تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۲۵
مسعود فیروزکوهی گفت: برای دریافت واکسن کرونا و مقابله با عوارض احتمالی آن، باید سیستم ایمنی بدن قوی بوده و نباید دچار کمبودهای تغذیه ای باشد.
بایدها و نبایدهای تغذیه قبل و بعد از واکسیناسیون کرونا/ با معده خالی واکسن نزنید
مسعود فیروزکوهی، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: با ورود واکسن های خارجی از چند کشور و مراحل نهایی بررسی واکسن های داخلی و نوید ورود آن به چرخه برنامه ایمن سازی عمومی، عملیات تزریق واکسن شتاب گرفته است و امید می رود که با تزریق واکسن به همه هموطنان، مقاومت عمومی حاصل شود و امور زندگی اجتماعی و اقتصادی آحاد جامعه به سمت عادی سازی پیش برود.
 
وی ادامه داد: شتاب در واکسینه کردن عمومی به مکان مناسب، امکانات مراقبتی و افراد کار بلد نیاز دارد و مردم هم باید قبل و بعد از تزریق واکسن به لحاظ جسمی، روحی و تغذیه آمادگی لازم را داشته باشند تا بروز هرگونه عارضه احتمالی ناشی از تزریق واکسن به حداقل برسد.
 
این کارشناس با بررسی این موضوع از دیدگاه تغذیه، گفت: پرواضح است که برای دریافت واکسن کرونا و مقابله با عوارض احتمالی آن، باید سیستم ایمنی بدن قوی و بدن ما برای واکسینه شدن آمادگی لازم را دشته باشد، به این معنی که فرد نباید دچار کمبودهای تغذیه ای باشد.
 
وی تصریح کرد: به عنوان اولین اصل و یک اصل کلی، باید گفت که با معده خالی واکسن نزنید، به خصوص اگر ترس از واکسن دارید، چرا که ترس باعث افت قند خون می شود و می تواند منجر به سرگیجه شود.

مصرف مواد غذایی ضد التهاب
 
فیروزکوهی گفت: موضوع مهم بعدی این است که بدن فرد نباید کم آب باشد، یعنی قبل از تزریق واکسن باید آب و مایعات کافی مصرف شود، چراکه وجود آب کافی در بدن، عوارض واکسن را به حداقل می رساند.

وی افزود: مصرف مواد غذایی ضد التهاب از روز قبل از تزریق واکسن است، چراکه پس از تزریق واکسن، بدن با التهاب مواجه می شود، بنابراین توصیه می شود که از روزهای قبل از سبزیجاتی که از مواد ضد التهاب هستند، همراه وعده های غذایی استفاده شود.
 
فیروزکوهی گفت: در غذا و سالاد روغن زیتون به کار رود، زردچوبه به عنوان یک ضد التهاب قوی، حتما در تهیه غذا استفاده شود، ماهی به دلیل دارا بودن امگا 3 از غذاهای ضد التهاب خوب است، لذا در وعده های روز و شب قبل از تزریق واکسن استفاده و بادام و گردو هم در میان وعده ها میل شود.
 
وی اضافه کرد: میوه ها و سبزی ها ضمن اینکه ضد التهاب هستند، املاح و ویتامین های مناسبی را به بدن می رسانند تا ایمنی لازم را داشته باشد، این دو ماده غذایی مهم، همچنین آب را در خود حفظ کرده و در طی روز به آرامی آزاد می کنند، در نتیجه بدن کمتر دچار کم آبی می شود و این برای تزریق واکسن مهم است.

لزوم مصرف میان وعده قبل از تزریق
 

این کارشناس تغذیه با بیان این که مصرف ماست و مواد لبنی حاوی پروبیوتیک ها، میزان تولید پادتن در فرد دریافت کننده واکسن را افزایش می دهد، اظهار کرد: مطلوب است که ساعتی قبل از حضور در مرکز تزریق واکسن، یک میان وعده میل کنید.
 
وی افزود: مصرف تخم مرغ، یا نان و پنیر و گردو و یا سوپ مرغ حاوی سبزیجات برای میان وعده مفید است، از دمنوش، آب یا آبمیوه هم استفاده کنید، در وعده های قبل از تزریق واکسن نباید از مواد غذایی که التهاب را تشدید می کند، استفاده شود، چرا که می تواند باعث بدتر شدن عوارض احتمالی شود.
 
فیروزکوهی عنوان کرد: فست فودها، سوسیس و کالباس، غذاهای چرب، سرخ کردنی ها، غذاهای شور و خیلی شیرین که هم التهاب زا هستند و هم باعث تشنگی و کم آبی بدن می شوند، نباید مصرف شوند.

بطری کوچک آب به همراه داشته باشید
 
وی گفت: هنگام حضور در مرکز تزریق واکسن، خوب است که بطری کوچک آب به همراه داشته باشید، حتما 20 تا 30 دقیقه پس از تزریق در مرکز مورد نظر بمانید که اگر مشکلی بروز کند، نیروهای آماده بتوانند خدمات لازم را ارائه کنند.
 
این کارشناس اضافه کرد: پس از بازگشت به منزل، چای، دمنوش و مایعات استفاده کنید، سوپ مرغ حاوی سبزیجات برای اولین وعده بعد از تزریق واکسن مفید است.
 
وی خاطرنشان کرد: توجه کنید که خواب کافی در شب قبل از تزریق، باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. استراحت کافی، به تولید پادتن کمک می کند. بعد از تزریق واکسن هم علائمی مشاهده می شود که استراحت 24 تا 48 ساعته توصیه می شود.
 
به گفته فیروزکوهی، در صورت بروز علائمی مثل سردرد، ضعف، درد عضلانی، درد بازو و ... می توانید از استامینوفن به صورت قرص یا شیاف استفاده کنید.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcc4mqso2bq1m8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها