تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۵۰
چند روزی است که کمبود سیمان در بازار های سیستان و بلوچستان به صورت چشمگیری خودنمایی می کند و موجب نارضایتی بسیاری از شهروندان شده است، گویا از نظر کارخانه داران صادرات بر توزیع داخلی ارجحیت دارد.
غافلگیری مردم جنوب شرق کشور از گرانی و کمیابی سیمان/ وقتی صادرات بر توزیع ارجحیت دارد
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از پایگاه خبری اوشیدا؛ سیستان و بلوچستان به واسطه وجود کارخانه های تولید سیمان، به بزرگترین صادر کننده این محصول به کشورهای همسایه از جمله افغانستان تبدیل شده است.

علاوه بر این به واسطه وجود کارخانه سیمان در شمال و جنوب سیستان و بلوچستان، سال هاست مردم از سیمان تولیدی دیگر نقاط کشور بی نیاز شده اند و سیمان مورد نیاز خود را از داخل استان تامین کنند، شرایط هم به گونه ای پیش رفته که کمبود این محصول در بازار مصرفی حس نشود.

اما چند روزی است که در این خطه مردم از نبود سیمان در بازار گلایه مند و خواستار رفع این اقدام از سوی مسئولان مربوطه هستند.

سیمان است اما برای مردم نه!

علی رضا پودینه، یکی از شهروندان سیستانی در این خصوص به خبرنگار ما گفت: 2 روز است که برای تکمیل ساخت و ساز منزل مسکونی ام به سیمان نیاز دارم اما این محصول در بازار یافت نمی شود، گویا کمیاب شده است.

وی افزود: در حالی این مشکل به وجود آمده است که در این استان از وجود 2 کارخانه تولید سیمان برخوردار هستیم، اما این کارخانه ها صادرات را به مردم ترجیح می دهند.

این شهروند بیان کرد: این مشکل در حالی به وجود آمده که کارخانه های تولید سیمان در بازار های خود ایران حاضر نیستند، محصول خود را به فروش برسانند اما هنوز صادرات آن به کشور افعانستان برقرار است.

رشیدی، یکی از شهروندان زاهدانی هم گفت: چند روزی است که ساخت و ساز منزل مسکونی مان با مشکل مواجه شده است، چراکه سیمان در بازار نیست، این مشکل ابتدا با گران شدن این محصول آغاز و در نهایت منجر به نایابی آن شد.

وی افزود: متاسفانه هر روز شاهد نرخی تازه در بیشتر مصالح ساختمانی همچون سایر کالاهای مورد نیاز هستیم، گویا مسئولان امر قرار نیست به سریال افزایش افسار گسیخته قیمت ها یا کمبود کالا پایان دهند، معضلی بزرگ که امان مردم را بریده است.

با فشار از مرکز سیمان وارد بازار شد

رضا شهری زاد، رئیس اداره صنعت،معدن و تجارت شهرستان زابل در این خصوص به خبرنگار ما گفت: از 2 روز گذشته با پیگیری های که از مرکز کشور هم شده است سیمان روانه بازار مصرفی شد.

وی افز.د: یکی از دلایلی که کارخانه های سیمان حاضر به فروش محصول خود نیستند، افزایش قیمت کارتن سیمان ها است.

وی همچنین تصریح کرد: کارخانه سیمان زابل با فشار بر اینکه از صادرات آن جلوگیری خواهد شد، اقدام به توزیع سیمان در بازار کرده است اما این توزیع با افزایش قیمت همراه خواهد بود.

افزایش قیمت مواد پتروشیمی در بورس

داود شهرکی، رئیس سازمان صمت سیستان و بلوچستان هم در این باره گفت: با توجه به این که بخشی از هزینه های ضروری به صنعت سیمان وارد شده ناشی از افزایش قیمت مواد پتروشیمی در بورس و در حوزه سیمان پاکتی بود، به برخی کارخانجات حق می دهیم، به همین منظور در این خصوص تصمیم هایی گرفته شد.
 
وی ادامه داد: در این رابطه رقمی را ابلاغ کردیم که فقط پاکت سیمان 2 هزار تومان افزایش هزینه دارد که به کارخانجات اعلام شد و باید با این شرایط توزیع کنند، افزایش را پذیرفتیم و توزیع پاکت از دیروز آغاز شده است و در صورتی که باز هم تعللی باشد، تخلف محسوب می شود و با کارخانجاتی که برای توزیع سیمان اقدام نکنند، برخورد می شود.

برخورد قاطع با متخلفان
 

 شهرکی با بیان این که کمبودی که طی چند روز گذشته در خصوص سیمان داشتیم، نباید به وجود آید، افزود: تفاوتی بین کارخانه و واحد صنفی که مصوبات را رعایت نکند، نخواهد بود سیمان باید توزیع شود که اصلاح قیمت هم داشتیم.
 
وی گفت: باید بین شرایط مردم و کارخانه تعادل برقرار کنیم، کارخانه معتقد به افزایش هزینه است و مردم هم وقتی نرخ بالا برود از گرانی شاکی می شوند، بنابراین نمی توانیم خواسته کارخانه را صد در صد عملیاتی کنیم و یا گرانی را به گردن مردم بیندازیم، باید تعادلی ایجاد کنیم که هم کارخانه به حداقل سود خود رضایت داشته باشد و هم مردم بپذیرند که تولید کارخانه ها به مشکل برنخورد.
 
این مقام مسئول با اشاره به این که بروز مشکل در تولید کارخانه باعث می شود که اشتغال هم با مشکلاتی همراه شود، تاکید کرد: بررسی انجام و مشخص شد که شرایط به وجود آمده ناشی از اختیار خود کارخانجات نبود و مقرر شد طبق شرایط تعیین شده برای توزیع سیمان اقدام کنند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcaown6m49nem1.k5k4.html
نام شما
آدرس ايميل شما