تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۵ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۴۹
گردشگری کشاورزی و حضور در باغ ها و زمین های کشاورزی فرصت تجربه بکرترین جاذبه ها را برای گردشگران فراهم می کند و در این روزهایی که کرونا جولان می دهد می تواند با جذب گردشگران در فضای باز باغ ها و اراضی کشاورزی کمترین خطر را به دنبال داشته باشد.
وقتی باغ ها شاه کلید اقتصاد مقاومتی جنوب شرق کشور می شوند /گردشگری کشاورزی؛ چشم انداز نوین برای توسعه پایدار در روستاها
به گزارش عصرهامون، ساعتی گشت و گذار در میان گندمزارها و زیر سایه درختانی با شاخه های پر میوه، نسیم روح انگیز روستا و تنفس عطر دل انگیز طبیعت برای آنان که غرق در زندگی شهر نشینی و دود و دم ماشین ها شده اند خال از لطف نیست.

گاهی باید چند ساعتی شهر را برای همان آدم های شهری رها کرد و به دل روستا بازگشت، همان جا که کشاورزان روستایی، خروس خوان و بعد از اقامه نماز صبح آهنگ کار می کنند و روز پر تلاش دیگری را رقم می زنند.

تیشه بر دست به سمت زمین های کشاورزی می روند و برای آبیاری آن ها و مراقبت از محصولاتی که در سال زراعی کاشته اند تلاش می کنند.

آری، روستا سرزمین برکت هاست، آن هم فارغ از هیاهوی شهرنشینی و صداهای هفت رنگ زندگی شهری، در روستا می توان زندگی کرد و زیبایی ها را شنید.

در این میان همراهی با کشاورزانی که از همان ابتدا با صبر و تلاش بزرگ شده اند هم زیبایی ویژه ای دارد و می تواند الگویی از زندگی را در ذهن های مردم شهرنشین تداعی کند که شاید ماه ها و سال ها از آن دور بودند و یا حتی اصلا با آن آشنا نشدند.

این همراهی با کشاورزان سنتی و چند روزی قدم زدن در صفای زمین های آباد روستا و باغ های سر سبز و پر میوه را می توان با عنوان گردشگری کشاورزی خواند.

شاخه ای جدید از صنعت گردشگری که در جای جای جهان و ایران رونق یافته و حالا در سیستان و بلوچستان در حال توسعه است.

سیستان و بلوچستان اگرچه یکی از استان های کم باران کشور است، اما گردشگری کشاورزی در این استان پتانسیل ویژه ای محسوب می شود که می تواند سبب جذب گردشگران زیادی از جای جای کشور به این استان شود.

در روزهایی که کشاورزان دیگر نقاط کشور در حال کاشت گندم در زمین های زراعی خود هستند رقص باد در گندم زارهای سیستان و بلوچستان چشم ها را می نوازد.

باغ های انگور یاقوتی سیستان هم نوبرانه ترین و زودرس ترین انگور را روانه بازار کشور می کند تا نشان دهد کشاورزی این استان اگرچه با کم آبی دست و پنجه نرم می کند اما ظرفیت های ویژه ای برای نمایش دارد.

به این فهرست باید نخلستان های پر محصول جنوب استان را هم اضافه کرد که خرمای بهشتی را در خرماپزان تابستان روانه بازار و کام مردم را شیرین می کند.

محصولات گرمسیری جنوب سیستان و بلوچستان هم جاذبه ای لذیذ و بکر است برای گردشگرانی که می خواهند طعم های تازه از نعمت های خداوندی را بچشند، باغ های موز، پاپایا، گواوا، کنار، چیکو، تمبر هندی و ... میوه هایی  است که در دیگر نقاط ایران به زحمت یافت شده، اما در سیستان و بلوچستان به وفور دیده می شود.

