تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۹ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۰۶:۰۸
اشتغال، مسکن و ازدواج در حالی عمده مشکل جوانان به شمار می روند که سال هاست از زبان مسئولان شعارهایی برای رفع آنان داده می شود.
بیکاری؛ مهمترین دغدغه جوانان استان/کلید حل مشکلات در دست مسئولین دولتی است
به گزارش عصرهامون، فصل فصل زندگی آدمی پر از روزهایی است که رُخ جوانی و پیری بر تن آن می نشیند و به آن رنگ و لعاب می دهد.

روزهایی تکرار نشدنی که به قول جوانان دیروز باعث فتح قله های پیشرفت و موفقیت مادی و معنوی بود و امروز اما جوانان آن طور که باید جوانی نکردند چرا که دغدغه هایی همچون بیکاری، نبود واحدهای تولیدی، اقتصاد، مسکن، ازدواج، نبود مراکز تفریحی و... از عمده مشکلات آنان به شمار می رود.

همه ساله در تقویم ایرانیان به مناسبت روز ولادت با سعادت حضرت علی اکبر(ع) هفته ای را به نام جوانان نامگذاری کرده اند، جوانانی که این روزها نشستن به پای درد دل هر کدام از آنها حکایتی خواندنی دارد.

حکایتی که با ورق زدن صفحات دفترش، از آرزوها و روزهایی که جوانان برای آن در تلاش هستند بارها مطالبی به نگارش در آمده اما از برآورده شدن انتظارات آنها به ندرت چیزی بر صفحاتش نگاشته شده است.

در همین راستا گفت و گویی داشته ایم با چند نفر از جوانان سیستان وبلوچستان که خواندن آن خالی از لطف نیست.
 
بکارگیری نیروهای بازنشسته بیشترین ضربه را به جوانان وارد کرده است
سرگزی یکی از جوانان متاهل زاهدانی در گفت وگو با خبرنگار اجتماعی عصرهامون، عمده مشکل جوانان امروزی را نبود شغل عنوان کرد و گفت: این معضل یکی از عوامل اصلی بروز آسیب های اجتماعی است که به علت نبود درآمد کافی شاهد وقوعد طلاق و اعتیاد در جامعه هستیم.

وی با بیان اینکه دولت باید برای رفع بیکاری تدبیری بیاندیشد و با این شرایط مقابله کند، افزود: بکارگیری نیروهای بازنشسته بیشترین ضربه را به جوانان وارد کرده و این درحالیست که امروزه جوانان تحصیلات عالیه را در دانشگاه ها گذرانده و از بیکاری و نبود شغل رنج می برند در این راستا دولتمردان باید به سمت جوانگرایی گام بردارند و این فرصت را به جوانان بدهند تا علاوه بر کاهش آمار بیکاری از تجربیات بازنشستگان هم بهره مند شوند چرا که توانایی جوانان بیش از این افراد است.

به گفته این شهروند زاهدانی، این روزها جوانان از تشکیل خانواده واهمه دارند زیرا نبود شغل، مسکن، وسیله نقلیه و... باعث تجردگرایی و افزایش سن آنان شده است.
 
جوانان از وعده و وعید مسئولان به ستوه آمده اند
سامانی فر یکی از جوانان ساکن در شهرستان زهک به خبرنگار ما گفت: بیکاری یکی از مشکلات طاقت فرسا در جامعه است که این روزها باعث بروز اعتیاد، کاهش اعتماد به نفس، افسردگی و سرخوردگی، افزایش آمار طلاق، بالا رفتن سن ازدواج و تجرد گرایی در جامعه شده است.

به گفته وی، جوانی که برای امرار معاش خود با سختی مواجه است دیگر روحیه شادابی نخواهد داشت و روز و هر شب باید به مشکلاتش فکر کند.

وی با بیان اینکه امروزه جوانان از وعده و وعید مسئولان به ستوه آمده اند، افزود: عدم حمایت مسئولان از جوانان از یک سو و مسئولیت‌گریزی، ترس از طلاق و شکست در زندگی آینده، ترس از خیانت همسر، اعتیاد برخی از جوانان به مواد مخدر، مدرن شدن زندگی، الگوپذیری جوانان از غرب و تمایل آنها به زندگی مجردی، تزلزل ارزش‌های سنتی و مهاجرت فرهنگی، مشکلات اقتصادی، مسکن، تهیه وسایل زندگی، مهریه سنگین و بیکاری از سوی دیگر باعث شده تا جوانان از مقوله ازدواج واهمه داشته باشند.
 
کلید حل معضل بیکاری در تدبیر مسئولان است
کیخایی یکی از جوانان چابهاری دغدغه اصلی جوانان را بیکاری، اعتیاد و ازدواج دانست و ادامه داد: مسئولان باید در سیاست گذاری های خرد و کلان توجه بیشتری به جوانان داشته باشند چرا که بروز چنین دغدغه هایی باعث خدشه دار کردن وجهه اجتماعی و فرهنگی افراد می شود.

به گفته وی، جوانان امروزی به علت نبود شغل و امنیت شغلی، نداشتن مسکن و... به لذت های آنی و زودگذر بدون تعهد روی آورده اند به گونه ای که افزایش طلاق، بی بند وباری، ناتوانی در تشکیل خانواده، بزهکاری، جرم ، جنایت و فساد از جمله تبعاتی است که براساس تحقیقات میدانی و علمی ریشه در بیکاری دارند .
 
جوانان برای امرار معاش به قاچاق روی آورده اند
دادره دیگر شهروند سراوانی در این خصوص بیان کرد: بیشتر جوانان از نبود شغل در رنج و عذاب هستند به گونه ای که آنها برای امرار معاش به شغل های کاذبی همچون قاچاق سوخت و انسان روی آورده اند که بسیار خطر آفرین است.
 
به گفته وی، به علت گرانی های موجود و افزایش قیمت برخی از اجناس برای تشکیل یک زندگی ساده جوانان دیگر میلی به ازدواج ندارند، همچنین بالا بودن اجاره بها مسکن و بیکاری از دیگر عوامل عدم رغبت جوانان به ازدواج و یا بالا رفتن سن ازدواج است.
 
کلید حل مشکلات در دست دولت است
شهرکی یکی از شهروندان سیستانی نیز در ادامه اعطای وام کم بهره به جوانان را راهکاری برای رفع مشکلات دانست و ادامه داد: در کنار وام ازدواج وام های دیگری نیز در نظر گرفته شود تا جوان در اوایل زندگی بتواند به وسیله این اعتبارات فعالیت های شغلی مناسبی را ایجاد کند.

به گفته وی، دولت می تواند راهکارهایی جهت ازدواج آسان در نظر گیرد تا جوانان به این سمت و سو تشویق شوند چرا که این روزها تهیه جهزیه یا برگزاری مراسم عروسی خود هزینه های هنگفتی دارد که این امر ازدواج را غیرممکن کرده است.

شهرکی با تاکید بر این مطلب که کلید حل مشکلات در دست دولت است، افزود: حمایت از جوانان و رفع مشکلات پیش روی آنان باید اولویت دولتمردان باشد چرا که آینده کشور به دست همین جوانان ساخته خواهد شد.
 
نبود شغل دغدغه تمام جوانان است
کوشا یکی از جوانان ساکن در شهرستان هامون هم در این رابطه اظهار کرد: کمبود درآمد و به عبارتی نبود شغل و تورم فزاینده دغدغه اصلی جوانان است.

 وی با بیان اینکه جوانان باید جایگزین افراد چند شغله و بازنشسته شوند، گفت: جوانی که درآمد ندارد چگونه می خواهد اقساط وام ازدواج را پرداخت یا خانه ای رهن و اجاره کند، این موارد از جمله دلایل عدم استقبال از ازدواج و بالا رفتن سن جوانان به شمار می رود.

و اما در انتها این گزارش و با صحبت با جوانان به این جمع بندی می توان رسید که بزرگترین غول مشکلات و اصلی ترین دغدغه جوانان اشتغال، اقتصاد و ازدواج است. غولی که در طول دهه های گذشته هم وجود داشته و باید برای حل این مشکلات تدابیری جدی اتخاذ شود.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcizuazzt1azy2.cbct.html
نام شما
آدرس ايميل شما