کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

نتیجه ای که غیرقابل انکار است؛

جهش بی سابقه کتابخانه ها؛ ابزار موثر در ارتقای فرهنگ/ دستاوردهای فرهنگی انقلاب اسلامی زیر بنای توسعه پایدار محسوب می شود

18 بهمن 1399 ساعت 10:25

توسعه کتابخانه ها و افزایش تعداد اعضای آن، کتاب و میزان امانت دهی در سال، یکی از دستاوردهای فرهنگی انقلاب اسلامی است که زیر بنای توسعه پایدار برای هر جامعه ای محسوب می شود.


به گزارش عصرهامون، کتاب یکی از عنصرهای تغییر و تحول در جامعه است و وجود کتابخانه های غنی می تواند از شاخص های توسعه فرهنگی جوامع محسوب شود.

سرانه بالای مطالعه، ارتقای شاخص‌های کتابخوانی، افزایش تعداد کتابخانه ها و دسترسی عموم مردم به کتاب های مورد نیاز در کمترین زمان تأثیر انکارناپذیری بر تقویت فرهنگ ایرانی و اسلامی و کاهش آسیب‌های اجتماعی جامعه دارد.

در این میان افزایش تعداد کتابخانه می تواند سبب افزایش میزان کتاب های موجود در مخزن ها و دسترسی راحت تر مردم به انواع کتاب های مورد نیاز در کمترین زمان ممکن شود.

در دوران حکومت رژیم شاهنشاهی تعداد کتابخانه ها در سیستان و بلوچستان انگشت شمار بود، اما این رقم در دهه های مختلف بعد از پیروزی انقلاب اسلامی افزایش چشمگیری داشت.

از دیگر سو، تعداد اعضای کتابخانه ها، میزان موجودی کتاب در آن ها و امانت دهی نیز با افزایش چمگیری مواجه بود که نشان می داد مردم به سمت کتاب و کتابخوانی سوق داده شده اند.

دستاوردهای انقلاب اسلامی در سیستان و بلوچستان در حوزه های مختلف از جمله راهسازی، شاخص های بهداشتی و میزان دسترسی به آب سالم، توسعه آموزش و پرورش و ... قابل قیاس با پیش از انقلاب نیست.

اما بدون شک توسعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی، با افزایش تعداد کتابخانه ها و میزان دسترسی مردم به کتاب ها زیربنای توسعه پایدار در دیگر بخش هاست.

7 باب کتابخانه در سال 57

حامد زارعی، مدیرکل کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: در سال 57 هفت باب کتابخانه با زیر بنای چهار هزار و شصت و پنج مترمربع در سیستان و بلوچستان وجود داشت.

وی ادامه داد: در دهه اول انقلاب اسلامی و تا پایان سال 67 این تعداد به هشت باب با زیربنای چهار هزار و سیصد و پانزده مترمربع رسید.

این مقام مسئول تصریح کرد: در دهه دوم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تعداد کتابخانه های سیستان و بلوچستان به 24 باب با زیر بنای هشت هزار و سی و دو مترمربع رسید، همچنین تعداد کتاب های موجود در کتابخانه های استان هم به بیست و هفت هزار و صد و چهل و چهار جلد افزایش پیدا کرد و 6 هزار و صد و پنجاه و هشت نفر هم عضو کتابخانه های سیستان و بلوچستان بودند.

مدیرکل کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان بیان کرد: در دهه دوم تعداد کتاب های امانت داده شده به طور متوسط صد و ده هزار و دویست و چهارده جلد در سال و تعداد مراجعان هم صد و نود و هشت هزار و دویست و بیست و سه نفر در سال بود.  

زارعی اظهار کرد: در دهه سوم بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تعداد کتابخانه های استان به چهل و هشت باب با زیربنای دوازده هزار و چهارصد و هفتاد و چهار مترمربع رسید.

وی عنوان کرد: همچنین در این مدت تعداد کتاب های موجود به سیصد و چهل هزار و پانصد و پنجاه و پنج جلد و تعداد اعضا به یازده هزار و هشتصد و هفتاد و چهار نفر افزایش یافت.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: تعداد امانات در سال به طور متوسط دویست و هشتاد و پنج هزار و سیصد و چهل و یک  و تعداد مراجعان در سال به سیصد و بیست و دو هزار و صد و بیست و شش نفر در سال رسید.

78 کتابخانه در سال 99

مدیرکل کتابخانه های عمومی سیستان و بلوچستان گفت: در دهه چهارم هم تعداد کتابخانه های استان به هفتاد و هفت باب با زیر بنای هفده هزار و چهارصد و بیست و چهار مترمربع افزایش یافت و موجودی کتاب در کتابخانه های استان هم هفتصد و بیست هزار و صد و هشتاد و چهار جلد و تعداد اعضا هم سی و چهار هزار و نهصد و شصت و پنج نفر بود.

زارعی گفت: همچنین تعداد امانت به طور متوسط در سال برابر با پانصد و نود هزار و سیصد و سی و دو جلد و تعداد مراجعان به طور متوسط در سال برابر با چهارصد و پنجاه و شش هزار و دویست و سیزده نفر بود.

وی اظهار کرد: در سال 99 تعداد کتابخانه های استان به هفتاد و هشت باب با زیربنای هفده هزار و پانصد و شصت مترمربع رسید، امسال تعداد کتاب ها به ششصد و شصت و سه هزار و صد و چهل و هفت جلد و تعداد اعضا به بیست و چهار هزار و سیزده نفر بود و میزان امانت به طور متوسط به صد و سی و هفت هزار و دویست و هشتاد جلد درسال رسید.

انتهای پیام/
 


کد مطلب: 134831

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/134831/جهش-بی-سابقه-کتابخانه-ابزار-موثر-ارتقای-فرهنگ-دستاوردهای-فرهنگی-انقلاب-اسلامی-زیر-بنای-توسعه-پایدار-محسوب-می-شود

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir