تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۷ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۰۸:۱۳
سیستان و بلوچستان جاذبه های باستانی و طبیعی زیادی دارد که می تواند گردشگران زیادی را به این خطه از کشور جذب کند، اما گران بودن هزینه های سفر به این استان، گردشگران را از زیبایی های این خطه از کشور محروم کرده است.
جاذبه هایی که در سایه گرانی ناشناخته می ماند/ ارزان سازی سفر؛ راهکار توسعه پایدار گردشگری در سیستان و بلوچستان
به گزارش عصرهامون، سیستان و بلوچستان از سال 1396 به عنوان مقصد ناشناخته گردشگری کشور معرفی شده است، این استان جاذبه های زیادی دارد که بسیاری از آن ها ثبت ملی و جهانی شده اند و از چشم گردشگران داخلی و خارجی دور مانده است.

وجود آثار باستانی پنج هزار ساله در شمال سیستان و بلوچستان، جاذبه های بکر و طبیعی در مرکز و جنوب استان، سواحل مرمرین دریای عمان، کوه های مریخی، گل فشان ها و چشمه های آب گرم، شهر سوخته و دهانه غلامان، قلعه ها و بناهای تاریخی بازمانده از دوره های مختلف این استان را سرزمین ناشناخته ها معرفی کرده است.

اما با وجود این جاذبه های تاریخی، گردشگری و باستانی در سرتا سر این استان، سیستان و بلوچستان هنوز به جایگاه والای خود در گردشگری نرسیده و بسیاری از نقاط آن برای گردشگران ناشناخته است.

به علاوه به دلیل دور بودن این استان از پایتخت، مسیر سفر گردشگران به این خطه طولانی می شود و همین امر سبب کاهش استقبال مسافران از سفر به سیستان و بلوچستان می شود.

در این میان انتخاب سفرهای هوایی هم به دلیل گران بودن به ویژه برای خانواده ها مقرون به صرفه نیست، مسیرهای ریلی هم در سیستان و بلوچستان محدود بوده، به طوریکه تنها زاهدان به شبکه ریلی کشور متصل شده است و همین گران بودن و گزینه های اندک برای سفر به سیستان وبلوچستان سبب شده از این استان به عنوان مقصد گردشگری استقبال چندانی نشود.


 
بلیت تهران به چابهار بیش از یک میلیون و چهارصد هزار تومان

در این میان هزینه بلیت پرواز از تهران به چابهار از 800 هزار تومان تا بیش از یک میلیون و چهارصد هزار تومان برای هر نفر است و قدر مسلم یک خانواده چهار نفره برای سفر هوایی به چابهار باید بیش از پنج میلیون تومان هزینه پرداخت کنند.

سفر ریلی هم برای قطار تهران به زاهدان برای هر نفر بیش از 280 هزار تومان هزینه دارد که یک خانواده چهار نفره باید یک میلیون و پانصاد هزار تومان باید پول بلیت بدهند که این هزینه ها یک طرفه حساب شده است.

در این میان دیگر شهرستان های سیستان و بلوچستان به شبکه ریلی کشور متصل نیستند و گردشگران اگر از خط ریلی استفاده کنند تنها می توانند به زاهدان بیایند و باید باقی مسیر را تا جنوب یا شمال استان را به صورت زمینی یا هوایی طی کنند که هزینه های دیگری را متحمل می شوند.

علاوه بر این خانواده هایی هم که مسیر زمینی را برای سفر انتخاب می کنند از تهران تا چابهار باید هزینه زیادی را صرف تامین بنزین خودروی خود کنند.

بنابراین برای بهره مندی گردشگران از جاذبه های سیستان و بلوچستان و توسعه گردشگری در این خطه از کشور باید برای ارزان سازی و روان سازی سفر به سیستان و بلوچستان اقدامات جدی انجام شود.
 

سفر به سیستان و بلوچستان از گران ترین سفرهاست

علیرضا جلالزایی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان در این باره به خبرنگار ما بیان کرد: یکی از مهم ترین معضلات ما برای حضور گردشگران در سیستان و بلوچستان هزینه سنگین پرواز و حتی سفر زمینی به سیستان و بلوچستان است، طولانی بودن مسیر سفر به این استان هزینه های زیادی را به گردشگران از نقاط دیگر کشور تحمیل می کند.

وی بیان کرد: بازه زمانی سفر هوایی از تهران به چابهار بیش از 2 ساعت بوده که نسبت به دیگر مقاصد کشور بیشتر است و سنگین ترین هزینه ها را برای مسافران به دنبال دارد.

این مقام مسئول ادامه داد: بر این اساس بسته های ارزان قیمت سفر به سیستان و بلوچستان ایجاد شده است و یارانه سفر به گردشگران داده می شود که این اقدامات کافی نیست.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان اظهار کرد: باید اقدامات خوب دیگری هم به موازات کارهای انجام شده صورت گیرد تا گردشگری سیستان و بلوچستان پررنگ تر شود و به حایگاه اصلی خود برسد.

جلالزایی گفت: اعتقاد داریم که سفر به سیستان و بلوچستان یکی از گران ترین سفرهاست و بر مبنای همین اقداماتی انجام شده و به اتفاق چند دستگاه از جمله استانداری سیستان و بلوچستان پروازهایی را پیگیری کردیم که بستر سفر ارزان قیمتی داشته باشند.
وی ادامه داد: از جمله می توان به پرواز معراج اشاره کرد که اکنون در سیستان وبلچستان شب خواب است، این پرواز شب ها به استان می آید و صبح زود از زاهدان خارجی می شود، این اقدام به دنبال ارزان سازی سفر صورت گرفته است.

این مقام مسئول تصریح کرد: هر جایی که انحصار وجود داشته باشد سبب وارد شدن لطماتی زیاد به فعالان آن حوزه می شود که باید این انحصار شکسته شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان عنوان کرد: بر این اساس اگر شرکت ها و ایرلاین های مختلف هواپیمایی به شهرهای مختلف استان از جمله چابهار، زابل و زاهدان پرواز داشته باشند قطعا هزینه سفر هم ارزان تر می شود و تورهای می توانند در قالب این پروازها و ایرلاین ها چارتر کنند و به سیستان و بلوچستان سفر داشته باشند.

ایجاد و راه اندازی بسته های ارزان قیمت سفر

جلالزایی بیان کرد: به دنبال راه اندازی بسته های ارزان قیمت سفر هستیم که پیش از این هم چند نمونه آماده شده است و از آن ها به زودی رونمایی می کنیم.

وی گفت: برای امسال حوزه معاونت گردشگری ما بسته های سفر را در نظر گرفته است که می تواند در توزیع و ارزان سازی سفر به سیستان و بلوچستان تاثیرگذار باشد.

این مقام مسئول اظهار کرد: در حال حاضر از تهران به چابهار یکی از طولانی ترین و گران ترین مسیرهای پروازی است و حتی تهران به زاهدان که به دنبال ارزان سازی و روان سازی آن ها خواهیم بود که این مهم با کمک همه دستگاه های متولی و تاثیرگذار که می توانند سفر را ارزان کنند انجام خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان بیان کرد: به دنبال این هستیم که با رایزنی های انجام شده با اعضای ستاد اجرایی سفر مسیرهای گردشگری را معرفی کنیم که بتوانیم ارزان سازی و روان سازی سفر را در این مسیرها رقم بزنیم تا گردشگران با خیال راحت به این استان سفر کنند.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchmmnzq23nxwd.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما