تاریخ انتشار :شنبه ۲۳ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۲۲
معضل کهنه ریزگردها که سال هاست امان مردم جنوب شرق کشور را بریده است و همچون بختکی بر سینه شان سنگینی می کند، بار دیگر روزهای مردمان این خطه را تاریک کرد.
بختک ریزگردها باز هم برسینه جنوب شرق کشور نشست/ از طغیان ماسه تا پرواز خاک
به گزارش عصرهامون؛ آخرین روزهای زمستان است و در حالی که مردم دیگر نقاط کشور در تدارک سال نو هستند و با خانه تکانی صفایی به منازلشان می دهند و همه چیز بوی عید می دهد، اما در سیستان و بلوچستان شرایط این گونه نیست و همه جا رو بوی گرد و غبار فرا گرفته است.

آری، این روزها مردم این خطه شاهد گرد و غبار ناشی از طوفان های مشهور و تاریخی هستند که به دلیل سال ها خشکسالی و تداوم آن با توجه به کاهش چشمگیر بارش ها در سال جاری، با طغیان ماسه و پرواز غبار همراه شده است.

طوفانی که در روزهای تلخ کرونایی شرایط را برای مردم این خطه سخت تر کرده است و با غلظت گرد و غبارش بی تردید بر تعداد بیماران ریوی و تنفسی می افزاید یا بیماری مبتلایان را تشدید می کند.

گرد و غبار شدیدی که بر ترددها هم تاثیر گذاشته و سفرها و برنامه های زیادی را با اختلال رو به کرده و سبب تلخی کام آن هایی شده است که با ذوق و شوق خانه هایشان را برای نوروز آماده کرده بودند.

احتمال انسداد محورها و تحت تاثیر قرار گرفتن سلامت مردم

علیرضا شهرکی، مدیرکل ستاد بحران سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار ما گفت: موج طوفان گرد و غبار از شب گذشته در سیستان و بلوچستان به اوج خود رسید، طبق پیش بینی ها در ساعات پایانی امروز از شدت آن کاسته می شود.

وی با بیان این که بیشینه سرعت باد تا ۱۲۰ کیلومتر بر ساعت در حوزه زاهدان و سیستان اعلام شده بود، ادامه داد: این طوفان محور نصرت آباد - بم و زاهدان - زابل را تحت تاثیر قرار داد و  طبق آخرین اخبار، امروز ترددها در محور زاهدان - خاش با اختلال رو به رو می شود، اخطاریه ما به مردم این است که ترددی در مناطق درگیر طوفان صورت نگیرد.
 

تردد ممنوع

این مقام مسئول اضافه کرد: در صورت نیاز محورها مسدود می شود، تا این لحظه خبر قطعی مبنی بر انسداد نداشتیم، بسته شدن محور زاهدان - خاش محتمل است و توصیه می شود شهروندان از سفر غیر ضروری به صورت کامل پرهیز و صبر کنند تا شرایط آب و هوایی بهتر شود.

وی گفت: این طوفان، جنوب سیستان و بلوچستان را نیز درگیر و دریا را متلاطم می کند، بنابراین انتظار می رود که از رفتن به سواحل هم خودداری شود.

شهرکی با اشاره به میزان خسارت ها افزود: غلظت غبار خودش خسارت ویژه ای است و بخش کشاورزی و سلامت مردم را تحت تاثیر قرار می دهد و بیماری های تنفسی را به همراه دارد.

غلظت غبار و آلودگی هوا در زاهدان به ۴۴ برابر حد مجاز رسید

محسن حیدری، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار گفت: تا ۰۸:۱۵ صبح امروز بیشینه سرعت وزش باد در زاهدان به ۷۶ کیلومتر بر ساعت رسیده و گرد و غبار حاصل شعاع دید افقی در محدوده فرودگاه این شهر را به ۵۰۰ متر کاهش داده است.

وی افزود: در نصرت آباد نیز اوضاع مثل زاهدان است، با این تفاوت که به سبب نبود دستگاه سنجش گرد و غبار، داده های غلظت غبار این شهر در دسترس نیست.

مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان ادامه داد: حداکثر میزان مجاز غلظت ذرات معلق با اندازه ۱۰ میکرون در هوا ۱۵۴ میکرو گرم بر مترمکعب بوده، اما تا ساعت ۸:۳۰صبح امروز این غلظت ۶ هزار و هشتصد و پنجاه و شش واحد یعنی ۴۴.۵ برابر حد مجاز شده است.

حیدری ادامه داد: بر اساس خروجی نقشه های پیش یابی و مدل های جوی وزش باد شدید و طوفان گردوخاک امروز در زاهدان و بسیاری از مناطق مرکزی و شمالی استان ادامه دارد اما انتظار می رود در ادامه روز و اوایل شب سرعت وزش باد افزایش یابد.

وی اضافه کرد: پیش بینی می شود بیشینه سرعت وزش باد در شهر های زاهدان و نصرت آباد در ادامه امروز به ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت و حتی بیشتر از آن نیز برسد.

این مقام مسئول افزود: منطقه اثر باد و گرد و خاک و طوفان امروز شهرستان‌های زاهدان، خاش، تفتان، میرجاوه، هیرمند، هامون، زهک، زابل، نیمروز، شمال شهرستان‌های ایرانشهر، دلگان، سراوان، سیب و سوران، مهرستان، و گلشن است که انتظار می رود سرعت باد در شهرستان زاهدان بیشتر از سایر نقاط باشد.
 

خیزش غبار و کاهش دید افقی

حیدری تصریح کرد: وزش این باد شدید سبب خیزش گرد و غبار، کاهش شدید دید افقی، کاهش شدید کیفی هوا و تشکیل توده های توده‌های عظیم گرد و غبار و گسیل آن به مناطق وسیع  استان و مناطق خارج از استان می شود.

وی گفت: توصیه اکید می‌شود ترددهای غیرضروری در محورهای مواصلاتی شمال استان لغو شود و مردم تا حد امکان از خانه خارج نشوند، چراکه با توجه به سرعت وزش باد احتمال سقوط اشیا در شهر زیاد بوده و از سوی دیگر غلظت بالای ذرات غبار برای سلامتی بسیار خطرناک است.

 عضو ستاد مدیریت بحران سیستان و بلوچستان ادامه داد: از پیامدهای احتمالی این طوفان می‌توان به خیزش شدید گرد و خاک، خسارت به تاسیسات، کاهش شدید دید و کیفیت هوا، اختلال در تردد جاده‌ای به سمت شمال استان و استان‌های کرمان و خراسان جنوبی، اختلال در حمل و نقل ریلی و لغو برخی پروازها، احتمال بروز خسارت در گلخانه‌ها، دامداری‌ها، مرغداری‌ها، احتمال سقوط درختان و تابلوها و سقوط مصالح ساختمانی و اشیا از ساختمان‌های در حال احداث و کاهش موقتی ۸ تا ۱۲درجه‌ای دما از اواخر وقت امروز شنبه اشاره کرد.

انتهای پیام/

 
https://www.asrehamoon.ir/vdcb8sb80rhbfwp.uiur.html
نام شما
آدرس ايميل شما