تاریخ انتشار :دوشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۰۰:۰۱
در حالی رعایت شیوه نامه های بهداشتی در بین مردم بسیار کمرنگ شده که طبق اذعان کارشناسان بهداشت و درمان، ویروس جهش یافته کرونا از نوع هندی، قدرت سرایت و بیماری زایی بالایی دارد.
ویروس کرونای هندی قدرت سرایت بالایی دارد/ از تشدید دستورالعمل های بهداشتی تا توقف پروازهای هند و پاکستان
به گزارش عصرهامون، بیش از یک‌سال از شیوع ویروس منحوس کرونا در کشور می‌گذرد، بیماری مهلکی که تاکنون 2 میلیون و 396 هزار و 204 نفر را درگیر خود کرده و  69 هزار و 574 نفر را به کام مرگ کشانده است.

ارائه این آمار و افزایش تعداد مبتلایان به این بیماری در حالیست که مرگبار بودن کووید19 از سوی بسیاری از مردم هنوز جدی گرفته نشده و پروتکل های بهداشتی رعایت نمی شوند.

این امر منجر شده تا علیرغم تمام تلاش ها برای کنترل این بیماری، از یک سو عدم توجه به توصیه های پزشکی و از سوی دیگر سوء مدیریت در مهار آن را شاهد باشیم و براین اساس هرازگاهی ویروس جهش یافته تری روی کار آید و زحمات قبلی بر باد رود.

پس از شیوع کرونای چینی یا همان ووهان و بعد از آن انگلیسی، حالا سوغات مرگبار این بیماری از سوی هند و پاکستان مردم را گرفتار خود می کند.

ویروسی ترکیب شده از دو جهش موسوم به E ۴۸۴ Q و L ۴۵۲ R که خطرناک تر و کشنده تر از انواع قبلی است.

اگر چه هم اکنون به اذعان کارشناسان پزشکی فعلا ویروس جهش یافته انگلیسی نوع غالب ویروس در کشور ایران به شمار می رود اما با توجه به شیوع نوع هندی آن در کشور هند و احتمال شیوع آن به سایر کشورها می طلبد که استانهای مرزهای شرقی یعنی خراسان های رضوی و جنوبی، سیستان و بلوچستان و هرمزگان که در همسایگی پاکستان و افغانستان هستند موضوع را جدی گرفته و به رعایت پروتکل های بهداشتی اهتمام بیشتری ورزند.

قدرت سرایت و کشندگی بالای ویروس هندی

محمد هادی عباسی، عضو هیئت علمی گروه  آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در گفت وگو با ‏خبرنگار ما بیان کرد: در شرایط فعلی توصیه های کلیدی در زمینه مبارزه با کرونا شامل استفاده از ماسک، رعایت فاصله ایمن با دیگران و شستن مرتب دست ها و در مرحله بعد رعایت سایر آداب تنفسی و بهداشت فردی است و همه ما در هر فعالیتی که  انجام می دهیم باید این 3 دستورالعمل کلیدی را مدنظر داشته باشیم.

وی با اشاره جهش جدید ویروس کرونا از نوع هندی، گفت: از آنجایی که قدرت سرایت و بیماری زایی این نمونه به مراتب بیشتر از قبل است تمامی مردم باید نسبت به رعایت شیوه نامه های بهداشتی اهتمام ورزیده و آن را تشدید دهند.

عباسی با بیان اینکه راه انتقال و علائم این ویروس جهش یافته همچون نمونه های قبلی است، افزود: چازه ای جز رعایت دستورالعمل های بهداشتی نداریم، علاوه بر رعایت 3 دستورالعمل قبلی هر فردی که نشانه ای از بیماری های تنفسی دارد باید ضمن محدود کردن ارتباط خود با دیگران در اولین فرصت ممکن به مراکز غربالگری حضوری کرونا مراجعه کند  و یا از طریق تلفن 4030 یا سامانه salamat.gov.ir نسبت به ثبت غیر حضوری اطلاعات خود اقدام کنند تا راهنمائی لازم در زمینه استراحت در منزل، مصرف دارو و یا بستری در بیمارستان به او ارائه شود.

وی ادامه داد: برای داشتن جامعه ای پویا و رو به پیشرفت که بتواند با وجود همه گیری کرونا به مسیر رشد و تعالی خود ادامه دهد، چاره ای به جز افزایش آگاهی های عمومی، تقویت مسئولیت پذیری اجتماعی و  ارتقای سواد رسانه ای و سواد سلامت شهروندان نداریم و باید با افزایش و تقویت سرمایه های اجتماعی و اعتماد عمومی مقدمات اجرای دستورالعمل های ستاد کرونا را هم فراهم کنیم.

عضو هیئت علمی گروه آموزش بهداشت و ارتقاء سلامت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اذعان کرد: سبک زندگی افراد بخش دیگری است که باید تغذیه را به سمت سوی سالمی پیش برد که هم بیماری های مزمن و غیرواگیر را کمتر کند و هم میزان مراجعه افراد به بیمارستان ها را کاهش و در برابر ویروس کووید-19 از ما محافظت کند.

جهش های متعدد ویروس کووید-19 یکی از چالش های بزرگ مدیریت

مهدی طباطبایی، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هم در این باره با بیان اینکه جهش های متعدد ویروس کووید-19 یکی از چالش های بزرگ مدیریت و مقابله با بیماری کرونا است، گفت: یکی از مهمترین این جهش ها، نوع انگلیسی بود که متاسفانه تمام دنیا را درگیر کرد، به طوری که در سیستان و بلوچستان بیش از 80 درصد موارد شناسایی شده به ویروس جهش یافته انگلیسی مبتلاء هستند.

وی با اشاره به شیوع ویروس جهش یافته هندی و افزایش آمار مبتلایان به این بیماری در کشور هندوستان، افزود: بر اساس قوانین بهداشت بین الملی مرزی(IHR) در پایانه مرزی میرجاوه از تمامی افراد در بدو ورود به کشور جمهوری اسلامی ایران تست تشخیص سریع کرونا اخذ می شود و تمامی اتباع بیگانه مورد غربالگری قرار می گیرند.

این مقام مسئول با اشاره به ممنوعیت پرواز های هوایی از کشور پاکستان و هندوستان به ایران، ادامه داد: در مرز های زمینی نیز نظام مراقبت بیماری کووید -19 تشدید یافته و تردد مسافر و کالا با کشور هندوستان تا اطلاع ثانوی ممنوع است.

وی خاطر نشان کرد: از آنجایی که رعایت پروتکل های بهداشتی در سیستان وبلوچستان نسبت به سایر استان های کشور کمتر است، شهروندان باید به طور جد اقدام به رعایت فاصله گذاری اجتماعی، بهداشت فردی و استفاده از ماسک کرده و در صورتی که فردی دارای علائم و در تماس با یک بیمار بود به نزدیکترین مرکز 16 ساعته بیماری کرونا مراجعه کند.

شایان ذکر است علاوه بر تب، سرفه، خستگی و از دست دادن حس بویایی و چشایی؛ علائم شایع کرونای هندی تنگی نفس، درد قفسه سینه و دشواری در تنفس است.

همچنین طبق آمار موجود تاکنون بیش از ۳۱ هزار نفر در سیستان و بلوچستان به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند که در شبانه روز گذشته نیز سه نفر از هم استانی‌ها جان خود را براثر این بیماری از دست داده‌اند.
 
انتهای پیام/
https://www.asrehamoon.ir/vdchw-nzx23nx6d.tft2.html
نام شما
آدرس ايميل شما

مهم ترین اولویت دستگاه اجرایی در استان از نگاه شما چه باید باشد؟
توجه به زیرساخت ها در استان
توزیع عادلانه ارزاق عمومی و کالاهای اساسی
مرتفع نمودن مشکلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی
برخورد با مفاسد اقتصادی و ویژه خواری ها