تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۲۵
حمیدرضا نصیری گفت: در سال ۱۴۰۰ افزایش ۲ تا ۳ برابری سطح زیر کشت و تولید میگوی پرورشی در سیستان و بلوچستان پیش بینی می شود.
سطح زیر کشت و تولید میگوی پرورشی ۳  برابر می شود/ ظرفیت های متنوع نوارساحلی سیستان و بلوچستان
حمیدرضا نصیری، معاون توسعه آبزی پروری اداره کل آب های ساحلی شیلات سیستان و بلوچستان گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: آبزی پروری در سه حوزه تکثیر و پرورش میگو در اراضی ساحلی، تکثیر و پرورش ماهیان دریایی در اراضی ساحلی و دریا در قالب پرورش ماهی در قفس و تکثیر و پرورش دیگر آبزیان دریایی نظیر میکرو و ماکروجلبک ها، خیار دریایی، لابستر، صدف، خرچنگ، آبزیان زینتی و ... است.

وی ادامه داد: برای جهش تولید میگو در سال ۱۴۰۰، فضای همکاری مشترک جهت استفاده از ظرفیت های فنی و عملی مرکز تحقیقات شیلات آب های دور چابهار ایجاد شده و امید است با حمایت های موسسه علوم تحقیقات کشور از مرکز تحقیقات شیلاتی آب های دور چابهار بتوانیم در پروژه های پژوهشی تحقیقات و اجرای پروژه های پایلوت به فعال سازی ظرفیت های منطقه کمک کنیم.

این مقام مسئول بیان کرد: سطح زیر کشت مزارع پرورش میگو در سال جاری حدود ۴٠٠ هکتار بود که از این مزارع ٨٣۴ تن میگو استحصال شد و در سال ۱۴۰۰ افزایش ۲ تا ۳ برابری سطح زیر کشت و تولید میگوی پرورشی پیش بینی می شود.

وی بیان کرد: مجتمع پرورش میگو شهید صنعتی گواتر که در دهه ۷۰ مطالعات و ساخت آن آغاز و به بهره برداری رسید، در سال های گذشته به لحاظ سطح زیر کشت و میزان تولید میگو فراز و فرودهایی داشته است.

معاون توسعه آبزی پروری آب های ساحلی شیلات سیستان و بلوچستان عنوان کرد: مسائل و مشکلات مختلفی از جمله افت قیمت جهانی میگو از سال ۱۳۸۰ که باعث سخت شدن اقتصاد و سودآوری پرورش میگو و انباشت بدهی بانکی بهره برداران شد.

نصیری بیان کرد: وقوع طوفان های سهمگین گونو، فت و...و اخیرا سیل دیماه ۹۸ به زیرساخت های مجتمع و مزارع خساراتی وارد کرد و شیوع بیماری لکه سفید از سال ۱۳۸۷ و تکرار آن در سال های بعدی مزید بر مشکلات شد.

وی افزود: در ۲ سال اخیر با حمایت استانداری و سازمان برنامه و بودجه استان موضوعات زیرساختی در دستور کار قرار گرفت که این موضوع نیاز به استمرار دارد، همچنین رفع انباشت بدهی بانکی در سطح استانی و ملی در کارگروه رفع موانع تولید مطرح و در حال پیگیری است.

این مقام مسئول عنوان کرد: کمک به بازسازی مزارع  و ارتقاء شرایط فنی و بهداشتی و در فراهم آوردن شرایط تولید و ارتقاء بهره وری مزارع نیز در دستور کار است که الزامات آن نظیر تکمیل زیرساخت ها، تأمین برق متناسب با مکانیزاسیون مزارع مجتمع پرورش میگو، تأمین تسهیلات ارزان قیمت جهت تجهیز مزارع  و مکانیزاسیون مورد نیاز است.

نصیری اظهار کرد: اصلاح ساختاری مزارع، کمک به ارتقاء کیفی نهاده های تولید به ویژه مولدسازی و تولید پست لارو، خوراک با کیفیت و داشتن برنامه منسجم و قوی برای بازار فروش میگو در حوزه داخلی و خارجی موضوعات راهبردی بوده که برای توسعه و چشم انداز صنعت آبزی پروری میگو در مجتمع شهید صنعتی گواتر مورد نیاز است.

وی عنوان کرد: مجتمع پرورش میگو شهید صنعتی گواتر در دشتیاری از بزرگترین مجتمع های پرورش میگو کشور است و ظرفیت اشتغال بیش از ۲ هزار و پانصد نفر به صورت مستقیم و تولید بیش از هفت هزار تن میگو پرورشی در هر دوره را دارد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcaamn6a49nea1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما