تاریخ انتشار :يکشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۴۱
زهرا عبداللهی گفت: در ایام روزه داری پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تامین انواع مختلفی از موادغذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن توصیه می شود.
مصرف درست موادغذایی ضامن سلامت روزه داران/ در وعده سحر غذاهای کم حجم و غنی بخورید
به گزارش عصرهامون ؛ زهرا عبداللهی، کارشناس تغذیه و رژیم درمانی در گفت و گو با خبرنگار زاهدنیوز بیان کرد: در ماه مبارک رمضان نیز مانند همیشه پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل یعنی تامین انواع مختلفی از موادغذایی به تناسب با یکدیگر و مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن و رعایت میانه روی با محدود نمودن غذاهای دارای چربی، کلسترول، قند ونمک زیاد و ترکیبات افزودنی توصیه می شود.

وی افزود: غذاها بر اساس محتوای پروتئین، ویتامین و مواد معدنی در 6 گروه اصلی غذایی قرار دارند و همچنین انتخاب مواد غذایی جایگزین در هر گروه غذایی برای برطرف نمودن نیازهای تغذیه ای شامل آب، املاح، ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و انرژی مورد نیاز بدن افراد روزه دار در سه وعده غذایی سحر، افطار و شام ضروری است.

وی ادامه داد: شش گروه مواد غذایی اصلی و جایگزین های آنها گروه نان و غلات که شامل نان ها، برنج، ماکارونی، رشته ها و ... هستند و گروه سبزی ها، گروه میوه ها، گروه شیر و لبنیات، گروه تخم مرغ و گوشت و گروه حبوبات و مغزدانه ها هستند.

مصرف درست موادغذایی ضامن سلامت روزه داران است

عبداللهی تاکید کرد: در ایام روزه داری امسال به مصرف منابع کافی پروتئین اعم از حیوانی و یا گیاهی که برای عملکرد طبیعی سیستم ایمنی بدن برای پیشگیری از بیماری کووید 19 لازم هستند باید توجه شود.

وی خاطرنشان کرد: انواع حبوبات منبع پروتئین هستند و وقتی همراه با غلات مصرف می شوند به عنوان جایگزین گوشت، مرغ و ماهی می توانند یک پروتئین خوب و با کیفیت را برای بدن تامین می کنند.

وی با اشاره به وعده های غذایی در ایام روزه داری نیز گفت: در وعده سحری و دو وعده افطار و شام نیز باید وعده های اصلی می باشند و به ویژه افرادی که در طول روز فعالیت بیشتری دارند نوع غذایی که در وعده سحری خورده می شود با تامین انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن نقش مهمی در حفظ کارایی و جلوگیری از کم آبی بدن، ضعف و خستگی دارد.

این کارشناس تغذیه و رژیم درمانی تاکید کرد: در این وعده غذایی از غذاهای کم حجم و غنی از مواد مغذی که کم نمک، کم چرب و کم شیرین هستند استفاده شود چراکه اصولا مصرف زیاد قند، نمک و چربی موجب تضعیف سیستم ایمنی بدن می شوند.

در ماه رمضان نباید پرخوری کرد

وی با اشاره به تغذیه مناسب در وعده افطار نیز بیان کرد: دراین وعده نیز باید ضمن پرهیز از پرخوری از غذاهای سبک و در عین حال پرانرژی استفاده و سعی شود غذا به آرامی جویده شود و همچنین در وعده افطار چون بدن نیاز به یک منبع انرژی به شکل کلوکز دارد که کاهش قند خون در ساعات روزه داری را جبران کند بهتر است یک لیوان آب گرم یا چای کمرنگ و یا یک لیوان شیر گرم همراه با خرما یا عسل در شروع افطار مصرف شود.

دکتر عبداللهی با اشاره به تغذیه مناسب در وعده شام نیز گفت: شام به عنوان یکی از وعده های غذایی مهم در روزه داری باید مورد توجه قرار گیرد و بهتر است افراد روزه دار حدود یک ساعت پس از صرف یک افطار بسیار ساده و سبک اقدام به خوردن شام نمایند.

وی افزود: در این وعده می توان از گوشت، مرغ یا ماهی، حبوبات، نان یا برنج به شکل پلو و خورش، کوکوها و کتلت کم روغن، خوراکهای مختلف با نان سبوس دار همراه باسبزی و سالاد، ماست و یا دوغ استفاده کرد.

عبداللهی در پایان با اشاره به رعایت توصیه های تغذیه ای و بهداشتی در زمان روزه داری خاطرنشان کرد: پس از افطار تحرک و فعالیت با شدت متوسط که موجب مصرف کالری می شود توصیه می شود وهمچنین نماز خواندن در اوقات مختلف روز با حرکت هماهنگ، تعدادی از مفاصل و ماهیچه ها باعث ایجاد توازن و تعادل در بدن، مصرف کالری کمک به جریان خون و کمک به متابولیسم غذا می شود.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcbffb8frhb55p.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما