تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۱۹
حسینعلی شهریاری گفت: جمهوری اسلامی ایران می تواند به قطب بزرگ دنیا در رابطه با تولید واکسن کرونا تبدیل شود.
قابلیت تبدیل ایران به قطب بزرگ تولید واکسن کرونا در جهان/ بالندگی دانشمندان ایرانی و احتکار واکسن توسط مدعیان حقوق بشر
حسینعلی شهریاری، رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: این واقعیت را بپذیریم که در زمینه دارو، واکسن و تجهیزات پزشکی تحریم هستیم و خیلی اقلام مورد نیاز را به ما نمی دهند، به گونه ای که پول ۱۶ میلیون و ۸۰۰ هزار دوز  واکسن آسترازنکا را از سبد کواکس پرداخت کردیم و قرار بود تا قبل از سال ۱۴۰۰ همه آن تحویل شود که تاکنون سه میلیون دوز را نداده اند، چراکه آمریکا مخالفت می کند.
 
وی با بیان این قرار است محموله های جدیدی از واکسن چینی نیز وارد شود، ادامه داد: آن هایی که دوز اول واکسن کرونا را تزریق کرده اند، برای تزریق دوز دوم می توانند تا سه ماه صبر یا از واکسن داخلی استفاده کنند، این نتیجه صحبت های کارشناسان، خبرگان و متخصصان صاحب نظر است.
 
شهریاری اذعان کرد: باید تمام تلاش برای تولید واکسن داخلی باشد که به مراحل بسیار خوبی رسیده است، به گونه ای که جمهوری اسلامی ایران می تواند به قطب بزرگ دنیا در رابطه با تولید واکسن کرونا تبدیل شود، این مستند علمی دارد، به گونه ای که حتی می توانیم صادرات هم داشتیم.

واکسن داخلی نتیجه اعتماد به دانشمندان و جوانان ایرانی است
 
به گفته وی، مردم جوانان دانشمند ایرانی را باور کنند، وقتی قبل از این که واکسن داخلی تاییدیه اصلی را بگیرد، ابتدا بسیاری از مسئولان به صورت داوطلبانه تزریق کردند، یعنی باور به نخبگان کشورمان و تشویق مردم، من هم اعلام کرده بودم که هیچ واکسن خارجی تزریق نمی کنم، بنابراین با ثبت نام در سامانه ۴۰۳۰ که به صورت سراسری اعلام شده بود، به همراه خانواده ام داوطلب شدیم و هر دو دوز را در فاز بالینی زدیم که کوچکترین عارضه ای نداشتیم.
 
وی اظهار کرد: هشت کشور بزرگ دنیا که دم از حقوق بشر می زنند، بیش از ۹۰ درصد واکسن های تولیدی جهان را گرفتند و ذخیره کردند، دبیر کل سازمان بهداشت جهانی هم اعتراض و به آن ها اعلام کرد که شما چگونه مدعی حقوق بشر هستید؟ این در حالی صورت گرفت که مردم برخی کشورهای فقیر و جهان سوم هیچ واکسنی تزریق نکرده اند.
 
نماینده مردم زاهدان در مجلس افزود: این مدعیان حقوق بشر مسئله واکسن را سیاسی کرده اند و اجازه ورود آن را به کشورها نمی دهند، حتی اگر پول بدهید، فقط سعی کردند ذخیره کنند تا حتی برای نوبت های بعدی خودشان هم داشته باشند.
 
وی گفت: تا آخر خرداد توزیع ۱.۵ میلیون و در تیر ماه ۵ تا ۶ میلیون دوز تولید داخل را خواهیم داشت، کمیته غذا و دارو مرتب وضعیت تمام شرکت های تولیدی را رصد می کند و زیرساخت های خوبی آماده شده و از ۱.۵ میلیون این ماه نیز بیش از ۵۰۰ هزار دوز توسط انستیتو پاستور تولید شده است و بعد از تاییدیه سازمان غذا و دارو تزریق می شود.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdzj0fkyt0sn6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما