ms']['section_id'] =0; ?>ms']['section_id'] =0; ?> عمل به قانون باعث هجمه به شورای نگهبان شده استاز ظرفیت اهل سنت در شبکه نظارت ‏شورای نگهبان بهره گرفته ایم | عصر هامون
تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۶ تير ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۵۴
رئیس هیئت نظارت استان سیستان و بلوچستان به سیاه نمایی برخی نمایندگان و زیر سئوال بردن خدمات نظام از سوی آنها اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین ماموریت های شورای نگهبان رصد نمایندگان کنونی مجلس است.
مجلسی شورای نگهبان
مجلسی شورای نگهبان
به گزارش عصرهامون، 26تیرماه سالروز تشکیل شورای نگهبان است، تأسیس نهاد بسیار مهم شورای نگهبان ثمره شیرین خاطره تلخ به شهادت رسیدن شیخ فضل اللّه نوری و نهضت ناکام مشروطیت است و این نهاد وظایف بسیار مهمی را در سطح کشور و به خصوص در امور انتخابات مجلس شورای اسلامی و ریاست جمهوری و همه پرسی ها به عهده دارد.
به مناسب فرا رسیدن سالروز تشکیل این نهاد انقلابی محمد اسماعیل مجلسی رئیس هیئت مرکزی نظارت برانتخابات سیستان و بلوچستان ضمن حضور در دفتر پایگاه خبری تحلیلی عصرهامون و بازدید از قسمت های مختلف تحریریه، با خبرنگاران عصرهامون به گفتگو نشست که متن آن در زیر آمده است.
 
ریشه تفکر به وجود آمدن شورای نگهبان، به اندیشه امام راحل(ره) بر می گردد
وی با اشاره به سالروز تشکیل شورای نگهبان در کشور و اثر بی بدیلی که در حفظ انقلاب دارد، افزود: ریشه تفکر به وجود آمدن شورای نگهبان، به اندیشه حضرت امام راحل(ره) بر می گردد که از داستان مشروطیت سرچشمه می گیرد.
محمداسماعیل مجلسی با بیان اینکه چندین ماه است که به حوزه انتخابات مجلس شورای اسلامی در سال98ورود پیدا کرده ایم، افزود: آموزش به عنوان یک اولویت در بخش های مختلف در حال انجام بوده و برنامه های جدیدی نیز در این بخش مطالعه و برنامه ریزی شده است که در حال اجرا می باشد، از اواخر امسال و اوایل سال آینده که به طور رسمی کار برای انتخابات مجلس شورای اسلامی در کشور آغاز می شود، شورای نگهبان نیز با آمادگی کامل وارد عرصه کاری خود خواهد شد.
وی گفت: در آن زمان 5نفر از علما و مراجع به عنوان ناظرین بر مجلس و قوانین تعیین شدند تا مجلس و قانون ها از اسلام و حاشیه آن دور نشوند، حضرت امام راحل(ره) پس از انقلاب این تفکر نظارت را با  تفاوت آنکه علاوه بر مجتهدین از 6حقوقدانانی که تقریبا هم تراز با مجتهدین باشند نیز بهره گیری کرد تا از اسلامیت اسلام براساس قانون اساسی دفاع کنند و تقریبا این شاکله فعلی به مثل اول انقلاب است و ماندگار ترین فردی که در این شورا وجود دارد، آیت الله جنتی است که دارای سابقه طولانی می باشد.
وی با اشاره به شکل گیری دفاتر شورای نگهبان در استان ها، اظهار کرد: پس از اتفاقات سال 1378در کشور، حضرت آقا به عنوان رهبر دستور دادند تا این انسجام شورای نگهبان در قابل یک سیستم اداری در استان های کشور نیز تشکیل شود و براین اساس دفتر نظارت بازرسی و انتخابات سیستان و بلوچستان  و دیگر استانها از سال 1379رسما شروع به کار کرد.
وی خاطر نشان کرد: اگر قانون اساسی به درستی و با دقت بررسی شود، بیش از 11اصل این قانون به شورای نگهبان ارتباط دارد و 9اصل به صراحت به شورای نگهبان اشاره کرده است.
مجلسی تصریح کرد: شورای نگهبان از درجه و جایگاه بسیار بالایی در کشور برخوردار است و وجود 11اصل در قانون اساسی برای این نهاد گواه این ادعا می باشد.

وی در خصوص ماموریت های شورای نگهبان گفت:  نظارت بر تطبیق مصوبات مجلس شورای اسلامی با قانون اساسی و شرع اسلام کلیه فرآیندهای برگزاری انتخابات از شروع تا برگزاری و حتی بعد از پایان مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان رهبری، ریاست جمهوری و بعضا جاهایی که ما نیاز به مراجعه همه پرسی آراء عمومی داریم مثلا قانون اساسی مورد بازنگری قرار گرفته و باید رای گیری کنیم و برخی موارد دیگر از جمله اولویت های کاری شورای نگهبان در کشور است.
وی دیگر وظیفه شورای نگهبان  را تفسیر قانون اساسی دانست که در این زمینه هجمه های مختلفی از درون و بیرون کشور بر نظام وارد می شود.
رئیس هیئت نظارت استان با اشاره به برگزاری انتخابات و فعالیت های این هیئت در استان، گفت: انتخابات و فرآیندهای آن یکی از ماموریت های شورای نگهبان است که تنها برای مقطع انتخابات نیست و در طول هر سال تداوم دارد.
وی با اشاره به اینکه شورای نگهبان را متهم به قوم گرایی و مذهب گرایی می کنند نیز گفت، این کار از روی تهمت و منیت ها است، از سال 79 دفاتر شورای نگهبان در استانها تشکیل شده و در همه شهرستان های استان نیز به جز نیمروز و هامون که هیئت نظارت مرکزی ورود نکرده، شعبه هیئت نظارت بر انتخابات راه اندازی و فعال شده است.
 
از توان همه اقوام و مذاهب در شبکه نظارتی استفاده می کنیم
وی افزود: دفاتر این هیئت در 17 شهرستان از 19شهرستانها، مکان و سرپرست و اعضاء مشخصی دارند و ماموریت های تعریف شده را دنبال می کنند، این دفاتر شبکه نظارتی دارند که به مثل بسیج از توان و ظرفیت آنها بهره می برد و این افراد حقوق بگیر، نیروی رسمی شورای نگهبان و غیره نیستند و به صورت داوطلبانه، مردمی و فداکارانه، مجاهدت کرده و با هیئت مرکزی نظارت برانتخابات همکاری می کنند.
مجلسی تصریح کرد: در استان دو مذهب شیعه و سنی و اقوام سیستانی و بلوچ و گروهی نیز مهاجرین از استان های دیگری به مثل کرمان و خراسان جنوبی داریم و از توان همه اقوام و مذاهب در شبکه نظارتی خود استفاده می کنیم.
 
شبکه 6 هزار نفری شیعه و سنی در استان کار نظارت را انجام می دهند
وی خاطر نشان کرد: همانطور که در قالب طرح امنیت بسیج اهل سنت شهید داده اند و برای ما این شهدا با شهدای اهل تشیع هیچ فرقی نمی کند در حوزه نظارت بر انتخابات نیز از همه اقوام بهره گیری شده است امروز دو سوم شبکه 6 هزار نفری استان از برادران و خواهران اهل سنت هستند.
وی اضافه کرد: در برخی نقاط استان کل اعضای هیئت نظارت، اهل سنت هستند و حتی رئیس هیئت نیز از مولوی های اهل سنت تعیین شده است، اگر تعصب و قوم گرایی در شورای نگهبان وجود داشت، نیازی نبود که از توان دیگر قومیت ها و مذاهب استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: برخی از افرادی که تهمت قوم گرایی و مذهب گرایی را به شورای نگهبان می زنند، یا جاهلند که برای کسب اطلاع پرس و جو نکرده و مراجعه ای به شورای نگهبان ندارد و یا غرض ورزی های غیر منصفانه و مغرضانه ای است که به طور عمدی قصد تخریب مجموعه ای به مثل شورای نگهبان را دارند.
 
افراد پس از انتخابات هم رصد می شوند
وی ادامه داد: فلسفه وجودی دفاتر استان و شهرستان هیئت مرکزی نظارت برانتخابات این است که علاوه براین که در زمان انتخابات بر فرآیندش نظارت می کنیم، در زمان غیر انتخابات هم ماموریت داریم.
این مسئول افزود: در طول سال و در هرفصلی شبکه نظارتمان به طور کلی آموزش های بروز برای ساماندهی و سازماندهی بهتر را فرا می گیرند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین ماموریت های شورای نگهبان، رصد نمایندگانی است که انتخاب شده اند و تا در زمان رسیدگی دوباره به صلاحیت هایشان موارد رصد قرار می گیرند، ما نماینده را به حال خودش رها نمی کنیم.
وی اظهار کرد: نماینده شهرستان خاش بارها تائید صلاحیت شده بود ولی در مرحله قبلی و در انتخابات مجلس رد صلاحیت شد، مصادیق رد صلاحیت آنها از دفاتر منطقه برای مرکز استان ارسال می شود، در کنار این موضوع رصد فعالیت های جریان های سیاسی که احتمال حضورشان در انتخابات آینده نیز وجود دارد و خبرهایی براین مبنی برای ما ارسال شده نیز در دستور کار قرار دارد، برخی قوانین ما ضعیف هستند ولی ما مجبوریم کار خود را براساس قانون انجام دهیم و مورد اتهام هم قرار میگیریم، این مصلحت اندیشی نیست.
 
باید ضعف قوانین را برطرف کنیم
وی خاطر نشان کرد: برخی مواقع هیئت های چهارگانه باید پاسخ گو باشند اما کار از سوی آنها صورت نمی گیرد و شورای نگهبان مجبور است تا آن را براساس قانون انجام دهد و این موضوع نیز مصلحت اندیشی نیست، باید ضعف قوانین را برطرف کنیم.
 
شورای نگهبان اهل مسامحه با هیچ جریان و گروهی نیست
وی ضمن تقدیر از پایگاه خبری عصرهامون،برای ورود به این چالش و کمک به شورای نگهبان و هیئت مرکزی نظارت برانتخابات، بیان کرد: در آن موقعیت که رد صلاحیت ها انجام شد، 80درصد شرکت کنندگان به عنوان کاندیدای انتخابات افرادی بودند که چندین بار از طرف هیئت اجرایی رد صلاحیت شده بودند، اینکه هیئت های چهارگانه پاسخ نداده و افراد تائید شدند، آنها توپ را به زمین شورای نگهبان انداختند، این نهاد نمی تواند مصامحه کند و براساس دستور العمل ها و قوانین موجود در تائید صلاحیت ها عمل کرده و هیچ مماشاتی ندارد.
وی اضافه کرد: خیلی از بزرگان این استان پس از رد صلاحیت نماینده ای یا کاندیدا، با دبیر شورای نگهبان مکاتبه کردند که طایفه بزرگی پشت سر این فرد است، اما شورای نگهبان با مدارکی که داشته و دارد تائید صلاحیت وی را انجام نمی دهد و محکم و استوار بر حرف خود باقی است و البته در این مسیر تاوان هم پس داده ایم.
 

در انتخابات شوراها، شورای نگهبان نقشی ندارد
رئیس هیئت نظارت استان با اشاره به شبهه موجود در خصوص وظیفه شورای نگهبان در انتخابات شورای شهر و روستا نیز گفت:  تنها انتخاباتی که نظارت آن با شورای نگهبان نیست، انتخابات شوراها است که این موضوع را بسیاری از افراد نمی دانند و نیاز است تا آموزش لازم به مردم را در این خصوص داده شود که نقش رسانه ها در این زمینه پر رنگ است.
وی تصریح کرد: پس از انتخابات شورای شهر و روستا، بسیاری از مردم برای اعتراض به هیئت مرکزی نظارت برانتخابات و شورای نگهبان زنگ زدند و این درحالی است که  برای نظارت بر انتخابات شوراها، هیئتی زیر نظر مجلس شورای اسلامی انتخاب می شود و ربطی به شورای نگهبان ندارد ولی چون اسم نظارت دارد به شورای نگهبان وصلش می کنند.
وی تاکید کرد: در انتخابات شوراها، شورای نگهبان نقشی ندارد و تاکنون قانون اینگونه در نظر گرفته و برای آینده نیز خبر نداریم چه خواهد شد.
وی در زمینه « عدم التزام عملی به اسلام» نیز توضیح داد: بند الف ماده 28قانون انتخابات عدم التزام عملی به اسلام را اعلام کرده است و براساس آن برخی از کاندیدها رد صلاحیت می شوند.
 
رد صلاحیت کردن افراد سخت است
مجلسی در ادامه با اشاره به اینکه رد صلاحیت کردن افراد سخت است، اظهار کرد: براساس قانون مجمع تشخیص مصلحت نظام، کاندید هایی که به رد صلاحیت خود اعتراض دارند برای دیدن علت رد صلاحیت راهکار قانونی دارند، آنان می توانند اعتراض خود را در تهران، به شورای نگهبان ارائه دهند، این موضوع در کمیسیونی که با حضور نماینده وزارت اطلاعات، شورای عالی امنیت ملی و دیگر اعضاء تعریف شده در راستای قانون برگزار می شود مطرح و بررسی شده و در صورت لزوم مدارک به کاندید ها ارائه می شود.
 
عمل به قانون باعث هجمه به شورای نگهبان شده است
رئیس هیئت نظارت استان در ادامه تصریح کرد: ماده 3قانون انتخابات مجلس به صراحت اعلام می کند نظارت بر انتخابات مجلس شوراي اسلامي به‌عهده شوراي نگهبان مي‌باشد، اين نظارت، استصوابي، عام و در تمام مراحل در كليه امور ‌مربوط به انتخابات جاري است.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص چرایی وجود هجمه به شورای نگهبان از گروه ها، جناح ها و جریانات مختلف، گفت: با شناختی که از شورا دارم عمل به قانون باعث هجمه به شورای نگهبان شده است.
وی در پایان ضمن تشکر از خبرنگاران و پرسنل پایگاه خبری عصرهامون،نیز اظهار کرد: کلیه فعالیت های این رسانه را رصد کرده و فعالیت های روزانه آن را رصد می کنم، خوشبختانه با توجه به نوع فعالیت، بازخورد خوبی این رسانه در سطح استان دارا می باشد.

انتهای پیام//
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcjmtevauqeyiz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما