تاریخ انتشار :سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۳۴
درحالی سیستان وبلوچستان لقب جوان ترین استان کشور را لقب می کشد که بر اساس تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران صاحب کمترین نرخ مشارکت اقتصادی کشور و دوازدهمین استان بیکار شد.
آژیر خطر بیکاری در کشور به صدا درآمد/ سیستان وبلوچستان دوازدهمین استان بیکار کشور است
به گزارش عصرهامون، در حالی اشتغال و بیکاری، از جمله موضوع های اساسی اقتصاد هركشوری است و رئیس جمهور دولت یازدهم و دوازدهم رفع معضل بیکاری را یکی از شعارهای انتخاباتی و از شعارهای پسابرجامی خود قرار داده بود که با گذشت چندین سال از سکانداری دولت، کلید قفل بیکاری قصد باز شدن ندارد به گونه ای که شاخص‌های عمده نیروی کار سیستان و بلوچستان در تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران از وضعیت مناسبی برخوردار نیست و این استان هم چنان کمترین نرخ مشارکت اقتصادی را در بین 31 استان کشور دارد.
افزایش چشمگیر جوانان بیکار یکی از مهم ترین دغدغه خانواده ها است چراکه اینک شرایط بد اقتصادی بر بسیاری از خانواده ها حاکم و موجب شده تا دیگر حتی جوانان تمایلی به تشکیل زندگی مشترک نداشته باشند و این موضوع در کنار مشکلات اجتماعی ناشی از بیکاری و رشد چشمگیر اعتیاد به انواع مواد مخدر موجب شده تا روز به روز مشکلاتی جدید در جامعه پدید آید.
رکود حاکم بر بازار، قاچاق محصولات و کالاها، واردات بی رویه به کشور، عدم فرهنگ صحیح کار، مشکلات میان کارگران و کارفرمایان و قوانین سخت گیرانه ای که در این خصوص تعریف شده، بالا بودن توقع قشر تحصیل کرده، تئوری بودن آموزش های دانشگاهی، رشد قارچ گونه دانشگاه‌ها، ارتباط نداشتن رشته‌های دانشگاهی با نیاز بازار کشور، مدرک گرایی هر یک مزید بر علت شده تا در نهایت در حوزه کار واشتغال با چنین چالش هایی مواجه شویم.
علی ای حال بیکاری و خشکسالی دو مشکل بزرگ سیستان و بلوچستان است، دیاری که لقب جوانترین استان کشور را یدک می کشد اما جوانان تحصیلکرده آن از بیکاری حاکم در استان رنج می کشند.
 

در این راستا گزارش ها حاکی از آن است که نرخ مشارکت اقتصادی این استان در سال 1396 به 30.7 درصد رسیده و نسبت به سال قبل آن که 31.1 درصد بوده نیز کمتر شده است. این در حالی است که میانگین کشوری این شاخص 40.3 بوده و سیستان و بلوچستان 10 درصد با میانگین کشوری فاصله دارد.
این فاصله در حالی است که طبق اطلاعات مرکز آمار ایران در سال گذشته سیستان و بلوچستان با نرخ بیکاری 12.2 درصد دوازدهمین استان بیکار کشور شده است و استان های کرمانشاه، چهارمحال بختیاری، خوزستان، اصفهان، آذربایجان غربی، البرز، کردستان، یزد، کهگیلوله و بویر احمد، لرستان و گلستان هم جزو یازده استان بیکار کشور محسوب می شوند که نرخ بیکاری آنها بین  21.6 درصد تا 12.3 درصد را در بر می گیرد.
 

بر اساس گزارش خبرگزاری علم و فناوری از آمار بیکاری در ایران؛ آمار نیروی کار که چندی پیش از سوی مرکز آمار ایران اعلام شد، نمایانگر رشد بیکاری در کشور است که همچنان ادامه داشته و تبدیل به معضلی بزرگ برای اقتصاد و جامعه ایران شده است بر اساس این آمار ها جمعیت افراد بیکار در سن کار از سه میلیون و ۲۰۳ هزار و ۳۹۸ نفر در پایان سال ۹۵ به سه میلیون و ۳۶۶ هزار و ۹۷۳ نفر در بهار ۹۶ افرایش یافت به عبارتی تنها در سه ماهه نخست امسال ۱۶۳ هزار و ۵۷۵ نفر به جمعیت بیکار کشور افزوده شدند.
در عین حال در جامعه آماری ۱۵ ساله و بیشتر، سه میلیون و ۳۶۳ هزار و ۷۰۵ نفر بیکار هستند که ۸۶۷ هزار و ۱۵۴ نفر در «جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال» و یک میلیون و ۸۸۲ هزار و ۷۵۵ نفر در «جمعیت ۱۵ تا ۲۹ سال» قرار دارند؛  اما این نرخ در بین جمعیت جوان ۱۵ تا ۲۴ سال کشور با رشد یک درصدی نسبت به بهار سال گذشته و ۰.۷ درصدی نسبت به زمستان ۹۵ به  ۲۸.۸ درصد رسید که سهم بیکاری بانوان در این سن بیش از مردان است.
علاوه بر این بررسی وضعیت بازار کار در بین جمعیت ۱۵ تا ۲۹ سال حاکی از آن است که ۲۶.۴ درصد از جمعیت فعال در این سن بیکار هستند و تعداد بیکاری زنان در این دامنه سنی نسبت به مردان در این سن بیشتر است.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcjm8ev8uqeyvz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما