تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۰۸
کشاورزان سیستانی پس از تحمل سال های خشکسالی حالا چشم امید به طرح ۴۶ هزار هکتار دوخته اند طرحی که آب را از محل ذخیره آب آشامیدنی مردم با لوله به زمین کشاورزان می رساند.
به زودی 46 هزار هکتار به زیر کشت می رود/کشت محصولات کشاورزی خارج از فصل به برکت خدمات نظام
به گزارش عصرهامون؛ به نقل از اوشیدا؛ پس از خشکسالی ۲۰ ساله در شمال سیستان و بلوچستان بسیاری از کشاورزان و باغداران منطقه دچار فقر شدید اقتصادی شدند و محصولات با کیفیت این منطقه نیز برای سال ها متوقف و تولید نشد.

کشاورزان سیستانی پس از تحمل سال های خشکسالی حالا چشم امید به طرح ۴۶ هزار هکتار دوخته اند طرحی که آب را از محل ذخیره آب آشامیدنی مردم با لوله به زمین کشاورزان می رساند.

طرح ۴۶ هزار هکتار در سیستان پس از افتتاح در ماه ها گذشته اکنون مورد بهره برداری قرار گرفته و آب در حوضچه های این طرح جاری شده است.



طرح 46 هزار هکتار امید را به مردم بازگرداننده است

شیرعلی براهویی یکی از کشاورزان منطقه سیستان در گفت و گو با خبرنگار ما گفت: یکی از حوضچه های طرح در زمین کشاورزی من قرار دارد و در حال حاضر آب برای کشت محصول وجود دارد.

وی افزود: از طرح راضی هستم چرا که در این وقت از سال هیچ آبی برای کشاورزی وجود نداشت اما به وسیله این لوله ها می توانیم در فصلی که هرگز کشت محصول نداشته ایم، کشاورزی کنیم.

این کشاورز سیستانی بیان کرد: ۶ هکتار از مزارع کشاورزی خود را از طریق این حوضچه کشت کرده ام که هفت خانوار از آن نان می خورند.

وی ادامه داد: محصولاتی شامل عدس،گندم و جو در این فصل از سال کشت کرده ام که با تداوم این آب بتوانیم محصول خوبی از زمین های کشاورزی برداشت کنیم.



دستگاه های انتقال آب تا یک سال دیگر خراب خواهند شد

فریدون اشرفی قائم مقام مجری طرح آبرسانی دشت سیستان به خبرنگار ما گفت: تا چهل روز دیگر آب به کل ۴۶ هزار هکتار مزارع سیستان خواهد رسید، هم اکنون نیز به بیش از ۲۰ هزار هکتار آب رسانی کرده ایم.

وی افزود: یک مشکل بزرگی که در مورد آبیاری طرح وجود دارد استفاده مردم از روش سنتی آبیاری به جای روش تحت فشار است، این پروژه به گونه ای طراحی شده است که کشاورزان باید کشت تحت فشار را انجام دهند و مطمعاً با کشت سنتی دستگاه های انتقال آب کمتر از یک سال دیگر خراب خواهند شد.

اشرفی بیان کرد: ما با فشار برخی از مسئولان مجبور هستیم میزان آبی رها کنیم که کشاورز بتواند روش سنتی کشت را انجام دهد اما با این روش دستگاه ها باید به صورت شبانه روز روشن باشند و با توجه به اینکه تازه ابتدای کار آنها است تا یک سال آینده خراب خواهند شد.

وی ادامه داد: اگر پس از اتمام هزینه تعمیرات و نگهداری این طرح بر دوش کشاورز بیفتد مطمعاً کشاورزی که سال ها خشکسالی را تجربه کرده توان پرداخت هزینه های میلیاردی این تعمیر و نگهداری آن را نخواهد داشت.

اشرفی بیان کرد: طرح حتما نواقصی هم دارد اما به صورت مداوم در حال رفع این نواقص هستیم یکی از مهمترین مسائلی که اکنون با آن رو به رو شده ایم سرقت برخی از شیرآلات لوله های طرح است که در نیمه های شب انجام می شود.



سارقان بلای جان طرح 46هزار هکتاری سیستان

وی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ شیرآلات مورد سرقت قرار گرفته است ادامه داد: قیمت هر یک از این شیرآلات پنج میلیون تومان است که متاسفانه سارقین آنها را در مکان های مخصوص خود به ۱۰ هزار تومان می فروشند.

اشرفی گفت: فعلا با توجه به موجودی این شیرآلات توسط پیمانکاران جایگزین می شود اما پس از اتمام هزینه آن اگر به دوش کشاورز بیفتد می تواند دردسرساز شود.

اشرفی همچنین بیان کرد: از اواخر شهریور تاکنون طبق برنامه، کار آبدهی به ٢٠ هزار هکتار از اراضی کشاورزان پنج شهرستان حوزه سیستان از محل طرح آبیاری ۴۶هزارهکتاری به اتمام رسیده و به تدریج تا دهم آذرماه این سطح به ۴٣ هزار هکتار وتا ٢٠ آذر ماه به ۴۵ هزار هکتار خواهد رسید.

وی در ادامه گفت: هزار هکتار نهایی که مربوط به نیمروز ٣ میباشد تا دهم دیماه اجرایی می‌شود.

این مقام مسئول افزود: سهم آب هر بهره بردار در محل حوضچه های پنج هکتاری تحویل کشاورزان می‌شود ،در ١۶ ناحیه عمرانی در شهرستان های زهک، نیمروز، زابل، زهک وهامون حدود ١۴ هزارو٢٠٠ حوضچه پنج هکتاری احداث شده که بزودی آبدهی همه این حوضچه ها را شاهد خواهیم بود.

قائم مقام مجری طرح آبرسانی دشت سیستان تاکید کرد: تمامی عوامل اجرایی طرح با تلاش شبانه روزی در صدد رفع نواقص بوده تا در فصل کشت پاییزه ،سهم آب بهره برداران را در اسرع وقت در محل مزارع تحویل دهند.


انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcezz8zwjh8xoi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما