کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

کشاورزان سیستانی چشم انتظار تأمین آب؛

چشم و دل کشاورزان از بی آب خون شد/"دولت" علاج واقعه قبل از وقوع کند

23 فروردين 1400 ساعت 2:18

با قطع آب از سوی کشور افغانستان حالا نگرانی‌هایی در بین کشاورزان سیستانی وجود دارد، عدم تأمین آب به‌موقع باعث ضرر میلیاردی به این قشر از جامعه خواهد شد.


به گزارش عصرهامون؛ به نقل از اوشیدا؛ با افتتاح بند کمال خان در کشور افغانستان و تغییر مسیر رودخانه هیرمند توسط این کشور حالا چشم امید مردم به تنها ذخایر آب شرب و کشاورزی در شمال سیستان و بلوچستان یعنی چاه نیمه‌ها است.

از آنجایی که از این ذخایر بزرگ آب شیرین برای مصارف کشاورزی نیز استفاده می‌شود در بین کشاورزان منطقه سیستان نگرانی‌هایی جهت تأمین آب برای کشت محصولات بهاره به وجود آمده است.

چاه نیمه‌ها گودال‌های طبیعی هستند که هنگام سیلاب‌های فصلی افغانستان آبگیری می‌شوند و در نهایت پس از تصفیه به مصرف خانگی می‌رسد.

آب شهرهای شمال استان و کلان‌شهر زاهدان از این ذخایر تأمین می‌شود، ذخایر آبی که نه‌تنها در سال جاری آبگیری نشده است بلکه درصد قابل‌توجهی از آن در گرمای سوزان سیستان تبخیر می‌شود.

همچنین سهمیه آب کشاورزانی که با استفاده از طرح ۴۶ هزار هکتاری اقدام به کشت می‌کنند نیز از چاه نیمه‌ها تأمین می‌شود، علاوه‌برآن سهمیه آب عشایر، تثبیت ریزگردها و آبگیری رودخانه‌های منطقه جهت برداشت آب برای کشاورزی از دیگر مصارف آبی از چاه نیمه‌ها است.

با قطع آب از سوی کشور افغانستان حالا نگرانی‌هایی در بین کشاورزان سیستانی وجود دارد، عدم تأمین آب به‌موقع باعث ضرر میلیاردی به این قشر از جامعه خواهد شد.

دولت علاج واقعه قبل از وقوع کند

شریف سارانی یکی از کشاورزان منطقه سیستان در همین خصوص به خبرنگار ما گفت: در سال‌های قبل نیز با کم‌کاری مدیران در تأمین آب کشاورزی بسیاری از کشاورزان متحمل زیان‌های سنگین شدند.

وی افزود: خواستار این هستیم که مزارع کشاورزی که به طرح ۴۶ هزار هکتار متصل نیستند بتوانند از طریق رودخانه و کانال‌ها آب موردنیاز کشاورزی خود را برداشت کنند.

سارانی بیان کرد: محصولات کشاورزی ما در اواخر سال قبل مورد کشت قرار گرفته است و اکنون نیاز به آبیاری داد در صورت عدم تأمین آب مشکل بزرگی برای همه کشاورزان به وجود خواهد آمد.

وی خاطرنشان کرد: تأمین آب باید عادلانه و به‌موقع باشد چراکه تنها تولید بومی منطقه سیستان محصولات کشاورزی است و مسئولان باید در سال جاری موانع را از سر راه تولیدکنندگان بردارند.


با قوت پیگیر تأمین آب کشاورزان هستیم

محمد سرگزی نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی در همین رابطه به خبرنگار ما گفت: شهرهای زهک و هیرمند در شمال سیستان و بلوچستان بیشتری مزارع کشاورزی و باغات را به خود اختصاص داده‌اند که در دو نوبت به کشاورزان این مناطق آب تحویل داده شده است.

وی افزود: در همین رابطه نیز به جهت تأمین آب موردنیاز آنها در نوبت سوم جلسات متعددی با مدیرعامل شرکت‌های آب منطقه‌ای برگزار شده است تا میزان آب موردنیاز به‌صورت صحیح و عادلانه به دست کشاورز برسد.

سرگزی بیان کرد: تأمین آب کشاورزی یکی از ضرورت‌های موردنیاز کشاورزان منطقه سیستان است و با توجه به حجم ذخایر آبی سیستان در چاه نیمه‌ها، باید این مهم به انجام برسد.

نماینده مردم سیستان خاطرنشان کرد: جهاد کشاورزی موظف است با مستقر کردن ۱۶ پمپ آب در چاه نیمه چهارم، نسبت به انتقال ۳۰ میلیون مترمکعب آب به چاه نیمه سوم جهت تأمین آب شرب اقدام کند.

وی تصریح کرد: همچنین از طرف دیگر با استقرار پمپ‌های سیار در چاه نیمه دوم آب به چاه نیمه یک منتقل و در نهایت میزان هشت میلیون مترمکعب در این مرحله جهت تأمین آب کشاورزی شهرستان‌های زهک و هیرمند از چاه نیمه یک پمپاژ و رهاسازی شود.


در تأمین حق آبه رودخانه هیرمند با کسی تعارف نداریم

سرگزی همچنین به مشکل تأمین آب از سوی کشور افغانستان اشاره کرد و افزود: با قوت پیگیر حق آبه تالاب هامون از رودخانه هیرمند هستیم همچنین باید کشور افغانستان حق آبه زیست‌محیطی را نیز رهاسازی کند در این زمینه با هیچ کسی تعارف نخواهیم داشت.

نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: چهار میلیون افغانی در ایران حضور دارند که به‌صورت مستقیم از یارانه‌های آشکار و پنهان ایران استفاده می‌کنند این تعداد از اتباع افغانی اگر در کشور نبودند حداقل چهار میلیون شغل برای جوانان ایرانی ایجاد می‌شد.

وی بیان کرد: لذا به‌دوراز اخلاق است در حالی که ما سال‌هاست خدمات خوبی به برادران افغانستان می‌دهیم رئیس‌جمهور این کشور آن‌طور به مردم ایران توهین کند.

انتهای پیام/


کد مطلب: 136568

آدرس مطلب :
https://www.asrehamoon.ir/news/136568/چشم-دل-کشاورزان-بی-آب-خون-دولت-علاج-واقعه-قبل-وقوع-کند

عصر هامون
  https://www.asrehamoon.ir