تاریخ انتشار :دوشنبه ۲ تير ۱۳۹۹ ساعت ۱۰:۴۶
مهدی سراوانی اول، رئیس اداره حفاظت محیط زیست زابل گفت: چرای دام در تالاب هامون می تواند باعث ادامه بحران گرد و غبار و نابودی پوشش گیاهی توسط عده ای از مردم شود.
چرای دام؛ بلای جان تالاب هامون/ وقتی مردم محلی فرسایش گرد و خاک را در سیستان تشدید می کنند
به گزارش عصرهامون، ورود دام و چرای بی‌رویه احشام از مهم‌ترین مشکلات و تهدیدهای تالاب هامون محسوب و موجب نابودی پوشش گیاهی مناسب تالاب، افزایش فرسایش خاک منطقه و در نتیجه تشدید پدیده گرد و غبار در منطقه سیستان می‌شود.

تالابی که پس از سال های خشکسالی امسال جان تازه ای به خود گرفته و رویش گیاهان سرسبزی آن راه به همراه داشته، اما برخی مردم با بی توجهی به این موضوع به معضلات کهنه دیار رستم دستان دامن می زنند.

چرای دام بر خلاف قوانین زیست محیطی

مهدی سراوانی، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان زابل در باره به خبرنگار ما گفت: چرای دام در تالاب هامون ممنوع و بر خلاف قوانین زیست محیطی است، اما طبق معمول هر سال متاسفانه طی روزهای اخیر در حین گشت زنی در پهنه گسترده تلاب هامون یک بگ شتر را مشاهده و به بیرون از محدوده تالاب هدایت کردیم.

وی همکاری مردم را در این زمینه ضروری دانست و افزود: با توجه به ورود آب به تالاب هامون و برنامه های متعدد زیست محیطی برای احیای پوشش گیاهی شامل هدایت آب به کانون های بحرانی گرد و غبار از طریق انجام پروژه های لایروبی و حفر کانال و  انجام پروژه نهالکاری در پهنه ای وسیع، چرای دام می تواند باعث ادامه بحران گرد و غبار و نابودی پوشش گیاهی توسط عده ای معدود شود.

سراوانی اول ادامه داد: یگان حفاظت محیط زیست شهرستان به صورت شبانه روزی در قالب برنامه های متعدد گشت و کنترل در تالاب و مناطق حوزه شهرستان حضور دارد و با هرگونه ورود دام به تالاب برابر مقررات جاری برخورد قانونی می کند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcdk90fxyt0xz6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما