تاریخ انتشار :دوشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۲۵
عبدالحمید ایران نژاد گفت: بخشی از صرفه جویی در مصرف برق به فرهنگ مردم برمی گردد، مدارس در این خصوص اقدامات لازم را انجام ندادند، بسیاری از خانواده ها هم باید از کودکی به فرزندان خود مصرف بهینه را در هر موردی آموزش دهند.
پویش "به_وقت_روشنایی" فرهنگ سازی برای مصرف بهینه/صرفه جویی از نیروگاه تا خانه، کلید بهره مندی همگانی از برق است
به گزارش عصرهامون، مرداد ماه که به نیمه می رسد تابستان تمام توان خود را به کار می گیرد تا گرمای هوا دوچندان شود، در این میان تنها راهکار برای مبارزه با گرمای طاقت فرسای تابستان استفاده از خنکای کولر است.

گرم ترین روزهای سال فرا رسیده است، بسیاری از مردم به صورت شبانه روزی کولرهای خود را روشن نگه می دارند تا هرم گرمای تابستان برایشان قابل تحمل باشد.

مریم بندئی، مدیر امور دیسپاچینگ و فوریت های برق شرکت توزیع برق سیستان و بلوچستان پیش از این در گفت و گو با این پایگاه خبری بیان کرد: پارسال دوره پیک مصرف برق در 16 مرداد ماه رخ داد، اما امسال اوج مصرف در سه تیر ماه اتفاق افتاد.

به گفته این مقام مسئول، امسال نسبت به سال گذشته 21 مگاوات افزایش پیک مصرف در سیستان و بلوچستان رخ داده است و حدود یک و نیم ماه زودتر به اوج مصرف برق رسیدیم.

به گفته این مقام مسئول، می‌توان پیش‌بینی کرد که روزهای سختی در انتظار سیستان و بلوچستان است، زیرا تاکنون ۲۱ مگاوات افزایش مصرف نسبت به پارسال داشتیم، این در حالی است که روزهای گرم هنوز در راه است.

بر این اساس برای صرفه جویی در مصرف برق پویشی با عنوان #به_وقت_روشنایی شکل گرفته است.

فرهنگ سازی و آموزش کلید صرفه جویی

عبدالحمید ایران نژاد یکی از نویسندگان بومی سیستان و بلوچستان با پیوستن به این پویش به خبرنگار ما گفت: ایران در تولید برق مشکلی ندارد و می تواند به میزان نیاز مردم برق تولید کند، اما در استفاده از این انرژی مشکلاتی وجود دارد.

وی ادامه داد: در گذشته منازل به صورت خانه باغ بود و مردم چند ساعتی را در حیاط سپری می کردند، اما امروزه منازل آپارتمانی است، به همین دلیل از هوای آزاد استفاده چندانی نمی شود و مردم در خانه ها کولر و اسپیلت روشن می کنند و در صورتی که 15 دقیقه در 24 ساعت کولر خود را در پیک گرما خاموش کند می تواند سهم عمده ای در صرفه جویی داشته باشد.

به گفته این مقام مسئول، بخشی از صرفه جویی در مصرف برق به فرهنگ مردم برمی گردد، مدارس در این خصوص اقدامات لازم را انجام ندادند، بسیاری از خانواده ها هم باید از کودکی به فرزندان خود مصرف بهینه را در هر موردی آموزش دهند تا این موضوع از کودکی نهادینه شود.

ایران نژاد ادامه داد: علاوه بر این باید براساس شرایط اقلیمی کشور و سیستان و بلوچستان اقدام به تولید کولر و اسپیلت کرد، کالاهای وارداتی به دلیل کاهش ولتاژ برق و سازگار نبودن با شرایط اقلیمی استان دو تا سه سال عمر مفید دارند.

این نویسنده بومی ادامه داد: اتلاف برق هم از مسیر تولید در نیروگاه تا مصرف بر اساس برآورد کارشناسان 15 درصد است و باید در این زمینه هم چاره اندیشی شود.

به گفته این چهره فرهنگی، برای صرفه جویی در مصرف برق باید به فرسودگی مسیر منتقل کننده برق، ترانس ها و تجهیزات رسیدگی شود و از سیستم های نوین برای تولید انرژی الکتریکی استفاده کرد.

ایران نژاد تصریح کرد: دنیا در حال پیشرفت است و باید تا 30 سال دیگر تیرهای برق جمع آوری و منسوخ شود و انرژی الکتریکی از طریق نور خورشید تامین و در پشت بام هر خانه سلول های خورشیدی نصب شود.

وی ادامه داد: سیستان و بلوچستان قابلیت زیادی برای استفاده از انرژی خورشیدی دارد و می تواند از این طریق برق دیگر استان ها را هم تامین کند، نباید به دنبال سیستم فرسوده کنونی باشیم و متناسب با پیشرفت علمی دنیا در زمینه تولید انرژی الکتریکی اقدام شود.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcdf50f9yt0xn6.2a2y.html
نام شما
آدرس ايميل شما