علیرضا جلالزایی گفت: وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در نامهای مراتب ثبت هشت اثر میراثفرهنگی ناملموس را به استاندار سیستان و بلوچستان ابلاغ کرد.
علیرضا جلالزایی، مدیرکل میراث فرنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان در گفت و گو با خبرنگار عصرهامون بیان کرد: وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در نامهای مراتب ثبت هشت اثر میراثفرهنگی ناملموس را به استاندار سیستان و بلوچستان ابلاغ کرد.
وی ادامه داد: این آثار شامل نحوه تهیه و پخت کشک زرد سیستان،پخت کشک بلوچی، پخت هتوک (کله جوش) میرجاوه، پخت غذای کوهلی میرجاوه، نحوه تهیه آچار بلوچی شهرستان میرجاوه، پخت آبگوشت مرغ محلی شهرستان میرجاوه، نحوه ساخت مشک آب در شهرستان میرجاوه و مراحل ساخت جاروی محلی سیستان می شود.
مدیرکل میراث فرنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان ادامه داد: این آثار 17 شهریور ماه سال گذشته در جلسه شورای عالی ثبت میراث معنوی در تهران در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
شایان ذکر است؛ در نامه دکتر علیاصغر مونسان به احمدعلی موهبتی آمده است: « در اجرای ماده یک از قانون تشکیل سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مصوب سال ۱۳۸۲ و مواد ۱۱ و ۱۲ از قانون الحاق جمهوری اسلامی ایران به کنوانسیون بینالمللی حفظ میراث فرهنگی ناملموس مصوب سال ۱۳۸۴ و مواد ۲ و سه آیین نامه اجرایی قانون مذکور مصوب ۱۳۸۷/۱۱/۶ هیئتوزیران و با رعایت مقررات آیین نامه اجرایی مذکور، میراث فرهنگی ناملموس با عنوان "مهارت پخت غذای کشک زرد سیستان" به شماره ۲۱۶۹، "مهارت پخت هتوک کلهجوش" به شماره ۲۱۷۰، "جوری، شیوه ساخت جاروی محلی سیستان" به شماره ۲۱۷۱، "مهارت پخت آبگوشت مرغ محلی" به شماره ۲۱۷۲، "روش ساخت مشک آب" به شماره ۲۱۷۳، "مهارت تهیه آچار بلوچی" به شماره ۲۱۷۴، "مهارت پخت غذای کوهلی" به شماره ۲۱۷۵، "مهارت پخت غذای کشک بلوچی" به شماره ۲۱۷۶، در فهرست ملی میراثفرهنگی ناملموس در تاریخ ۱۳۹۹/۶/۱۷ به ثبت رسیده است. هرگونه اقدام که موجب حفظ و احیای این میراث شود، مورد تأکید است.»