تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۰۶
حبیب الله دهمرده گفت: در حالی که بی آبی علت اصلی بحران ریزگردها در سیستان است، هیچ اقدامی از سوی دولت و استانداران برای رفع این مشکلات صورت نگرفته، آن ها فقط یاد دارند عکس یادگاری بگیرند.
بی آبی علت اصلی بحران ریزگردهاست/هیچ؛ همه تلاش دولت برای رفع مشکلات مردم سیستان
حبیب الله دهمرده، نماینده مردم سیستان در مجلس در گفت و گو با عصرهامون بیان کرد: موضوع بی آبی مهم ترین دلیل بروز شرایط بحرانی در سیستان است، وقتی در منطقه مشکل آب داریم و نقاط مختلف خشک شده، به طور طبیعی فرسایش خاک و طوفان ریزگردها رخ می دهد و شرایط سختی را برای مردم رقم می زند، متاسفانه در این رابطه آن گونه که باید اقدام جدی و اساسی از سوی دولت صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: چند روز قبل در نشست با آیت الله رئیسی، رئیس جمهور منتخب مردم، در قالب یادداشتی در خصوص توجه ویژه به وضعیت آب و رفع مشکلاتی که مردم گرفتار آن هستند، تاکید کردم که وی قول هایی برای حل آن داد.

دهمرده با بیان این که متاسفانه کوتاهی هایی از سوی دولت در ارتباط با موضوع ریزگردها و بحران آب وجود دارد، عنوان کرد: تفاهم نامه ای با ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور منعقد شده بود که یکی از بندهای آن مقابله با ریزگردهاست و مقرر شد مطابق دانش و نمونه هایی که در خصوص نهال کاری با آب بسیار کم در دنیا وجود دارد، در سیستان نیز به صورت نمونه چند هکتار نهال کاری صورت بگیرد و اگر مثمر بود، توسعه یابد، منابع طبیعی و محیط زیست اقدام هایی را در این رابطه آغاز کردند، اما هنوز تاثیر آن در زندگی مردم دیده نمی شود.

تمام امیدمان به دولت جدید است

نماینده مردم سیستان گفت: به طور طبیعی به بار نشستن کارهای علمی زمان بر است، اما باید از یک جایی شروع کنیم که متاسفانه هنوز اقدام قابل قبولی صورت نگرفته، در حالی که دولت مکلف است در این راستا کارهایی انجام دهد، آن ها مطالب مختلفی را مطرح می کنند، اما در عمل اتفاقی رخ نداده، متاسفانه گرفتار این جماعت شده ایم و تمام امیدمان این است که دولت جدید اقدام هایی را در این رابطه انجام دهد.

وی اضافه کرد: یکی از راه های رفع مشکل تحقق حق آبه است، هر چند میزان آن کم بوده و ۷۲۰ میلیون مترمکعب است، اما در این راستا هم کسی جوابگو نیست و دولت ایران هم فقط مطرح می کند که جلساتی را برگزار کرده است.

ضرورت انتقال آب از دریای عمان و توسعه آب ژرف

دهمرده اظهار کرد: با این شرایط باید روی داده های خودمان سرمایه گذاری کنیم، آب ژرف را توسعه دهیم، انتقال آب از دریای عمان مورد توجه ویژه قرار گیرد و جلوی تبخیر و رسوب گذاری چاه نیمه ها را بگیریم، چراکه سالیانه ۴۰۰ میلیون متر مکعب تبخیر می شود، اما به موازات حق آبه را از افغانستان پیگیری کنیم.

وی با بیان این که در این رابطه بسته ای تعریف شده و شورای امنیت ملی نیز این موضوع را پذیرفته و بر اهمیت آن تاکید شده است، ابراز امیدواری کرد: پیگیری این برنامه ها تا حصول نتیجه در دولت بعد ادامه یابد، از سویی باید برای سیستان آب پایداری را تامین کنیم که آب های ژرف می تواند مثمر باشد، با وجود این که ردیف اعتباری هم دارد، در این رابطه همکاری در منطقه صورت نمی گیرد، ولی وقتی کار به اجرا می رسد، همه خودشان را شریک می دانند.

عزل و نصب و عکس یادگاری؛ تنها هنر استاندار سیستان و بلوچستان

نماینده مردم سیستان در مجلس گفت: باید از استاندار پرسید چه اقدام هایی در رابطه با ریزگردها و رفع مشکل آب انجام داده اند، آن ها فقط عادت کرده اند گزارش دهند، در حالی که وظیفه پیگیری و رفع مشکلات مردم را دارند، وزارت نیرو تمام انرژی ما را گرفت، اما حتی آبی برای مردم فراهم نکردند، این مهم وظیفه استاندار به عنوان نماینده دولت است، اما آن ها فقط مصاحبه  می کنند و از این گونه موضوع ها بهره برداری سیاسی زیاد است، اما قدمی برای منطقه برنداشته اند که باید پاسخگو باشند.

وی افزود: از طریق مجلس توانستیم امکاناتی بگیریم، اما استانداران کوچکترین قدمی برنداشتند، ولی عکس یادگاری زیاد گرفتند، آن ها سیاسی کاری می کنند و به خوبی یاد دارند که در عزل و نصب ها در مسیر اهداف خاص خود قدم بردارند و مردم را با همدیگر درگیر کنند، اما هنر دیگری از استاندار ندیدیم در حالی که باید درد مردم را بشناسند و برای رفع آن مطالبه کنند.

دهمرده تاکید کرد: استاندار باید پاسخگوی اقدام هایی که برای تامین آب شرب مردم و موضوع ریزگردها انجام داده است، باشد، به طور قطع ما به عنوان نماینده پیگیر مشکلات مردم هستیم اما دولت وظیفه دارد اقدام عملی صورت دهد.

انتهای پیام/  


 
https://www.asrehamoon.ir/vdcawwn6m49nye1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما