تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۲۸
بلایی که استفاده غیرمجاز از کودهای شیمیایی سر مردم می‌آورد؛

سونامی آب‌های آلوده و سفره‌های سمی، در راه غرب کشور

سکوت و انفعال مسئولان محیط زیست در کنار خلأهای قانونی برای ورود جهاد کشاورزی، عرصه را برای جولان کشاورزان غیربومی در استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی در اراضی کرمانشاه فراهم کرده است.
سونامی آب‌های آلوده و سفره‌های سمی، در راه غرب کشور
به گزارش عصرهامون به نقل از مرصادنیوز زمین‌های حاصلخیز دشت‌های استان کرمانشاه چند سالی می‌شود شاهد حضور پررنگ کشاورزان غیربومی و مهاجری است که با کشت محصولات آب‌دوست همچون سیب‌زمینی، هندوانه و پیاز در حال تخلیه سدها و آلوده کرده سفره‌های آبهای زیرزمینی هستند.
این مشکل روز به روز در حال حاد شدن است؛ با افزایش اجاره‌بهای زمین‌ها کشاورزان غیربومی هم درصدد افزایش ثمردهی زمین‌های اجاره شده برآمده‌اند و روی به استفاده بیشتر از کودهای کشاورزی آورده‌اند که میراث شومی را با این کار برای کرمانشاهی‌ها برجا می‌گذارند.
آلوده شدن سفره‌های آب زیرزمینی و محصولات ناسالمی که ره‌آورد این افزایش مصرف کودهای شیمیایی است سونامی انواع بیماری های خطرناک را در سالهای آینده برای مردم این استان به همراه دارد و کمترین توجهی به این موضوع نمی‌شود.
سکوت و انفعال مسئولان محیط زیست در کنار خلاءهای قانونی برای ورود جهادکشاورزی عرصه را برای جولان این افراد سودجو فراهم و ضرورت ورود مدعی‌العموم به این قضیه را دوچندان کرده است.
ا
 
افزایش کودهای مصرفی و آلودگی آبهای زیرزمینی
علی مرادی، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز می‌گوید که در حال حاضر شاهد اضافه برداشت در کشت محصولاتی نظیر برنج، سیب زمینی، پیاز و هندوانه که پر آب بر بوده و جزو کشتهای بومی استان نبوده، هستیم. برنج کاری در مقابل چاه های آب به جای پنج تا هفت هزار مترمکعب طبق الگوی آب به حدود 20 هزار مترمکعب آب نیاز دارد.
او ادامه می‌دهد که امسال 300 حلقه چاه به دلیل اضافه برداشت پلمب شده که افراد متخلف تعهد داده اند و برخی نیز موظف به نصب کنتور هوشمند شده اند. همچنین به دلیل اینکه تمام چاه ها مجهز به کنتور هوشمند یا وسائل اندازه گیری نیستند، آماری از میزان اضافه برداشت در دست نیست اما با توجه به تجارب قبلی و اطلاعات گشت ها، بحث اضافه برداشت تائید می شود که در مواردی از طریق دادگستری نیز پیگیری شده است.
مرادی، کشاورزان مهاجر را یکی از مشکلات جدی استان می‌داند و می‌گوید که کشتهایی نظیر خیار، هندوانه و گوجه که پر آب بر هستند ه در هفته یک بار آبیاری می شوند باعث اضافه برداشت می شود.
مرادی با بیان اینکه به کشاورزانی که مقابل چاه های آب برنج کشت می کنند اخطار می دهند، گفت:
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای استان کرمانشاه ابراز امیدواری می‌کند که از حضور کشاورزان مهاجرکه سفره های آب زیرزمینی و اراضی را تخریب می کنند، جلوگیری شود زیرا این کشاورزان کودها و سموم زیادی را در آب حل می کنند که جذب می شود.
او تاکید می‌کند که این اقدام کاری جمعی است و یک شرکت به تنهایی از عهده آن برنمی آید و همه مسئولان درست اندرکار در استان باید دخالت کنند. تاکنون هم به دلایلی از جمله نبود محدودیت قانونی مبنی بر اینکه کشاورزی حق به اجاره دادن زمین خود را ندارد، برخوردهای لازم انجام نشده است.
مرادی یک واقعیت تلخ را هم بیان می‌کند و آن این است که برخی کشاورزان برای دریافت منافع آنی زمین‌های خود را با هزینه های کلان اجاره می دهند و کشاورزانی که آن را اجاره مکرده و از طریق سموم و کودهای تقویتی محصول بیشتری برداشت می کنند تا هزینه اجاره پرداختی جبران شود.
این مسئول معتقد است کهمجموعه تصمیم ساز استان نظیر نماینده دادستانی و استاندار باید در جلسات مربوطه حضور یابند زیرا این موضوع اراده جمعی می خواهد و باید تصمیمی عقلایی اخذ شود تا بار قانونی نداشته باشد.
ا
جهادکشاورزی: برای برخورد خلا قانونی داریم
سید افشین صفوی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز اظهار داشت: براساس قانون هیچ منعی برای به کارگیری کشاورزان مهاجر نداریم با این حال سازمان جهاد کشاورزی به مراکز زیر مجموعه ابلاغ کرده حتی الامکان از در اختیار قراردادن نهاده های کشاورزی به افراد غیر بومی استان خودداری کنند.
وی افزود: در حال حاضر اهرمی مبنی بر اینکه اجازه ندهد کشاورزان زمین خود را به دیگری اجاره ندهند در قالب قانون، آیین نامه و دستورالعمل نداریم.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه گفت: کار این سازمان ترویجی است و از طریق رسانه های گروهی از کشاورزان خواسته شده بر روی زمین های خود کار کنند و زمین را به دیگران کرایه ندهند زیرا دیگران دلسوزی لازم را نسبت به زمین نخواهند داشت.
صفوی خاطرنشان کرد: بر اساس آزمایشات انجام شده اخباری مبنی بر بالاتر بودن کود و سموم موجود در محصولات تولید شده توسط کشاورزان مهاجر صحت ندارد.
با این انفعال محیط زیست و رویه فعلی سلامتی کرمانشاهی‌ها در معرض تهدید جدی قرار گرفته و نیازمند ورود نهادهایی همچون دادستانی و مراجع قضایی برای برخورد با این افراد سودجوست.
انتهای پیام/
  https://www.asrehamoon.ir/vdccx4qsx2bqsp8.ala2.html
نام شما
آدرس ايميل شما