تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۱۹
مدیرعامل برق منطقه ای سیستان و بلوچستان خبر داد؛

بحران برق در پیک ۱۴۰۰/ امسال کمبود ۶ هزار مگاوات انرژی پیش بینی شد

علیرضا پرنده مطلق گفت: امسال پیش بینی می شود حدود ۶هزار مگاوات کمبود برق وجود داشته باشد که بسیار حاد و بحرانی است.
بحران برق در پیک ۱۴۰۰/ امسال کمبود ۶ هزار مگاوات انرژی پیش بینی شد
علیرضا پرنده مطلق، مدیرعامل شرکت برق منطقه ای سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: شرایط امسال برق بسیار حاد و بحرانی است و پیش بینی می شود حدود ۶ هزار مگاوات کمبود داشته باشیم.

وی ادامه داد: یکی از دلایل این کمبود افزایش ۲۰ درصدی مصرف برق است، همچنین کاهش بارندگی ها سبب شده پمپ های کشاورزان زودتر آغاز به کار کند.

این مقام مسئول تصریح کرد: رمزارزها هم یکی از معضلات کنونی صنعت برق است و پیش بینی می شود حدود ۲۵ درصد از این ۶ هزار مگاوات کمبود متاثر از رمزارزها باشد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای سیستان و بلوچستان ادامه داد: همینطور میزان مصرف در صنایع هم حدود ۲۰ درصد افزایش داشته است، در استان ما میزان انرژی تحویلی به شرکت توزیع یعنی مردم در ماه فروردین  ۳۳ درصد افزایش داشته است.

پرنده مطلق تصریح کرد: با توجه به همه موارد اعلام شده در شرایط بحرانی قرار خواهیم گرفت و در کشور نیز همین وضعیت وجود دارد، همه دست به دست هم دادند تا در کشور با هم همراهی کنند و از این شرایط بحرانی عبور کنیم.

وی ادامه داد: همچنین آب پشت سدها کاهش یافته است، از یک طرف افزایش مصرف به دلیل این عوامل است و از طرف دیگر در کشور حدود هشت هزار مگاوات تولید برق آبی داریم که امسال به دلیل عدم بارندگی مناسب پیش بینی می شود میزان تولید نیروگاه های برق آبی سه هزار و پانصد وات کاهش یابد.

تضمینی برای تامین برق مشترکان وجود ندارد

این مقام مسئول ادامه داد: همه این موارد نشان می دهد شرایط امسال خوب نیست و تضمینی برای تامین برق همه مشترکان وجود ندارد، مگراینکه همه آن ها در صرفه جویی مشارکت داشته باشند.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای سیستان و بلوچستان ادامه داد: صرفه جویی، درست مصرف کردن است، در بخش ادارات با توجه به دستورالعمل های وزارت نیرو اسپیلت ها بر روی ۲۶ درجه سانتی گراد تنظیم شده است، تغییر ساعت کاری هم جزو اقدامات استانداری سیستان و بلوچستان بود.

پرنده مطلق ادامه داد: جلسات هفتگی در این زمینه برگزار می شود، پنج کارگروه در این ستاد تشکیل شده است و نخستین آن ها کارگروه ها رمزارز است که بازدید هم انجام می دهد.

وی عنوان کرد: رمزارزها دارای سیستم های کوچکی برای استخراج هستند و به راحتی امکان ورود آن ها به ادارات و استفاده در سیستم های اداری وجود دارد بدون آنکه کسی متوجه شود، اگر لازم است در بخش های برق تذکر دهید که در این زمینه از سیستم های دولتی استفاده نشود، زیرا نمونه آن را در استان های دیگر داشتیم.

این مقام مسئول بیان کرد: دومین کارگروه تولید است، اگر نیروگاه های دیزلی وجود دارد باید بررسی شود، تا ۱۰ خرداد ماه بر اساس فهرست ارائه شده کلیه نیروگاه های دیزلی با قابلیت بهره برداری مشخص می شود تا سوخت آن را تامین کنیم و در شرایط بحرانی وارد مدار شود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه ای سیستان و بلوچستان اظهار کرد: کارگروه مدیریت در شرایط اضطرار سومین کارگروه تشکیل شده است که اگر مشکلی در شبکه ایجاد شود و شرایط پیچیده تر از شرایط کنونی به وجود آید، مدیریت شود.

پرنده مطلق اضافه کرد: اخیرا حادثه ای در ایرانشهر داشتیم که گاز دو نیروگاه قطع و حدود ۴۴۰ مگاوات در استان نیروگاه تولید حذف شد که سبب شد در کشور رله فرکانسی عمل شود و این رله ها وقتی تولید کم می شود برای جلوگیری از فروپاشی، بخشی از بار را بر می دارد.

وی عنوان کرد: در شرایط اضطرار احتمال می رود نتوانیم برق همه مشترکین را تامین کنیم و باید به سراغ مدیریت آن برویم.

۱۶ روز تجاوز از حد نرمال در اردیبهشت ماه

این مقام مسئول تصریح کرد: کارگروه نرمال هم چهارمین کارگروه تشکیل شده است که در شرایط عادی هم برای ما حد قرار دادند یعنی برای اردیبهشت ماه هزار و دویست و هفتاد و پنج مگاوات و برای خرداد ماه هزار و سیصد و هفت مگاوات و برای کل تابستان هم هزار و چهارصد و هفت مگاوات باید حداکثر مصرف ما باشد.

مدیرعامل برق منطقه ای سیستان و بلوچستان بیان کرد: برای اردیبهشت ماه ۱۶ روز از حد مجاز رد شدیم اما چون کشور شرایط خوبی داشت، ما را محدود نکرد.

پرنده مطلق اظهار کرد: در فروردین ماه نسبت به سال گذشته 4 درجه هوا گرمتر بود و اردیبهشت ۲ درجه خنک تر بود، امسال مینی موم دما افزایش دارد و شب ها کولرها خاموش نمی شود و آب و برق هر دو مورد استفاده قرار می گیرد.

وی عنوان کرد: ۳۲ درصد مصرف انرژی و ۲۲ درصد مصرف آب در استان افزایش داشته است و این  شرایط را برای ما سخت می کند.
این مقام مسئول گفت: سال گذشته در خرداد ماه بر اساس عدد اعلام شده ۲۹ روز از باری که تعیین کردند بالاتر بوده است که امسال حتام افزایش بار داریم و سه ماه تابستان سال گذشته ۶۸ روز افزایش بار بیش از حد تعیین شده داشتیم که برای امسال حتما بیشتر می شود.  

مدیرعامل برق منطقه ای سیستان و بلوچستان گفت: پنجمین کارگروه هم مربوط به روابط عمومی هاست که مدیرعامل برق منطقه ای مجری و معاون بهره برداری برق منطقه ای دبیر آن است و یکی از مدیران روابط عمومی صنعت آب و برق باید سخنگو باشد، اگر با مردم ارتباط داشته باشیم با ما بیشتر همکاری می کنند.
 
مصرف برق در سیستان و بلوچستان ۲۵ درصد افزایش یافت

این مقام مسئول اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون میزان مصرف برق حدود ۲۰ درصد در کشور و ۲۵ درصد در سیستان و بلوچستان افزایش یافت که به دلیل افزایش مصرف مردم و گسترش صنایع بوده است.

پرنده مطلق تصریح کرد: برای کاهش مصرف برق از ظرفیت تغییر ساعات کاری استفاده شد و سیستان وبلوچستان نخستین استان اعمال کننده این موضوع بود، سیستم های سرمایشی در ادارات استان در زمان اوج مصرف از ساعت ۱۲ تا چهار بعدازظهر فعال بودند که با کاهش ساعات اداری از آن ها استفاده نمی شود.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان عنوان کرد: در پیک بار میزان تولید نیروگاه های برق آبی با کمبود رو به رو می شود، بر این اساس لازم است صرفه جویی زیادی در برق صورت گیرد.

این مقام مسئول عنوان کرد: میزان بارندگی های امسال نسبت به سال گذشته کاهش چشمگیری داشته که سبب افت میزان ذخایر آبی شده است.

وی ادامه داد: بر این اساس بخشی از تولید مورد نیاز صنعت برق که از طریق نیروگاه‌های برق آبی تامین می شود کاهش یافته است.
این مقام مسئول عنوان کرد: در سال ۹۹ خط ۴۰۰ کیلوولت میل نادر برای نخستین بار در کشور به صورت EPC اجرا شد، سرمایه گذاری خوبی در نیروگاه بادی میل نادر انجام شده است.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای سیستان و بلوچستان گفت: شرکت مپنا ۵۰ مگاوات را تا پایان سال در این منطقه اجرا خواهد کرد  و پیش از آغاز وزش بادهای ۱۲۰ روزه ۱۰ توربین با ظرفیت ۲۵ مگاوات در مدار قرار خواهد گرفت.

پرنده مطلق بیان کرد: میزان تولید برق استان، ۶۵ درصد نیاز ما را تامین می کند و ۳۵ درصد هم از شبکه سراسری دریافت می کنیم.
وی ادامه داد: این ۳۵ درصد در تابستان دریافت می شود و نیروگاه های بادی هم در تابستان تولید دارند که اگر بتوانیم این کمبود را از بادهای سیستان تامین کنیم علاوه بر کمک به استان از نعمت خدادادی هم استفاده می شود.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcezf8zfjh8xvi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما