تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۰۸:۰۱
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان با اشاره به رونق تولید محصولات شیلاتی در ‏سواحل مکران گفت: تحقق شعار سال اراده جمعی تمامی ادارات و نهادها را می طلبد.‏
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان
مدیرکل شیلات سیستان و بلوچستان
هدایت الله میرمرادزهی در گفت وگو با خبرنگار عصرهامون اظهار کرد: صید و صیادی و آبزی پروری یکی از بزرگترین پتانسیل ها و استعدادهای منطقه چابهار به علت برخورداری از وجود دریا است که بر اساس سند چشم انداز، این سازمان هر سال نسبت به سال گذشته با روش جدید صیادی استحصال ماهی را به خاطر تامین مواد اولیه کارخانه جات کنسرو و تامین ماهی مورد نیاز استان و کشور انجام می دهد به گونه ای که در حال حاضر75 درصد از صید صنعتی- تجاری کشور از این استان انجام می شود.

وی در ادامه به نامگذاری شعار سال از سوی مقام معظم رهبری مبنی بر رونق تولید اشاره کرد و افزود: در راستای تحقق شعار سال باید تمامی ادارات و نهادها این مهم را اولویت کاری قرار دهند تا بتوان با رفع موانع و گرفتاری های موجود که بر سر راه تولیدکنندگان است، از تسهیلات این بخش نیز به نحو شایسته بهره مند شد و در کنار آن پروژه های بخش صید و صیادی را نیز انجام داد.

وی با بیان اینکه ماهی های تجاری این منطقه از تنوع و کیفیت خوبی برخوردار هستند، افزود: شیلات این منطقه در سه سال متوالی رتبه اول کشور را در میان استان های ساحلی به خود اختصاص داده است به گونه ای که در سال 95-94حدود 231 هزار تن، سال 96-95 حدود 251 هزار تن و در سال 97-96 نیز حدود 303 هزار تن از دریا استحصال انجام شد و این امر خود بیانگر آن است که بر اساس سند چشم انداز می توان تا سقف600 هزار تن استحصال را در نظر داشت.

وی در تکمیل مطلب فوق با بیان اینکه سیستان وبلوچستان پتانسیل، استعداد و ذخیره ماهی خوبی را دارد که می تواند زمینه اشتغال مناسبی را برای مردم به وجود آورد، گفت: در حال حاضر علاوه بر صید ماهی های صنعتی گیدر، هوور، دم زرد، خطی، مسقطی، ماهی های غیرماکول که در دستور کار داریم، از دریای این منطقه بهره برداری جلبک، خیار دریایی، صدف و حلزون هم انجام می شود.
 
پرورش میگو پتانسیلی مهم در بخش آبزی پروری
مدیر کل شیلات استان ادامه داد: علاوه بر برداشت از دریا کار توسعه، بازسازی، مرمت هم در حال انجام است تا سفره دریا همیشه برای مردم جاری باشد، همچنین در خصوص نحوه صید که با هدف رونق و کیفیت تولید می باشد اقدام به جایگزینی صید با قلاب (صید انتخابی) شده چرا که این امر از لحاظ کیفیت و قیمت مناسب تر است.

وی تصریح کرد: در بخش آبزی پروری یکی از پتانسیل های مهم منطقه بحث مزارع میگو است که در حال توسعه آن هستیم، در این راستا سایتی با عنوان گواتر در گذشته وجود داشت که بر اثر بیماری و توفان های گونو تعطیل شده بود که با فعال کردن مجدد آن در سال اول 570 تن، در سال دوم هزار و 25 تن و در سال جاری هزار و 650 تن تولید برداشت انجام شد.
 
 
 
گام های موثری در راستای تحقق شعار سال
به گفته وی، با راه اندازی سایت رودیک گام های موثری در راستای تحقق شعار سال صورت خواهد گرفت به گونه ای که اگر بتوان بر اساس سند چشم انداز برنامه ریزی و تا سقف 15 هکتار زیر کشت برود، ارزآوری برای کشور و بهبود شرایط اشتغالی و اقتصادی مردم دور از انتظار نخواهد بود.

میرمرادزهی در ادامه مطالب خود با بیان اینکه هم اکنون 113 هزار نفر به علت وجود نعمت دریا مشغول به کار در بخش های مختلف تکثیر، پرورش، فرآوری ها، کارخانجات و لنج ها هستند، گفت: حدود دو هزار و 400 لنج و قایق در حال حاضر مشغول به فعالیت می باشند که اگر این برنامه تا سقف 15 هکتار پیش رود آن هنگام می توان حرفی برای گفتن داشت و زمینه اشتغال را برای 300 هزار نفر در بخش های صید و صیادی و آبزی پروری در نظر گرفت.
 
صید و صیادی و آبزی پروری بهترین پتانسیل سیستان وبلوچستان
وی از بندر چابهار به عنوان تنها بندر کشور که دسترسی به آبهای آزاد بین المللی دسترسی دارد، یاد کرد و ادامه داد: هنوز نتوانسته ایم از ظرفیت کامل بندر چابهار استفاده کنیم، اگر از تمام ظرفیت سواحل مکران در بخش شیلات استفاده شود قطعا زمینه اشتغالزایی برای 300 هزار نفر فراهم خواهد شد زیرا با توجه به اهمیت سواحل مکران، بهترین پتانسیل سیستان وبلوچستان، صید و صیادی و آبزی پروری است.

این مسئول در ادامه به صید مشترک با 32 کشور اشاره و اذعان کرد: پرورش میگو و ماهی در مزارع و قفس از دیگر دستاوردهای این سازمان می باشد که در این راستا حدود 42 هزار هکتار مزارع پرورش میگو در جنوب استان شناسایی شده است.
 
وی با تاکید بر این مطلب که کنسرو ماهی تولیدی این استان به کشورهایی نظیر لبنان، سوریه، عراق و غیره صادر می شود، خاطر نشان کرد: هم اکنون در بخش آبزیان، میگو نیز به کشورهای اروپا، آسیا، ویتنام، امارات و چین صادر می شود.

مدیر کل شیلات استان در ادامه به پروژه های مورد نظر در سال جاری اشاره کرد و افزود: پرورش ماهی در قفس یکی از اولویت هایی است که در آینده یازده متقاضی و سه شرکت قرار است از تسهیلات این بخش استفاده کنند، در این راستا حدود 2 هزار تن برنامه این سازمان در سند چشم انداز است تا از ظرفیت منطقه چابهار به نحو شایسته استفاده شود.
 
رسیدن به سند چشم انداز در سال رونق تولید
وی در تکمیل مطلب فوق تصریح کرد: اقدامات لازم در خصوص زمینه های پشتیبان انجام شده تا با واگذاری آنها به پشتیبان و کارهایی که در بستر خشکی همچون فرآوری، بسته بندی، صادرات و پرورش ماهی در قفس و ... انجام می شود، مردم نیز بهره ای کامل از این برنامه ها داشته باشند.

وی خاطر نشان کرد: در بحث صید و صیادی برنامه شیلات استان این است تا نسبت به سال گذشته که 303 هزار تن استحصال انجام داده امسال به سند چشم انداز نزدیک تر شود و به 600 هزار تن دست یابد.

این مسئول ادامه داد: در بخش آبزی پروری نیز قصد داریم با وجود سایت 1000 هکتاری تَنگ و هزار و 500 هکتاری رودیک و گواتر سطح زیر پوشش را به هزار و 500 هکتار سوق دهیم تا میزان برداشت به سه هزار و 500 تن برسد؛ اینها اهدافی است که هر سال رونق در تولید را در بر دارد.

وی تصریح کرد: در این راستا با همکاری نهادهای مربوطه قطعا شاهد رونق تولید 10 تا 15 درصدی در این زمینه خواهیم بود.
 
 
 
افزایش 250 قایق و 30 لنج برای برداشت بهینه تر از آبهای آزاد
میرمرادزهی در ادامه سخنان خود به نحوه فعالیت لنج ها پرداخت و افزود: در سال جاری توانستیم به روش صید با قلاب لنج ها را فعال و علاوه بر آن بخشی را با همکاری سازمان شیلات ایران و معاونت صید و صیادی و پیگیری استاندار به 20 فروند افزایش دهیم تا در کنار افزایش آورده به مشارکت و سرمایه ریزی بخش خصوصی نیز بپردازیم؛ امسال نیز 30 لنج دیگر با قلاب و 250 قایق در برنامه کاری قرار دارد تا در برداشت از آبهای آزاد فرا اقیانوس هند سهم بسزایی داشته باشیم.

وی با بیان چابهار و کنارک نقش بسزایی در ایجاد اشتغال و درآمد خانوارها دارند، افزود: سرمایه‌گذاری در بخش شیلات به صرفه‌ ترین و اقتصادی‌ ترین راه فعالیت در سواحل مکران محسوب می شود، همچنین رسیدن به رونق تولید اراده و همت ملی و جمعی تمامی نهادها و ارگان ها را می طلبد تا با حمایت تولید کننده و سرمایه گذار تحقق این مهم نیز رونق دوچندانی به خود گیرد در این راستا نباید فراموش کرد کشوری موفق است که از استعداد و پتانسیل خود  استفاده کند.

به گزارش عصرهامون توجه به مزارع پرورش میگو، توسعه پرورشگاه های ماهی در قفس، توسعه و تکثیر آبزیان، ایجاد و توسعه بنادر ماهیگیری، صیادی و تخلیه صید، کارخانه های تون و پودرماهی طرح هایی هستند که در چشم انداز برنامه ششم توسعه پیش بینی شده اند و می توانند نقش مهمی در ایجاد اشتغال داشته باشند. بر این اساس بخش شیلات در سیستان و بلوچستان یکی از پتانسیل ها و ظرفیت های مهم در توسعه و اشتغال است که در زمینه صادرات، غذای سلامت و تأمین مواد اولیه کارخانجات منطقه کاربرد دارد.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcep78zxjh8zpi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما