تاریخ انتشار :دوشنبه ۴ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۱:۲۵
حجت الاسلام عیسی بزمانی گفت: امام هادی علیه السلام ۲ زیارت نامه را به جامعه ایمانی تقدیم کرده است که معارف، عقیده، رفتارشناسی برای شیعه و حوزه عملکردی وی، جایگاه ولایت و امامت، ارتباط شیعیان با امامان و شناخت امیرالمومنین علی بن ابیطالب (ع) از منظر آیات قرآن را شامل می شود.
"جامعه" و "غدیریه" میراث گرانبهای امام هادی (ع) برای شناخت امامت و ولایت
حجت السلام عیسی بزمانی، کارشناس مسائل مذهبی و امام جمعه ایرانشهر در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: یکی از معارفی که شیعه در اختیار دارد و مرهون امامان خود بوده، فرهنگ زیارت است.

وی عنوان کرد: بسیاری از مواردی که شیعه در آداب و رسوم باید به آن توجه کند در محتوای زیاراتی است که از امامان معصوم دریافت کرده است.

بزمانی عنوان کرد: امام هادی علیه السلام هم ۲ زیارت نامه بسیار زیبا را به جامعه ایمانی تقدیم کرده است که محتوای معارف، عقیده، رفتارشناسی برای شیعه و حوزه عملکردی آن را نشان می دهد.

وی گفت: این ۲ زیارت بسیار زیبا پر محتوا و عمیق از زبان امام دهم شیعیان است که معارف را از این طریق به ما منتقل کرده، اگر فردی به همین زیارت نامه ها مراجعه کند وظیفه خود را در قبال امامت به خوبی دریافت می کند.

کارشناس مسائل مذهبی افزود: در یکی از این زیارت نامه ها با عنوان زیارت جامعه امام هادی (ع) نحوه رفتار، تنظیم کردن خود با امامت و ولایت، جایگاهی که ولایت و امامت دارد و در نهایت ارتباط شیعیان با امامان را نشان می دهد.

وی اظهار کرد: به علاوه به جایگاه، شان و عظمت امامت در این زیارت می رسیم، بنابراین اگر شیعه بخواهد نگاه امامت به زیارت را بشناسد حتما باید به زیارت جامعه امام هادی (ع) مراجعه کند.

کارشناس مسائل مذهبی عنوان کرد: توصیه امامان هم بر این است که به سراغ هر یک از امامان معصوم بروید و از نزدیک زیارت کنید، زیارت جامعه از سوی امامان معصومی چون امام زمان (عج) برای رفع گرفتاری ها توصیه شده است.

زیارت غدیریه منبع شناخت امیرالمومنین بر اساس آیات قرآن

بزمانی بیان کرد: زیارت دوم هم که از فرهنگ بسیار غنی زیارت به ما رسیده است و از این طریق می توانیم ارتباط زیادی با امامان داشته باشیم و معارف پیدا کنیم زیارت غدیریه امام هادی (ع)است.

کارشناس مسائل مذهبی افزود: با توجه به اینکه ایام پیش رو مربوط به عید غدیر خم است، اگر بخواهید فضایل حضرت علی (ع) را از زبان قرآن دریافت کنید باید حتما به زیارت غدیریه امام هادی علیه السلام در شان علی بن ابیطالب (ع) بر اساس زبان وحی مراجعه کنید که به جایگاه امام اول مطابق آیات قرآن کریم اشاره می کند.

بزمانی بیان کرد: بنابراین این زیارت ها ما را به اهل بیت پیامبر ارتباط می دهد که از زبان امام هادی (ع) ذکر شده است، اگر بنابر توصیه باشد به شیعیان توصیه می کنم حتما به این دو زیارت بسیار فاخر در میان شیعه مراجعه و بسیاری از معارف، اعتقادات و باورها را از این طریق دریافت کنند.

وی اظهار کرد: اگر بخواهیم به سیره این بزرگواران به ویژه زندگی امام دهم توجه شود، شیعه باید بداند که در فشار، تنگنا و محدودیت ها نباید تسلیم شرایط و موانعی شود که از طریق دشمن بر انسان اعمال شده است.

امام جمعه ایرانشهر عنوان کرد: اگر ما توسط دشمن در تحریم قرار داریم و محدودیت های زیادی برای ما اعمال شده است سیره و روش امامان معصوم همچون امامان عسکرین راه را به ما نشان می دهد که هیچ گاه در مقابل تحرم ها، محدودیت ها، مشکلات و موانع راه نباید تسلیم شد.

وی اظهار کرد: دوران امامت امام هادی (ع) با ظلم و استبداد و خفقان شدیدی از سوی دستگاه حکومت بنی‌عباس مواجه شده بود و حکومت وقت، امام را از مدینه به شهر سامرا تبعید کرد.

بزمانی بیان کرد: این نگاه به برکت آموزه های امامان معصوم است، امام هادی (ع) از مدینه منوره تحت نظر و محدودیت به سامرا آورده شد اما هرگز تسلیم نشد و با شرایط بسیار سخت نظارت، شاگردانی را در عرصه های مختلف به نقاط مختلف عالم اعزام و ارتباط با شیعیان را برقرار کرد و هرگز این ارتباط هم قطع نشد.

گسترش شبکه وکلا در میان جامعه شیعی

وی تصریح کرد: این امام معصوم شبکه وکلا را در میان جامعه شیعی گسترش داد، اگر چه از زمان امام رضا (ع) این کار آغاز شد، اما در زمان امام هادی (ع) گسترش یافت و از طریق آن ها امامان معصوم، بسیاری از مطالب خود را به جامعه شیعی می رساندند و با آن ها ارتباط داشتند.

کارشناس مسائل مذهبی افزود: زندگی امامان معصوم ما سراسر درس است تا شیعیان از لحاظ رفتاری و توجه به اعمال دقیق باشند، باید به این موارد شیعیان توجه کنند که در قیامت با دست پر از عهده کار برآیند و شیعه پیش از گفتار به عمل خود توجه دارد و امیدواریم خداوند به ما توفیق دهد در عمل به این بزرگواران تاسی کنیم.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdci3uazyt1a5u2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما