تاریخ انتشار :دوشنبه ۵ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۴۱
بازگشت اقتصاد از دست رفته مردم با طرح های اقتصاد مقاومتی سپاه در سیستان؛

درآمد یک میلیون تومانی مرزنشینان بر پشت بام خانه ها/پنل های خورشیدی مانعی برای مهاجرت

نصب پنل های خورشیدی در روستاهای سیستان دستاوردی بزرگ از سوی سپاه پاسداران است که توانست با یک تیر دو نشان را هدف قرار دهد.
درآمد 1 میلیون تومانی مرزنشینان بر پشت بام خانه ها
درآمد 1 میلیون تومانی مرزنشینان بر پشت بام خانه ها
به گزارش عصرهامون، توجه به اقتصاد داخلی را می توان تنها راه برای برون رفت از تمامی مشکلات در مناطق مختلف ایران دانست، یکی از ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی توجه به توان و ظرفیت‌های داخلی است، اموری که بدون نیاز به خارج از کشور می‌تواند منبع درآمد برای افراد باشد.
در شمال استان سیستان و بلوچستان که پس از خشکسالی شرایط معیشتی مردم نیز با تغییرات جدی رو به روشد، مرزبه عنوان تنها راه برای امرار معیشت مردم لقب گرفت، اما به دلیل شرایط امنیتی دیوار بتنی، مرز را مسدود ساخت تا امنیت پایدار جای خود را با اقتصاد عوض کند.
با این حال مردم سیستان با توجه به عدم مذاکره دولت با کشور افغانستان در خصوص پیگیری حق آبه دریاچه هامون،به طور کلی اقتصاد خود را که بر پایه کشاورزی و همچنین دامداری می چرخید از دست دادند و وارد دور جدیدی از زندگی شدند.
با تاکید مقام معظم رهبری بر ایجاد اقتصاد داخلی، سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران همانند گذشته برای کمک به آغاز دور جدیدی از شکوفایی اقتصاد در این منطقه پا وارد عرصه گذاشت، اهدای وام های اقتصاد مقاومتی به مردم،فرصت مناسبی برای مرزدارانی بود که چشم امید به بازگشایی مرز و یا حتی بازگشت آب به تالاب هامون داشتند.
با توجه به شرایط آب و هوایی سیستان چرخ بسیاری از فعالیت های اقتصاد مقاومتی به پرورش شترمرغ، بلدرچین و حتی استخر های پرورش ماهی می چرخد، اما سیستان یک ظرفیت عظیمی را داراست که بسیاری از استان های کشور در آرزوی به دست آوردن آن هستند.
شمال سیستان و بلوچستان پس از خشکسالی به منطقه ای کویری تبدیل شده است،بادهای ۱۲۰ روزه این منطقه و همچنین خورشید سوزناک شمال استان باعث شد تا از این انرژی پاک برای تولید مهمترین نیاز بشریت یعنی برق استفاده شود.
نصب پنل های خورشیدی در روستاهای سیستان دستاوردی بزرگ از سوی سپاه پاسداران است که می تواند با یک تیر دو نشان را هدف قرار دهد، تولید برق با کمترین هزینه برای روستائیان کم درآمد و حتی بی درآمد آرزوی ۲۰ ساله آنان را محقق ساخته است.
 

 
بازگشت اقتصاد از دست رفته روستائیان با کمک بسیج
سارانی یکی از روستائیان منطقه سیستان است که در چند کیلومتری نوار مرز ایران و افغانستان زندگی می کند،وی در گذشته به مشاغلی همچون ماهیگیری و کشاورزی مشغول بوده است که با آغاز خشکسالی ویران کننده در سیستان معیشت خود را از دست داده است.
او با کمک پنل های اهدایی سپاه پاسداران امروز توانسته است یک درآمد ثابت در ماه به دست آورد و برای همیشه دغدغه شغل را به فراموشی بسپرد.
سارانی در گفت و گو با خبرنگارما گفت: پنل های خورشیدی توسط سپاه و بسیج به مردم اهدا می شود و بخش دیگر آن را کاربر می تواند از سود حاصل از این پنل ها پرداخت کند.
وی افزود: به طور کل می توان گفت که تولیدکننده تنها زحمت نگهداری این پنل های خوردشیدی را به دوش می کشد و به طور رایگان می تواند صاحب چندین پنل خوردشیدی توسط این سازمان شود.
سارانی خاطرنشان کرد: با طلوع آفتاب به وسیله تابش خورشید، برق توسط پنل های خورشیدی تولید و تا غروب آفتاب این فرآیند ادامه دارد در تولید این نوع برق می توان گفت که این بار مردم هستند که می تواننند به دولت برای تولید برق کمک کنند.
وی افزود: تمامی کالاهایی که امروزه از خارج وارد می شود، اگر حمایتی پشت سر تولیدکننده قرار گیرد می تواند با کیفیت بالایی در داخل ایران تولید شود، چرا که امروز هم مردم و هم دولت به این نوع فعالیت ها نیاز دارند، برای مثال می توان گفت که یک فرد جویای کار با حمایت سپاه امروز توانسته است درآمد ۴۵ هزار تومانی خود را که از یارنه های دولتی دریافت می کرده به مبلغی نزدیک به یک میلیون تومان برساند.
سارانی خاطرنشان کرد: امروز خانواده های بسیاری در سیستان به همت سپاه و بسیج از پشت بام خانه خود درآمدزایی می کنند،که این موضوع باعث شده است تا از مهاجرت، مردم و خالی شدن روستاها در مزز شمال استان جلوگیری کند.

 
کسب ماهیانه ۱ میلیون تومان از پشت بام خانه
اردشیر ارباب زهی بخشدار بخش قرقری شهرستان هیرمند به خبرنگار ماگفت: هر پنل خورشیدی به مبلغ ۲۵ میلیون تومان نصب می گردد که نیمی از هزینه هر کدام از این پنل های خورشیدی را سپاه پاسداران با همکاری استانداری پرداخت می کند.
وی افزود: ما بقی هزینه پنل خورشیدی از سود حاصل از فروش برق خود دستگاه ها پرداخت می شود، نصب این پنل های خورشیدی برق یک حرکت بزرگ و جهادی در روستاهای سیستان است که می تواند بسیاری از مردم مرزدار را که در وضعیت بد اقتصادی به سر می برند نجات دهد.
ارباب زهی همچنین اظهار داشت: تا کنون تنها در شهرقرقری که یک شهر کم جمعیت در سیستان محسوب می شود ۶۰ امتیاز پنل خورشیدی برق گرفته شده است که تعداد ۳۵ عدد نصب ، و از این تعداد پنج پنل خورشیدی در مدار جریان دارد.
وی خاطرنشان کرد: در آمد هر پنل خورشیدی بین ۸۰۰ تا یک میلیون تومان است به طور کل می توان گفت که هر خانواده با نصب یک پنل خورشدی در بام خانه، می تواند به این درآمد دست یابد.

 
در کنار سپاه برای شکوفایی اقتصاد مردم ایستاده ایم
غلامرضا گنجی معاون استاندار سیستان و بلوچستان و فرماندار ویژه شهرستان زابل در گفت و گو با خبرنگارما اذعان کرد: فعالیت های گروهی در قالبت اقتصاد مقاومتی می تواند یکی از مهمترین راه ها جهت برون رفت از مشکلات سیستان باشد.
وی افزود: در کنار سپاه و سایر دستگاه هایی که بتوانند مردم را به سوی اقتصاد مقاومتی تشویق کنند ایستاده ایم و کمک خواهیم کرد تا شرایط اقتصادی مردم سیستان را بهبود بخشند.
فرماندار زابل اظهار داشت: دشمنان این آب و خاک شمشیر را از رو بستند و تحریم های ظالمانه ای بر علیه ملت ایران به تصویب رسانده اند، اما کشور عظیم ایران دارای ظرفیت بزرگ و منابع غنی است که هر یک از کشورهای جهان آرزوی داشتن آن را دارند لذا تنها راه مقابله با نقشه های شوم دشمنان اسلام حرکت به سوی اقتصاد مقاومتی است.
وی به ظرفیت عظیم منطقه سیستان در کشاورزی اشاره کرد و افزود: با توجه به نظر کارشناسان کشت گل محمدی و همچنین زعفران که نیاز به آب زیادی نیز ندارند می تواند به کشاورزان منطقه جهت پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی کمک کرد.
معاون استاندار سیستان و بلوچستان اظهار کرد: به زودی در سیستان یک روستا که مهد اقتصادمقاومتی در منطقه است معرفی خواهد شد تا الگویی برای سایر روستاهای دیگر منطقه باشد این روستا که دارای ظرفیت های عظیمی از کشت محصولات کم آب را داراست نمونه کوچکی از اقتصاد داخلی محسوب می شود.
در همین راستا نیز فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در جنوب شرق کشور در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون، به نصب60  پنل خورشیدی در شمال استان اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 30پنل خورشیدی در حال فعالیت است که با این اقدام موثر سپاه، درآمد زایی ثابتی برای خانوارها به وجود آمد به گونه ای که برای هر خانواده ماهانه قریب به700 هزار تومان درآمد از طریق فروش برق به شرکت توزیع برق به دست می آید.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdf90f9yt0zx6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها