ارزش، با سروش کیانی قلعه سرد، کارشناس مسائل اقتصادی در گفت و گویی انجام شده است که به خبرنگار ما گفت: عوامل بسیاری در این زمینه نقش دارند، اما به طور کلی می توان تمامی این عوامل را در 2 بخش نظام تحریم ها و ساختار حکمرانی اقتصادی ایران دسته بندی کرد.
 
به گفته وی، دولت به عنوان عمده تامین کننده ارز در کشور به دلیل تحریم های ظالمانه صورت گرفته و عدم امکان فروش نفت توانایی تامین کافی منابع ارزی را ندارد و به لحاظ درآمدی در یکی از بدترین شرایط درآمدی قرار دارد. این مسئله باعث شده است تا عرضه ارز با مشکل جدی مواجه شود و این کاهش عرضه، خود به افزایش قیمت ارز منجر شده است.
 
این مدرس دانشگاه اضافه کرد: از سوی دیگر عواملی چون انتظارات تورمی که تا حد بسیار زیادی به عامل پیشین یعنی تحریم ها مرتبط است باعث شده تقاضا برای ارز در کشور بالا رود و این مسئله نیز در افزایش قیمت ارز بسیار موثر بوده است.
 
وی تصریح کرد: زمانی وضعیت بحرانی تر می شود که به دلیل ضعف های سیاست گذاری اقتصادی دولت نه تنها شرایط به نحوی مدیریت نمی شود که اثرات منفی این عوامل کاهش یابد، بلکه به دلیل عدم مدیریت صحیح شرایط به مراتب بدتر می شود که خروجی آن را می توان در این افزایش افسارگسیخته قیمت ارز دید.
 
کیانی افزود: تخصیص و تداوم ارز چهار هزار و دویست تومانی، عدم برگشت آن به کشور، تخصیص ارز به موارد غیر ضرور، عدم تلاش در جهت استفاده از ظرفیت های درونی، عدم تلاش برای دیپلماسی فعال اقتصادی با کشورهای همسایه و مواردی از این دست نمونه هایی از این نوع مدیریت غلط اقتصادی در شرایط موجود است که اثر تحریم ها را بر اقتصاد ایران چند برابر ساخته است.

دلار 30 هزار تومانی و دلایل افزایش آن
 
وی در پاسخ به این سوال که چرا عاقبت برجام شد دلار 30 هزار تومانی و شرایط فعلی بوجود آمده است؟ نیز بیان کرد: دلار 30 هزار تومانی و شرایط موجود عاقبت برجام نیست، بلکه این قیمت دلار و شرایط اقتصادی نتیجه عدم پای بندی کشورهایی مدعی چون آمریکا به توافقات بین المللی در خارج از کشور و بالا بردن توقعات از یک توافق نامه، عدم مدیریت صحیح اقتصادی و سیاست گذاری کاملا اشتباه در درون کشور است.
 
این کارشناس اذعان کرد: عدم توجه جدی به پتانسیل های اقتصادی کشور در اتمام ابعاد انسانی و طبیعی و اصرار بر رویه های غلط مدیریتی این شرایط را ایجاد کرده است.
 
وی در پاسخ به این سوال که آیا گرانی هایی که در کشور شاهد آن هستیم همه تحت تاثیر نرخ ارز است یا این که به دلیل ضعف در نظارت ها است؟ گفت: هنگامی که حکمرانی اقتصادی با مشکل جدی مواجه شود، تمامی ارکان آن دچار خلل خواهند شد، در یک حکمرانی اقتصادی مطلوب علاوه بر آنکه به صورت دستوری در بازار مداخله نمی شود اما بازار نیز به حال خود رها نمی شود، به ویژه در یک شرایط اقتصادی استثنایی که یک کشور در وضعیت تمام عیار جنگی قرار دارد، مسلما ضعف در نظارت در این زمینه بسیار اثرگذار است.
 
کیانی ادامه داد: نزدیکی اقتصاد و سیاست خارجی به گونه ای است که نمی توان آنها را از یکدیگر تفکیک کرد و در اقتصاد جهانی نیز این مسئله به خوبی مشهود است و به میزانی که این دو به یکدیگر نزدیک می شوند، اثرات نامطلوب افزایش پیدا می کند، اما در بعد سیاست داخلی مطلوب آن است که اقتصاد بر مبنای اصول علمی خود رفتار کند نه مطلوبیت های سیاست مداران، اولین قربانی سیاست زدگی که در کشور ما متاسفانه همواره وجود داشته است اقتصاد ملی و معیشت مردم بوده است.
 
انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcftxdyjw6dmta.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما