تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۰۱
رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان گفت: فاز دوم طرح ۴۶هزار هکتاری آبرسانی دشت سیستان در سطح ١۴ هزار هکتار افتتاح شد و مورد بهره‌برداری قرار گرفت.
افتتاح فاز دوم طرح آبرسانی دشت سیستان به مساحت ١۴ هزار هکتار/ پایدارسازی حق آبه با دیپلماسی قوی مطالبه جدی مردم است
به گزارش عصرهامون؛ محمد علی نیکبخت، مجری طرح آبرسانی دشت سیستان در حاشیه افتتاح این پروژه که ظهر امروز با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس جمهور، در محل ایستگاه پمپاژ اصلی شهید محبعلی فارسی صورت گرفت؛ در گفت و گو با بیان کرد:با توجه به محدودیت شدید منابع آبی و ضرورت ارتقاي بهره وری مصرف آب در بخش کشاورزی و توزیع عادلانه آب در منطقه سیستان، اجرای این طرح عظیم در دولت تدبیر و امید و با عنایت ویژه مقام معظم رهبری با تأمین اعتبار از صندوق توسعه ملی، طراحی و اجرای خطوط لوله انتقال وتوزیع آب در سطح ۴۶ هزار هکتار در گستره ٢٠٣ هزار هکتار از اراضی دشت سیستان  با ۴٠٠ میلیون مترمکعب آب تخصیصی از چاه نیمه ها در سال ١٣٩۴ آغاز شد.

وی ادامه داد: بر اساس برنامه، ۶۵ هزار بهره بردار دارای حق آبه از مزایای طرح عظیم آبرسانی  ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان بهره مند می شوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان وبلوچستان اضافه کرد: فاز اول طرح در سطح ٣٢ هزار هکتار در خرداد ماه ١٣٩٩ با حضور وزیر جهاد کشاورزی به بهره‌برداری رسیده بود.
 

وی اضافه کرد: از بیستم مهر ماه سال گذشته تاکنون در سه نوبت، ٢۶٠ میلیون مترمکعب آب تخصیصی چاه نیمه ها از طریق این شبکه در محل حوضچه های پنج هکتاری به کشاورزان تحویل شده و کشاورزان سیستان حدود ۵۶ هزار هکتار از اراضی خود را به زیر کشت برده اند که ١٠ هزار هکتار مازاد بر اراضی تحت پوشش طرح است.

نیکبخت قابلیت افزایش اراضی تحت پوشش طرح تا ۶١ هزار هکتار در صورت تامین و تخصیص حق آبه بیش از ۴٠٠ میلیون مترمکعب، حفاظت از کانال ها سنتی و آبیاری در شرایط سیلاب و طغیان رودخانه هیرمند، امکان اجرای سیستم های نوین آبیاری در سطح مزارع بعد از حوضچه های پنج هکتاری بدلیل تحت فشار بودن سیستم انتقال آب  و جلوگیری از هدر رفت آب را از مهترین ویژگی های شاخص طرح برشمرد.

وی با بیان این که اقدام دیپلماسی جدی برای پایدار سازی حق آبه بین المللی سالیانه رودخانه هیرمند و تعیین سازمان متولی حفظ و نگهداری طرح عمده مطالبه مردم پس از اجرای طرح است، افزود: با دستیابی به این خواسته ها و بهره گیری کامل از ظرفیت طرح ۴۶هزارهکتاری، توسعه بخش کشاورزی منطقه محقق خواهد شد.

انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdcewp8zfjh8xvi.b9bj.html
نام شما
آدرس ايميل شما