گردشگری کشاورزی و حضور در باغ ها و زمین های کشاورزی در سیستان و بلوچستان فرصت تجربه بکرترین جاذبه ها را برای گردشگران فراهم می کند و در این روزهایی که کرونا جولان می دهد می تواند با جذب گردشگران در فضای باز باغ ها و اراضی کشاورزی کمترین خطر را به دنبال داشته باشد.
 

51 و نیم درصد جمعیت سیستان و بلوچستان روستانشین هستند

علیرضا جلالزایی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: روستاهای سیستان و بلوچستان دارای ظرفیت های بسیار خوبی است که می تواند در توسعه شاخه های گردشگری موثر باشد.

وی ادامه داد: 51 و نیم درصد جمعیت سیستان و بلوچستان روستانشین هستند و از این حیث قابلیت های ویژه ای برای جذب شاخه های گردشگری روستایی و کشاورزی وجود دارد.

این مقام مسئول تصریح کرد: در روستاهای سیستان و بلوچستان از شمال تا جنوب ظرفیت های گردشگری کشاورزی بسیار زیادی وجود دارد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان بیان کرد: گردشگری کشاورزی را می توان به عنوان یکی از شاخه های نوین این صنعت در سیستان و بلوچستان مورد توجه قرار داد.

جلالزایی بیان کرد: این شاخه از گردشگری در کشور رونق دارد و در استان ما هم در مسیر توسعه و رونق قرار گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: در جنوب استان باغ های میوه های گرمسیری می تواند به عنوان پایلوت گردشگری کشاورزی در جنوب شرق کشور یا حتی کشور است.
 

 
باغ های گرمسیری جاذبه بکر جنوب سیستان و بلوچستان

این مقام مسئول ادامه داد: موز، پاپایا، نارگیل، انبه، چیکو و ... میوه های گرمسیری هستند که می توانند ذهنیت جدیدی از گردشگری را رقم بزنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان بیان کرد: باغات میوه های گرمسیری سیستان و بلوچستان شبیه باغ های میوه های استوایی دیگر نقاط دنیاست و ورود به شاخه گردشگری کشاورزی با ظرفیت های ویژه ای که در سیستان وبلوچستان وجود دارد می تواند بر توسعه این صنعت در استان تاثیرگذار باشد.

جلالزایی بیان کرد: بر این اساس این شاخه از گردشگری در استان مورد توجه قرار گرفته است و امیدواریم بتواند زیرساخت های گردشگری استان را توسعه دهد.

وی اظهار کرد: این شاخه از گردشگری آسان، مقرون به صرفه و ارزان است و همه افرادی که در این مسیر قدم بگذارند قطعا از آن راضی خواهند بود زیرا ظرفیت های زیادی در این زمینه وجود دارد.

این مقام مسئول تصریح کرد: مردم سیستان وبلوچستان هم با توجه به سبقه مهمان نوازی می توانند این شاخه از گردشگری را توسعه بیشتری دهند و فصل جدیدی از گردشگری را در شمال و جنوب استان ایجاد کنند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان گفت: نخیلات خرما، مرکبات و میوه های گرمسیری در گوشه و کنار استان، ظرفیت هایی است که از چشم بسیاری از مردم مغفول مانده است.

جلالزایی تصریح کرد: با صدور مجوز در این زمینه می توان این شاخه از گردشگری را به عنوان یکی از صدها شاخه این صنعت در جنوب شرق کشور معرفی کرد تا سیستان و بلوچستان به عنوان سرزمین باغات میوه های گرمسیری سبب جذب گردشگر شود.

وی اظهار کرد: در همین راستا برای اولین بار مجوز گردشگری کشاورزی در سیستان و بلوچستان صادر می شود و به همه کشاورزان از شمال تا جنوب استان اعلام شده است در صورت تمایل برای داشتن باغ گردشگری و دریافت مجوز به این اداره کل مراجعه کنند که تعدادی از کشاورزان در این زمینه اقدام کرده اند.

انتهای پیام/
 
https://www.asrehamoon.ir/vdcfxtdyxw6dm1a.igiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما