تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۰۹
زیبا مهدی زاده گفت: مطالعه باعث بالا رفتن اعتماد به نفس، خلاقیت فرد می شود که رشد و توسعه یک جامعه بستگی به رشد و توسعه فردی دارد یعنی هر چی ما آگاه تر باشیم جامعه بهتر رشد و پیشرفت می کند.
ترویج فرهنگ مطالعه عامل اصلی رشد و توسعه کشور است/ مقابله با تهاجم اعتقادی دشمن نیازمند انسجام دستگاه های فرهنگی
به گزارش عصرهامون، زیبا مهدی زاده؛ رییس نهاد کتابخانه های عمومی شهرستان چابهار و دشتیاری در گفت و گو با خبرنگار چهاربهاران بیان کرد: اولین کتابخانه در شهرستان چابهار حدود سال 69 راه اندازی شد و اکنون با توجه به استقبال مردم و تلاش مسئولین سه کتابخانه شهری، یک کتابخانه روستایی و یک کتابخانه مشارکتی وجود دارد و 2 پروژه ساخت کتابخانه در روستاهای کمب و رمین در دست پیگیری و اقدام است.

وی افزود: تعداد منابع کتاب در شهرستان حدود 55 هزار جلده است که در بعضی از موضوعات کمبود منابع وجود دارد و نهاد کتابخانه ها تلاش کرده تا  بتواند نیاز مخاطبان روتامین کند اما نیازمند توجه و همکاری خیرین  و افرادی است که میتواند در این زمینه با ما همکاری و مساعدت به ویژه در تامین کتاب های مخصوص دانش آموزان کنکوری داشته باشند.

این مقام مسئول تصریح کرد: ما یک طرحی تحت عنوان "کتابخانه باز" برنامه ریزی و مصوب انجمن کتابخانه ها کردیم اما متاسفانه بدلیل وضعیت فعلی یا وجود برخی ادارات مشکل و عدم همکاری این طرح اجرایی نشد.

رییس نهاد کتابخانه های عمومی شهرستان چابهار و دشتیاری گفت: بنظر بنده در هر اداری باید کتابخانه ای حتی در اندازه یک قفسه وجود با منابع مربوط به سازمان مربوطه یا کتابهای عمومی وجود داشته باشه  تا افراد بتوانند در زمانی که اوقات فراغتی دارند، مطالعه کنند.

کتابخانه باز یکی از طرح های خوب با بازدهی بالاست

وی تاکید کرد: لازمه هر دستگاه اداری و اجرایی وجود نیروهای توانمند در زمینه کاری است که سواد اطلاعاتی لازم رو داشته باشند و اگر دستگاه ها همکاری کنند طرح "کتابخانه باز" یک طرح خوب با بازدهی مناسب در ارتقای سواد اطلاعاتی و افزایش سرانه مطالعه در استان و کشور است.

مهدی زاده ادامه داد: یکی از برنامه های نهاد کتابخانه در مکانها یا روستاهای که فاقد کتابخانه و دارای جمعیت برخوردار و مناسب هستند،  "راه اندازی کتابخانه مشارکتی"،  "طرح کتابخانه سیار"،  کتابخانه های حق انتفاع است و اکنون هم طرح راه اندازی پیشخوان کتابخوان در روستاهای چابهار ارائه شده است.

کتابخانه سیار در روستاها در حال اجرا است

وی اضافه کرد: این طرح در روستاهای دارای جمعیت بالا و حاشیه با تاسیس کتابخانه و اجرای کتابخانه سیار را داریم و در سایر روستاها و شهر بر اساس ضوابط  "کتابخانه مشارکتی" خواهیم داشت.

وی گفت: اینکه ما بخواهیم در همه روستاها کتابخانه احداث و بسازیم، امکانات لازم وجود ندارد ولی می توان برای یک روستا با جمعیت بالا کتابخانه ایجاد کنیم تا روستاهای همجوار را هم تحت پوشش داده شود که بازهم نیازمند به همکاری دهیاریها، شوراها و خیرین هستیم.

ترویج فرهنگ کتابخوانی نیاز به حرکت همگانی همه دستگاه ها دارد

رییس نهاد کتابخانه های عمومی شهرستان چابهار و دشتیاری بیان کرد: ترویج فرهنگ کتابخوانی نیاز به حرکت همگانی و همکاری همه دستگاه های اداری و اجرایی دارد، به گونه ای که یک دستگاه نمی تواند که این کار را به تنهایی انجام دهد، پس نیاز است تا علاوه بر همکاری مسئولین، نگاه فرهنگی نسبت به ترویج فرهنگ کتابخوانی هم در آنها وجود داشته باشد.

وی افزود: برای تحقق این مسیر امامان جمعه و جماعت، قشر دانشگاهی، مدارس، رادیو و تلویزیون بسیار موثر است و باید حتما از نویسندگان بومی حمایت شود.

 مهدیزاده ادامه داد: به نظر بنده اجرای برنامه های فرهنگی که جنبه جوایز نداشته باشد، میتواند در افزایش سرانه مطالعه تاثیر داشته باشد، البته باید والدین از همان کودکی فرزندان خود را با کتاب آشنا کنند و یک پدر و مادر کتابخوان، توانایی تربیت فرزند کتابخوان دارد.

 وی گفت: این موارد در جامعه هم نیاز به فرهنگ سازی دارد و باید خانواده ها تشویق شوند که یکی از اقلام مهم سبد خانوارها برای فرزند کتاب باشد و البته تولید کنندگان کتاب هم باید نیاز مخاطبان را بدانند و بر اساس آن کتاب های مناسب و جذاب تولید کنند.

نویسندگان و ناشرین نیاز به حمایت دولت دارند

 وی اشاره کرد: تقویت نویسندگان و ناشرین نیاز به حمایت دولت را دارد تا شاهد تولید محصول مناسب تاثیرگذار در جامعه باشیم و در این موارد باید بحثهای مختلفی انجام شود ولی همه باید برای ترویج فرهنگ کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه کمک کنند.

این مقام مسئول ادامه داد: افزایش آگاهی  افراد از راه مطالعه کردن باعث کاهش آسیبهای اجتماعی می شود، کشورهای توسعه یافته و پیشرفته بدلیل اهمیت دادن به فرهنگ نظیر کتابخوانی توانستند متحول و توسعه پیدا کنند.

فضای مجازی اگر کنترل نشود یک تهدید جدی فرهنگی است

رییس نهاد کتابخانه های عمومی شهرستان چابهار و دشتیاری بیان کرد: فضای مجازی علاوه بر یک فرصت دارای یک تهدید هم محسوب می شود که اگر درست از این فضا استفاده نشود، متاسفانه شاهد یک تهدید جدی برای فرهنگ کشور خواهیم بود.

وی اشاره کرد: ما در این فضاها به خوبی تهاجم فرهنگی دشمن علیه انقلاب را مشاهده می کنیم و من به عنوان یک فعال فرهنگی، برنامه خاصی از سوی متولیان برای مهار این فضا نمی بینم و باید مسئولان فرهنگی توجه بیشتری به این موضوع داشته باشند.

وی افزود: کودکان و نوجوانان در این فضا با مطالب غیرعلمی یا موارد مخرب دیگری مواجه می شوند ولی میتوان این فضا را از تهدید تبدیل به فرصت و کنترل کرد که برنامه های فرهنگی از جمله کتابخوانی باید در این عرصه توسعه و گسترش پیدا کنند.

بی توجهی و بی برنامه در فضای مجازی فرهنگ ما دستخوش بیگانگان می شود

مهدی زاده اذعان کرد: هدف غرب و آمریکا ضربه زدن به فرهنگ کشورهای در حال توسعه است و با گسترش و دسترسی که کودکان و نوجوانان به فضای مجازی دارند اگر مدیریت درستی انجام نشود، مطمئنا فرهنگ ما دستخوش فرهنگ بیگانه خواهد شد، همان گونه که در برخی موارد شاهد عقب افتادن از برنامه های فعلی هستیم.

این فعال فرهنگی تاکید کرد: در مواجه با فضای مجازی باید برنامه های جذاب و تاثیرگذاری در حوزه فرهنگ برای کودکان و نوجوانان داشته باشیم تا از آسیب ها دور شوند و اجازه ندهیم تهاجم فرهنگی به اعتقاد ما ضربه وارد کند و فرهنگ ناب و اصیل ما تحت تاثیر بیگانگان قرار بگیرد.

وی اضافه کرد: خانواده در تحقق این امر و جلوگیری از آسیب های فرهنگی دشمن نقش بسزایی دارد و می تواند با تربیت صحیح و آگاهی بخشی مانع مشکلات و چالش های فرهنگی دشمن شود.

نقش رسانه و فعالین فرهنگی در ترغیب افراد به مطالعه بی تاثیر نیست

رییس نهاد کتابخانه های عمومی شهرستان چابهار و دشتیاری اشاره کرد: رسانه ها و فعالین فرهنگی تاثیر بسیار زیادی در ترغیب افراد به مطالعه دارند و اینکه ما باید در مسائل فرهنگی از ورود  افراد غیر متخصص و ناآگاه  جلوگیری کنیم و دستگاه های فرهنگی برای پیشرفت و تعالی باید با هم متحد و انسجام داشته باشند.

مهدیزاده خاطر نشان کرد: در حال حاضر کتابخانه ها تحت تاثیر شیوع اپیدمی بیماری کرونا هستند و حضور اعضا در فضای فیزیکی محدود شده ولی این امر باعث تعطیلی کتابخانه ها نشده است و کتابخانه ها با بهره گیری از فضای مجازی و شبکه های اجتماعی می توانند با ابتکار و خلاقیت به معرفی کتابخانه های خود و جذب مخاطب بیشتر بپردازند.

وی اظهار کرد: نگاه برخی از مسئولین یک دیدگاه سنتی به کتابخانه هاست که باید این نگرش و دید تغییر پیدا کند، در دنیای امروز کتابخانه ها فقط مکانی برای امانت کتاب یا قرائت خانه نیستند بلکه مکان فرهنگی و اجتماعی هستند و مسئولینی که سمت دارند باید نگاهشان به کتابخانه ها در اعتباراتی که تخصیص می دهند یا حمایتهای معنوی ویژه باشد.

حضور در کتابخانه ها نشانه اهمیت دادن به کتاب و کتابخوانی است

وی گفت: حضور در کتابخانه ها نشانه اهمیت دادن به کتاب و کتابخوانی است و تا زمانی که درون ما نگاه های مسئولانه ایجاد نشود، نمیتوانیم در کارهایمان موفق شویم و باید به گونه ای عمل کنیم تا مخاطبین هم به ما در ترویج کتابخوانی و تشویق دوستانشون به مطالعه البته به خواندن کتاب خوب کنند.

رییس نهاد کتابخانه های عمومی شهرستان چابهار و دشتیاری گفت: ما باید برای رفع کمبودها و نواقصی که وجود دارد، برنامه داشته باشیم و تلاش کنیم. مسئولینم هم نیاز هست تا حمایت های خودشان را از این نهاد فرهنگی بیشتر از قبل کنند و در این راه علمای ما، ائمه جماعت و فعالان اجتماعی و مجازی می توانند در این زمینه یاریگر ما باشند.
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcj8ievxuqetaz.fsfu.html
نام شما
آدرس ايميل شما